» » » Napotki za ureditev dnevne sobe

Napotki za ureditev dnevne sobe

Glede na to, da se osnovna funkcija uporabe dnevne sobe v današnjem času vse bolj izkazuje za celo pomembnejšo kot opremljanje kuhinje, (saj dnevne sobe ponovno postajajo prostori, kjer družina preživlja vse več svojega prostega časa), smo v tokratnem prispevku pobrskali za najpomembnejšimi napotki za ureditev dnevne sobe.

.

Prilagoditev dnevne sobe
dimenzijam prostora

.

Tako moderne, kot klasične dnevne sobe današnjega časa, so odprte in povezane z ostalimi prostori. Nemalo jih ima tudi urejene odprte izhode na letne terase ali zimske vrtove, v mnogo izmed njih se zaradi poceni lesnega energenta, vračajo stilski in moderni kamini, ki ogrevajo celotna stanovanjska pritličja in hiše.

Zato bomo ureditev takšne dnevne sobe s pohištvom zasnovali tako, da bomo v prostor smiselno postavili pohištvo zgolj ob stene, ki montažo visečih knjižnih regalov in polic, tudi omogočajo. Za postavitev multimedijskih in avdio naprav danes v dnevnih sobah zadošča zgolj ena sama, ravna stenska površina. Ostale lahko kombiniramo s pohištvenimi regali in predali po dimenzijah, ki jih imamo na voljo.

Prazne prehode med dnevno sobo in ostalimi notranjimi prostori, lahko izkoristimo za postavitev predelnih omar, pregradnih sten ali delnih, ožjih omarnih prekatov, ki delno zaprejo prehod in jih je mogoče po potrebi tudi prestavljati.

Ideje in nasvete za moderno opremo dnevne sobe, boste našli v prispevku o modernih regalih za dnevne sobe, več besed in nasvetov za pregraditev dnevnih sob pa boste našli v prispevku z naslovom Preureditev dnevne sobe – ali se odločiti za fiksne ali premične predelne stene?

.

ureditev dnevne sobe s pohištvom po meri
Razgibano pohištvo v moderni dnevni sobi.

.

Svetloba v dnevni sobi

.

Ne glede na velikost prostora in prostornost, ki jo omogoča dnevna soba, je za ustrezno ureditev dnevne sobe, potrebna ustrezna količina dotoka naravne svetlobe. Še posebej, če nameravamo dnevno sobo opremiti s knjižnimi policami in jo uporabljati tudi kot delovno, bralni prostor.

V nekaterih primerih se za dotok ustrezne količine naravne svetlobe, za dnevno sobo uporabi kar celotna stena. Tak primer pride prav v primerih, ko želimo iz dnevne sobe urediti tudi izhod na letno teraso ali zimski vrt. V teh primerih moramo samo dodatno poskrbeti za ustrezno zatemnitev ob večerih.

Sodobno ureditev dnevne sobe z obilico naravne svetlobe bomo dodatno poudarili z namestitvijo svetlega dnevnega pohištva.

.

ureditev dnevne sobe svetlo pohištvo
Svetla dnevna soba z veliko naravne svetlobe.

.

Na zgornjem primeru je prikazan moderen sestav dnevne sobe, ki je v celoti postavljen zgolj ob eno steno. V spodnjem delu je sestavljen iz dveh ločenih regalov za postavitev multimedijskih naprav v nižjem delu ter postavitev televizorja med spodnji regal in zgornji poličnik.

Na desni je sestav dopolnjen z visečim elementom, s kombiniranimi steklenimi, krilnimi vrati ter steklenimi policami v notranjosti. Notranjost regala je dodatno osvetljena z led svetili.

Vrh sestava dopolnjuje lična, kombinirana stekleno, lesena polička.

Regali v spodnjih dveh vzdolžnih nizih so na poteg in mehko zapiranje.
Barva ličnic je bež  v visokem sijaju, kombinirana z estetskimi in minimalistično izbranimi aluminijastimi ročaji.

Sedežna garnitura se tako po barvi kot stilu ujema s pohištvenim regalom.

Za ideje kako izbrati barve v svojih dnevnih sobah, priporočamo tudi pregled članka Opremljanje dnevne sobe – kako izbrati barve.

.

Izbira stila dnevne sobe

.

Najpreprostejši način za stilsko odločitev ureditve dnevne sobe je, da pohištvo v dnevni sobi, preprosto prilagodimo izboru pohištva v ostalih prostorih po hiši. Celovita zgodba opremljenosti stanovanja bo prišla še posebej prav v odprtih in z drugimi prostori, povezanih dnevnih sobah.

Temeljito predstavitev možnih stilov za pohištvo dnevne sobe, boste našli na povezavi, sicer pa vas vabimo, da si vse mogoče stile dnevnih sob, ogledate tudi na naši spletni strani. Ali nas preprosto kontaktirate preko spodnjih kontaktnih možnosti.

.

Ureditev dnevne sobe v enakem stilu
kot jedilnica in kuhinja

.

Na spodnji sliki je prikazan primer ureditve dnevne sobe v enoviti zgodbi s kuhinjo in jedilniškim prostorom. Ličnice izvlečnih predalov v spodnjem nizu dnevnega sestava, kakor tudi korpusi v notranjosti visečih elementov so iz naravnega lesa, svetlih tonov.

Na enak način so izdelani tudi regali v jedilnici in kuhinji. V enakem tonu in izgledu pa je sestavljen tudi jedilniški set (jedilna miza in stoli).

Naraven in topel, svetel les je uporabljen tudi na dnu klubske, osrednje mizice v dnevni sobi.

.

dnevna soba jedilnica kuhinja
Dnevna soba v stilu jedilnice in kuhinje.

.

Hvala za vašo pozornost in vabljeni k spremljanju naših predstavitev tudi v bodoče.

The following two tabs change content below.