» » » Kako uredimo spalnico po feng shui in kako jo energijsko očistimo?

Kako uredimo spalnico po feng shui in kako jo energijsko očistimo?

ureditev spalnice po feng shuiFeng shui ali feng šuj, lahko dobesedno prevedemo kot veter in voda. S tem lahko izrazimo misel, da je vse okoli nas sestavljeno iz energije, ki je ves čas v gibanju. Tudi vse stvari okoli nas, tako pohištvo ali hiša, so del te premikajoče se energije. In to energijo moramo redno čistiti, kar imenujemo tudi energijsko čiščenje prostora.

.

Za kvalitetno bivanje je čiščenje izredno pomembno, posebej v prostorih, kjer preživimo največ časa. Takšen prostor je prav gotovo spalnica, zato si oglejte kakšna naj bo ureditev spalnice po feng shui in kako energijsko očistimo spalnico. Več na: feng shui http://angelca.si

.

Kakšna je najboljša ureditev spalnice po feng shui?

.

Ureditev spalnice po feng shui je izrednega pomena, saj kar tretjino svojega življenja preživimo prav v tem prostoru. Po načelih feng shui, mora biti postelja postavljena na mestu, kjer je največji pretok energije in kjer bomo imeli od te energije največ koristi.

.

.

Najbolj ugodne smeri za postavitev postelje so sever, vzhod, jugovzhod, zahod in severozahod.

Če imamo možnost, potem posteljo postavimo na zahod. V tem primeru či skrbi za prijeten in miren spanec, hkrati pa nam prinaša tudi zabavo in užitek. Za vse te prednosti, se nam resnično splača potruditi in posteljo pravilno postaviti.

.kako pravilno postaviti posteljo

Za boljše počutje v spalnici lahko poskrbimo tudi z mehko jin svetlobo in si s tem zagotovimo še dodatno intimnost in mir.

.

V spalnico si nikar ne postavimo televizorja, ogledal ali celo telefona. Ogledalo v spalnici nam lahko naredi veliko škode, saj se od njega odbija naša lastna energija in zaradi tega se bomo težko znebili starih misli in čustev. Če imamo ogledalo že vdelano v omaro, potem ga ponoči enostavno prekrijemo.

.

Spalnica naj bo prostor za počitek in intimnost z našim partnerjem. 

V spalnici poskušamo vzdrževati red, obleka naj bo pospravljena v omarah, knjige lepo zložene na polico.

Za red v spalnici bomo najbolje poskrbeli, če vanjo postavimo prostorne vgradne omare, ki s svojo obliko tudi preprečujejo nastajanje tako imenovane sekajoče energije.vgradne omare

A žal v mnogih hišah in stanovanjih enostavno ni prostora, da bi posteljo postavili tja, kamor želimo. V tem primeru moramo skrbeti, da prostor ves čas energijsko čistimo. (1)

.

Kako energijsko očistimo spalnico?

.

Spalnico lahko energijsko očistimo z raznimi feng shui dodatki, ki ponovno aktivirajo in harmonizirajo energije. Uporabimo lahko energijske spreje, ki so narejeni po načelih feng shui.feng shui energijski sprej

Takšen sprej bo v naši spalnici spodbudil pozitiven tok energije za čutnost, ljubezen, zbranost, modrost in sprejemanje.

.

Vsi feng shui dodatki za čiščenje energij, spodbujajo pretočnost energij in s tem pretočnost našega življenja.

Če bomo spalnico uredili po feng shui in jo hkrati še očistili negativnih energij, bo to odraz naše sposobnosti sprejemanja dobrih energij obilja in sposobnost obnavljanja.

.feng shui Life box

V spalnico lahko za energijsko čiščenje postavimo tudi lep dekorativen element, ki se imenuje Life box.

Ta feng shui pripomoček usklajuje energije v vseh prostorih našega doma in prečisti vse pritiske okolice in raznih sistemov. (2)

.

Kakšna je idealna postelja po feng shui?

.

Po načelih feng shui je najbolj primerna postelja futon, ki na zahodu ni prav pogosta in se na njo tudi težje navadimo. Pri izbiri postelje moramo upoštevati nekaj nasvetov, ki nam bodo prinesli miren spanec:

.

  • Najboljši material za okvir postelje, je še vedno les, ki ne spreminja magnetnega polja.

.

  • Kovinsko ogrodje pospešuje či v spalnici in moti spanec.

.

  • V zadnjem času po postale popularne vodne postelje, a jih feng shui odsvetuje, Z njimi v spalnico prinesemo vodo, ki zaustavlja či.

.

feng shui postelja

  • Postelja naj ima tudi vzglavje, saj nas bo ščitilo pred premočnim vplivom čija. Če pa je vzglavje postelje ob steni, vzglavja ne potrebujemo.

.

  • Tudi vzmetnica mora biti iz naravnih materialov. Umetni materiali vseh vrst, imajo statični naboj in nas izčrpavajo. Previdni moramo biti tudi pri kovinskih vzmeteh, ki lahko motijo magnetno polje.

.

  • Posteljnina naj bo iz naravnih vlaken, še vedno je najboljši naravni bombaž. Vso posteljno perilo moramo redno prati, prostor pa redno prezračevati.