» » » Primer lesenega nadstreška za avto z dodatno lopo

Primer lesenega nadstreška za avto z dodatno lopo

Pogosto stranke ob tem, ko želijo poskrbeti za zaščito svojega avtomobila v obliki lesenega nadstreška za avto, razmišljajo tudi o tem kam pospraviti kolesa, vrtno orodje in kosilnice.

Ali celo kam pospraviti drva.

Ker je ena izmed možnosti, da ta prostor najdemo ob novem nadstrešku, danes predstavljamo primer lesenega nadstreška za avto. Z dodatno lopo.

Leseni nadstreški za avto
Nadstrešek za en avto.

Leseni nadstrešek za avto z lopo za orodje in kolesa

V predstavljenem primeru gre za nadstrešek za en avtomobil, pri katerem je pod isto streho izdelana še lopa, ki bo služila tudi kot shramba za vrtno orodje in kolesa.

Leseni nadstreški za avto
Nadstrešek z lopo za orodje in kolesa.

Stebri na zunanji strani so postavljeni na vroče cinkane stebričke, ki so zabetonirani v podlago, na dvoriščni strani pa je betonski temelj, na katerega je postavljena lopa.

Leseni nadstreški za avto
Enostransko polkrožno obdelane roke za modernejši izgled.

Za lepši izgled nadstreška, dodatno obdelamo nekatere dele nosilne konstrukcije.

Leseni nadstreški za avto
Vrata s ključavnico poskrbijo za varnost koles in orodja.

Na dvoriščni strani (hrbtna stran nadstreška) so vgrajena vrata s ključavnico, ki morajo biti dovolj široka, da omogočajo preprosto shranjevanje orodja, koles in vrtne kosilnice. Za razliko od ostalega dela nadstreška, ki je postavljen na betonski cokel, so vrata za lopo spuščena povsem do tal.

To omogoča enostaven prehod in pospravljanje orodja.

V končni izgled izdelave nadstreška sodijo tudi krovska dela: obdelava strešne obrobe in namestitev žlebov.

Pozorni boste tudi opazili, da je z namenom, da se prekine prenos vlage iz tal na leseni del nadstreška, spodnji stik lesenega dela nadstreška od betonskega dela na tleh, ločen s pocinkano pločevino.

Kako poteka postopek za izdelavo nadstreška?

Poskrbimo za svetovanje in ugodno ponudbo

Za nekatere je odločitev, za kakšno izvedbo nadstreška se sploh odločiti, razmeroma težka.

Še posebej, če njihov teren vsebuje posebnosti (naklon, bližina glavne ulice ali ceste,…) ali, če imajo dodatne želje in zamisli (recimo ureditev v stilu zimskega vrta, ureditev notranjosti lop, hkratna izdelava še lesene vrtne garniture,…).

Ker se z izdelavo nadstreškov ukvarjamo že vrsto let, pred odločitvijo za izdelavo, pomagamo s primeri in nasveti iz prakse. Precej naših primerov si lahko ogledate tudi  tukaj.

V storitev našega svetovanja sodijo tudi informacije o morebitnih gradbenih dovoljenjih, izbiri materialov, velikosti nadstreška, barvah nadstreška, oblikah in načrtovanju.

V skladu z vašimi željami izdelamo preprosto skico in pripravimo okvirno ponudbo za izbran nadstrešek.

Meritve, načrtovanje in priprava temeljev

Ob potrditvi naročila, opravimo točne meritve na terenu in pripravimo tehnične risbe, ki so potrebne za izvedbo. Pri večjih objektih izdelamo tudi izračun statike. Po potrebi poskrbimo tudi za načrt temeljev in njihovo izdelavo .

Priprava lesene konstrukcije in montaža

Ko so temelji pripravljeni in v delavnici poskrbimo za predpripravo lesene konstrukcije, uskladimo termin za postavitev nadstreška. Enostavne konstrukcije običajno postavimo in zaključimo v enem dnevu.

Postavljanje zahtevnejših in večjih ter nadstreškov, v sklopu katerih izdelamo tudi lope za kolesa, orodje ali drva, lahko zahteva tudi 3 ali več dni.

Zaščita  in barva konstrukcije ter izbira in montaža kritine

Konstrukcijo ustrezno zaščitimo z zaščitnimi premazi za les in pobarvamo z želeno barvo.

Kupci lahko izbirajo med različnimi kritinami. Najbolj pogoste so opečna kritina, panelne plošče s protikondenčnim obrizgom, enoslojne valovite plošče, enoslojne ali dvoslojne polikarbonatne plošče, kaljeno steklo ali membrana EPDM.

Za danes toliko, v naslednjem prispevku pa podrobneje o nadstrešku, s katerim smo pokrili teraso s kaminom.

Uživajte.