» » » Notranja oprema v otroški sobi, spalnici in predprostoru

Notranja oprema v otroški sobi, spalnici in predprostoru

Pojem notranja oprema, s katero opremljamo stanovanje, različni uporabniki razumemo drugače. Nekateri pod izrazom notranja oprema iščejo nakup cenovno ugodnega svetovalca za postavitev pohištva po prostorih, nekateri pod pojmom notranja oprema iščejo cenovno ugodno kosovno pohištvo, nekatere pa zgolj zanimajo pohištvene ideje za notranje opremljanje stanovanj.

Spodaj nekaj idej kako si lahko uredimo posamezne prostore z notranjo opremo

Notranja oprema – otroška soba
notranja oprema
3d predlog postavitve notranje opreme v otroški sobi

Otroška soba naj bo izkoriščena v celoti. Odvisno od starosti otroka jo ustrezno opremimo s primernim pohištvom, razgibajmo postavitev, poskrbimo za delovni kotiček, izkoristek prostora ter praktično razporeditev pohištva. Na sliki zgoraj predlagamo postavitev otroške, mladinske postelje višje nad vgradno omaro, delovno mizo in predalnike pa ob njej. Nad njo postavimo dodatne police za odlaganje hitro dostopnih reči na polico – do katere je moč enostavno dostopati, ko otrok ustvarja za mizo in tudi, ko je otrok v postelji.

Notranja oprema – ideja za spalnico
notranja oprema
3d predlog postavitve notranje opreme v spalnici

Spalnico opremimo s klasično postavitvijo. Na sredini sobe naj kraljuje velika postelja za dva (z oblazinjenim vzglavjem ter širokim posteljnim okvirjem). Pred njo, za pospravljanje posteljnine in prevlek, postavimo po meri izdelano komodo enakih tonov kot smo jo uporabili pri posteljnem okvirju. Na levo stran postavimo vgradno omaro, na vsako stran postelje pa nočni moderni in široki omarici z osvetlitvijo pod predali in na omaricah. V spalnico sodijo klasični in umirjeni toni lesu in rjave barve.

Umetno usnje na vzglavnem delu postelje je barve bronze.

Notranja oprema v predprostorih in na hodnikih
notranja oprema
Predsobe in hodnike si želimo izkoristiti v celoti

Notranja oprema za predpostor zajema postavitev praktične in velike vgradne omare. Da bo prostor ostal svetel, bomo uporabili pastelne in svetle barve tudi na vratih takšnih omar. Ali pa bomo za njihovo polnilo uporabili kar ogledala. Za kontrast nam bo prav prišlo tudi poigravanje z različnimi kombinacijami materialov kot polnila drsnih vrat (les/ogledala, ogledalo/steklo, steklo/ogledalo/les).