» » » Obvezni kosi pohištva, ki jih morate imeti tudi v vašem domu

Obvezni kosi pohištva, ki jih morate imeti tudi v vašem domu

Ko enkrat opremljate ali preurejate svoje stanovanje in preverjate ponudbo na trgu, kar naenkrat ugotovite, da imate na voljo nešteto kosov pohištva. Od osnovnih kosov, kot so jedilne mize in stoli, postelje, omare in police, do dekorativnih dodatkov ali kosov za udobje, kot so gugalniki, posebne mizice, dodatne omarice in še mnogo več. Se sprašujete, kateri so obvezni kosi pohištva?

Med tako ponudbo se lahko zlahka zgubite, zato vam v današnjem prispevku prišepnemo, katero pohištvo je preprosto obvezno in brez katerega ne gre. Našteli vam bomo osnovnih 10 kosov, ki jih enostavno morate imeti najprej.

1. Kakovostna postelja za udobno spanje

Dejstvo je, da boste porabili približno 1/3 življenja v postelji, zato morate izbrati tako, ki je udobna in kvalitetno sestavljena. Izberite najboljšo možno kakovost, ki si jo lahko privoščite. Navsezadnje boste v njej spali verjetno deset let ali več. A imejte v mislih, da najdražja postelja morda ni najboljša postelja.

Če ne morete takoj vložiti v odlično posteljo, kupite začasno posteljo, ki vam bo kasneje lahko služila kot postelja za goste. Zato pred nakupom take postelje razmislite, kam jo boste postavili in upoštevajte dimenzije in karakeristike tistega prostora.

postelja

2. Jedilna miza za prijeten obed

Večina jedilnih miz je okroglih ali pravokotnih, vendar ne glede na obliko mogoče razmislite o taki, ki se raztegne. To je odlična rešitev za manjše prostore – funkcionalna in priročna. Ob nakupu mize vsekakor poskrbite še za zaščito in dekoracijo obenem – podal se bo kak močnejši, nepremočljiv prt in pa vaza za lepši izgled.

3. Jedilniški stoli

Stilsko izberite jedilniške stole in s tem dodajte nekaj lepote in barve v jedilnico. Pazite, da bodo dovolj udobni, da lahko sedite pri večerji dlje časa ali prijetno kramljate s prijatelji in družino. Leseni stoli so sicer poceni, vendar so boljša izbira oblazinjeni stoli, saj so udobnejši.

Poleg tega lahko na oblazinjeni stol vedno namestite prevleko in tako po potrebi spreminjate videz jedilnice.

Razred več so stoli z naslonjali za roke, ki pa jih po potrebi lahko premaknete tudi v dnevno sobo. Vredno razmisleka!

jedilnica

4. Velika in razkošna sedežna garnitura

Sedežne garniture so na voljo v številnih oblikah, stilih, tkaninah in cenovnih razredih. Tako kot posteljo tudi tu izberite najboljše, kar si lahko privoščite. Poleg postelje bo to namreč vaš najpomembnejši kos pohištva. Ne zadovoljite se z nič manj kot masivnim lesenim okvirjem iz trdega lesa in privlačno, trpežno tkanine.

Pred nakupom temeljito razmislite predvsem o dimenzijah, kako pogosta bo uporabe sedežne garniture, kdo jo bo uporabljal, jo lahko izkoristite tudi za shranjevanje in podobno. Sedežno garnituro lahko odlično dekorirate s številnimi čudovitimi blazninami.

5. Komode in predalniki za shranjevanje

Komode in predalniki so pač obvezni kosi pohištva. In to v čisto vsakem prostoru. V kopalnici za sanitarne potrebščine in brisače, v spalnici za oblačila, v dnevni sobi za knjige in pisarniške potrebščine, v predsobi za čevlje, v otroški sobi za igrače, v kuhinji za posodo in pribor … Izberite kose, ki so klasični, vsestranski in funkcionalni.

komode-in-predalniki

6. Garderobne omare

Visoke omare, ki omogočajo tako obešanje kot postavitev predmetov, so ene izmed najbolj vsestranskih kosov pohištva, ki jih lahko kupite. Poleg tega, da so funkcionalne, nepogrešljive in zagotavljajo shranjevanje v vseh prostorih, dodajo še piko na i prostoru. Ker so izjemno opazne, pazite, da jih skrbno izberete.

7. Priročne klubske mizice

Recimo, da bi bili lahko brez klubske mizice. Ampak zakaj? Kam boste položili kozarec vina, ki si ga privoščite zvečer ob dobrem filmu? Ali pa najljubšo knjigo, ki vas uspava kar na kavču? Da o prigrizkih seveda sploh ne govorimo. Kos pohištva, ki je kljub majhnosti postal velik. Kar se funkcionalnosti tiče, seveda.

8. Tabure za udobje

Tabure je oblazinjen stol, majhen ali velik. Lahko je dodatno sedišče, kot počivalnik za noge ali pa celo klubska mizica. Še nedavno ne tako pomembni deli pohištva so danes obvezni kosi pohištva. Konec koncev gledamo tudi na udobje, kajne?

Glede na to, za kaj ga boste uporabljali, izberite primerno obliko in tkanino.

tabure

9. Razsvetljava in svetilke

Majhni starejši domovi imajo pogosto ostro usmerjeno razsvetljavo. Namestite regultor svetlobe na vsa stikala in postavite talne ali namizne svetilke v bližini sedišč. Na tak način boste zmehčali svetlobo in prostor bo prijetnejši. Predvsem izberite dovolj svetilk tam, kjer berete, se učite .. In ne pozabite na rezervne žarnice, prehitro jih boste potrebovali!

10. Ležišča za goste

Za goste obstaja več rešitev, da ne bodo ravno spali na blazinah na tleh. Raztegljiv kavč v dnevni sobi ali kašni drugi večji sobi lahko zagotovi udobno sedenje in dokaj udobno spanje. Prepričajte se, da kupite kakovostno blazino. Če potrebujete dodaten spalni prostor, pomislite na dobro zračno posteljo. Po potrebi se napihnejo in hitro spustijo.

Opremisidom in poskrbite za goste, kot se spodobi!