» » » 3 primeri otroških sob iz masivnega lesa

3 primeri otroških sob iz masivnega lesa

Otroške sobe iz masivnega lesa, prinašajo, za razliko od tipskih otroških pohištvenih sestavov, možnost, da je posamezne lesne elemente, lažje obdelati v želene oblike, medtem, ko imajo tipski sestavi otroških sob, vnaprej določene številne lastnosti in omejitve (barve, postavitev, izgled,…). Pohištvene elemente otroške sobe iz masivnega lesa je mogoče prilagajati sproti.

Na spodnjih slikah prikazujemo tri primere otroških sob, ki smo jih izdelali iz masivnega lesa.

.

Primer manjše otroške sobe iz masivnega lesa,
s pogradom, omaro in kotno pisalno mizo

.

otroške sobe iz masivnega lesa
Opremljanje manjše otroške sobe iz masivnega lesa.

.

Otroška soba, na zgornji sliki, vsebuje na svoji desni, vzdolžno izdelano nadstropno posteljo (pograd), ki obenem ob zunanji, okenski steni, vključuje še omarni prostor.

Ta je v levem krilu zaprt z drsnimi vrati, desni omarni korpus pa sestavljajo odprte police na vrhu ter štirje izvlečni predali na dnu. Omara je postavljena povsem do radiatorske cevi, sicer pa sta oba posteljna okvirja za majhna otroka, dodatno povišana in zaščitena z visokimi ograjami.

Pisalna miza je izdelana po merah kotnega prostora, ki je ostal na voljo, levo od vgradne omare in zgornjega ležišča. Podporna nogica je iz masivnega lesa, na levi strani pa so tudi pod delovno površino, izdelani štirje izvlečni predalčniki z mehkim in neslišnim zapiranjem.

Ker je sobica majhna, smo dodaten prostor za odlaganje posteljnine, našli v izvlečnih predalih pod spodnjim (sprednjim na sliki) posteljnim okvirjem. Nad njim je izdelan še dodaten viseči pohištveni element, ki se odpira dvižno.

.

Dvignjena postelja z omarami pod njo

.

dvignjeno ležišče
Dvignjena postelja in omare pod njo.

.

Tudi zgornja slika prikazuje primer opremljanja manjše otroške sobe. Tokrat za enega otroka.

Ležišče je dvignjeno, prostor pod njim pa je izkoriščen za dva omarna korpusa, ki se zapirata z drsnimi vrati.
Na ta način je, ker je mansardna sobica razmeroma ozka, prehod do lestve za dostop do ležišča, sploh omogočen.

V notranjosti omarnih korpusov so izdelane navadne police, ki v ospredju služijo za pospravljanje pogosteje uporabljanih oblačil, v ozadju pa za pospravljanje tistih, ki jih otrok ne potrebuje vsak dan.

Zaradi starosti otroka (10 let), zaščitna ograjna stranica, ni več potrebna.

.

Klasična nadstropna postelja
in ureditev pisalnega kota

.

standardni pograd
Izdelava standardnega pograda in kotne pisalne mize z dodatnimi policami.

.

Na zgornji sliki, otroško sobo uporabljata dva fanta.

Na desni je izdelana nadstropna postelja z ležiščema, postavljenima direktno eno nad drugim, dodatnima dvema izvlečnima predaloma pod spodnjim ležiščem ter postavitvijo, direktno ob vzdolžno steno.

V kotu je izdelana kotna pisalna miza s štirimi izvlečnimi predali na desni ter dodatnimi kotnimi policami nad samo mizo.

Za dodatne ideje vas vabimo, da obiščete tudi našo spletno stran ali, da se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti. Z veseljem se bomo z vami pogovorili in pripravili informativno ponudbo za vaš primer.