» » » Cenik rolo garažnih vrat – kako se cene razlikujejo?

Cenik rolo garažnih vrat – kako se cene razlikujejo?

Visok nivo udobja in prostorska učinkovitost sta glavna razloga, ki mnoge uporabnike prepričata v nakup rolo garažnih vrat. Obstajajo pa različni tipi rolo garažnih vrat, ki se med seboj razlikujejo v kakovosti in posledično tudi v ceni. Če se spogledujete prav s to vrsto garažnih vrat, se verjetno sprašujete kakšen je cenik rolo vrat in kako se cene razlikujejo?

Ali so rolo garažna vrata prava izbira za vas?

Nakup idealnih garažnih vrat ni enostaven proces. Poleg številnih ponudnikov na trgu, obstajajo še različne vrste garažnih vrat ­– rolo, sekcijska in krilna vrata ter garažna vrata z osebnim prehodom. Priti do dna pravi izbiri, ni tako enostavno, kot se morda sliši. Vse je veliko več kot v videzu, ki je na pogled najbolj očitna razlika.

Garažna vrata se med seboj razlikujejo v sestavi, funkcionalnosti, prostorski učinkovitosti in seveda, ceni. Da razložimo na hitro, rolo garažna vrata so garažna vrata, ki se odpirajo tako, da se navijajo na osovino – po principu rolete. Skrinjo, v katero se vrata navijajo, lahko postavimo tudi na zunanjo stran garaže. Zato jih tak način odpiranja dela idealne za tiste, ki so v garaži omejeni s prostorom, saj je za vgradnjo potrebnega minimalno prostora.

Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata so sestavljena iz ožjih (običajno jeklenih ali aluminijastih) lamel, dimenzije do 100 mm, elektromotorja, vodil in pokrova. Aluminij je priljubljen material, iz katerega se izdelujejo rolo vrata, saj je le-ta odporen proti koroziji. Velika prednost je, če so aluminijaste lamele še prašno barvane, da nekoliko pridobijo na trdnosti in s tem tudi varnosti.

Tipi rolo garažnih vrat

Pri nekaterih proizvajalcih zasledimo različne tipe rolo garažnih vrat. Natančneje, gre za oblikovane pakete, na primer STANDARD, PREMIUM in THERMO, ki označujejo različne nivoje kakovosti, funkcionalnosti in izolacije rolo garažnih vrat. Vsak od paketov se prilagaja specifičnim potrebam in zahtevam uporabnika, natančne lastnosti paketov pa se razlikujejo med različnimi proizvajalci.

Mlad par pregleduje vrste rolo garažnih vrat

Pred izbiro pravega tipa rolo garažnih vrat je vedno priporočljivo natančno preučiti tehnične specifikacije in značilnosti, ki jih ponuja vsak tip vrat v določenem paketu, ter se posvetovati s prodajalcem ali proizvajalcem, da zagotovite, da bodo izpolnile vaše potrebe in pričakovanja glede učinkovitosti, izolacije in zasnove.

  1. Rolo STANDARD: Standardni paketi so osnova in običajno vključujejo rolo garažna vrata v želeni velikosti, elektromotor s pripadajočo elektroniko, aluminijasta (ali druga) vodila in zaščitno skrinjo, brez dodatnih elementov. Gre za osnovni paket, ki tudi ponuja osnovno funkcionalnost in izolacijo. Takšna rolo vrata so cenovno dostopna in primerna za tiste, ki iščejo standardno rešitev brez dodatnih funkcij.
  2. Rolo PREMIUM: Premium paket je nadgradnja standardnega paketa in običajno vključuje garažna vrata z izboljšano izolacijo in nekaj dodatnimi funkcijami. Takšna vrata so trpežnejša in ponujajo boljše lastnosti. Na primer, lahko vsebuje podaljšano garancijo, zmogljivejšo krmilno enoto in dodatni daljinski upravljalnik, zaščitno skrinjo iz odpornejšega materiala, dodatne protivetrne zanke za preprečevanje zdrsa lamel, širšo paleto barv, dodatni protivlomni sistem, dodatne polimke za zašito lamel ipd.
  3. Rolo THERMO: Paket THERMO je paket, ki ponuja najboljše – vse dodatne elemente za večje udobje in večjo varnost. Velik poudarek je na izboljšanju toplotne izolacije garažnih vrat, ki je pri rolo vrati slabša v primerjavi s preostalimi vrstami garažnih vrat. Zato so rolo THERMO vrata zasnovana tako, da ohranjajo toploto v garaži in zagotavljajo boljšo energetsko učinkovitost. Zanje se odločajo tisti, ki garažo uporabljajo kot del doma ali kot delovni prostor, prostor za druženje, telovadbo, slikanje ali drug hobi. Najopaznejša razlika v primerjavi s preostalima tipoma rolo vrat (standard in premium) je v višini in debelini lamel. THERMO lamele so običajno višje in debelejše. Ker gre za nadgradnjo premium paketa ima vse, kar dobite v premium paketu in še več. Zaradi drugačne namembnosti garaže je izboljšana predvsem trdnost in varnost garažnih vrat, ki sta podkrepljeni z dodatnimi varnostnimi sistemi in elementi.

Cenik rolo garažnih vrat

Cenik rolo garažnih vrat je odvisen od več dejavnikov, vključno s proizvajalcem, velikostjo, materialom, izolacijo in dodatnimi funkcijami. Cena se zatorej razlikuje glede na izbrat tip rolo vrat. Višji standard, kot boste želeli, višja bo tudi cena. Vendar, običajno višja cena odtehta višji vložek, saj za dodaten strošek dobite večje udobje in dodatne (ali izboljšane) funkcionalnosti. Ne pozabite, da garažna vrata kupujete le enkrat ali dvakrat v življenju, zato vredno odšteti kakšnega stotaka več.

Kako se cene rolo garažnih vrat razlikujejo je odvisno predvsem od vsebine oblikovanega paketa. Tukaj je nekaj splošnih smernic, ki vam lahko pomagajo razumeti, kaj vpliva na ceno rolo garažnih vrat:

  1. Material: Cena rolo garažnih vrat je močno odvisna od materiala, iz katerega so izdelana. Na voljo so različni kovinski materiali, čeprav sta najpogostejša izbira aluminij ali jeklo.
  2. Velikost: Večja garažna vrata bodo običajno dražja od manjših. Velikost vrat se meri v širini in višini ter se prilagaja odprtini garaže.
  3. Izolacija: Rolo garažna vrata so na voljo z različnimi nivoji izolacije. Vrata z boljšo izolacijo bodo sestavljena iz bolje izoliranih lamel (višjih in debelejših). Le-ta bodo dražja, vendar lahko pomagajo pri zmanjšanju stroškov ogrevanja in hlajenja garaže.
  4. Oblikovanje in stil: Dodatne funkcije in oblikovanje vrat lahko močno vpliva na ceno rolo garažnih vrat. Na primer, različne barve, površinske obdelave, dodatni daljinski, zunanje ključavnice ipd.
  5. Proizvajalec in model: Cene se lahko razlikujejo med različnimi proizvajalci in modeli vrat. Nekateri proizvajalci so znani po visoki kakovosti in inovacijah, zato bo cena njihovih rolo vrat višja. Z izbiro zanesljivega proizvajalca izberete garažna vrata, ki imajo dolgo življenjsko dobo, kot tudi z razvejano servisno mrežo in kvalitetno montažo.

Kakšna je cena standardnih rolo garažnih vrat?

Natančno ceno rolo garažnih vrat je, ravno zaradi vsega navedenega, težko opredeliti. Če primerjamo med seboj cenike rolo garažnih vrat je opaziti, da so standardna rolo vrata, velikosti 2000 x 2000 mm, na voljo od 700 EUR dalje.

Evri

Cena premium in termo rolo garažnih vrat je običajno višja od cene standardnih vrat, vendar plačate več za dodatne funkcije, boljšo izolacijo in večjo trpežnost. Najboljši način, da ugotovite razliko v ceni za določen model vrat, ki vas zanima je, da se obrnete neposredno na proizvajalca ali lokalnega prodajalca in pridobite ponudbo. S tem boste dobili natančen pregled stroškov za vrata, ki ustrezajo vašim specifičnim potrebam.