» » » Gostinska oprema in pohištvo za gostinske lokale

Gostinska oprema in pohištvo za gostinske lokale

Ko nas zanima gostinska oprema za opremljanje gostinskih lokalov, najpogosteje gledamo proti termični opremi, hladilni opremi, pomivalnim strojem, aparatom za pripravo mesa in zelenjave, univerzalnim mešalcem, pripomočkom za prevoz hrane, barskimi aparati ter tudi ostalimi pripomočki pri delu z gosti (hotelski vozički in podobno).

gostinska oprema
Opremljanje lesenega gostinskega bara
Gostinska oprema in pohištvo za gostinske lokale

Za primerno prostorsko usklajenost vseh teh aparatur z ambientom v katerem bomo to opremo uporabljali, je primerno poskrbeti tudi za to, da je leseni del gostinske opreme zasnovan, premišljen in izdelan tako, da bo lep na oko, uporaben in, da bo omogočal praktično postavitev vse te opreme v gostinski prostor.

Tudi drobni inventar (kozarci, plastični kozarci, porcelan, pribor, krožniki, pladnji, termo posode, bombice in dozatorji, zajemalke, slamice, serviete in brisače) potrebujejo svoj prostor, ki bo pregleden in hitro dostopen.

Še posebej plastični kozarci, ki jih ponavadi potrebujemo, ko pripravljamo kak zunanji piknik ali proslavo in so med našimi gosti tudi majhni otroci, naj imajo svoje mesto, nekje v bližini in med hitro dostopnimi rečmi, da ne izgubljamo časa z njihovim iskanjem, ravno takrat, ko jih najbolj potrebujemo.

gostinska oprema
Točilni pult v gostinskem lokalu

Prav tako ne smemo pozabiti, da zasnova gostinskega lokala potrebuje tudi iz sanitarno inšpekcijskega vidika kakor tudi iz praktičnega, da v gostinskem lokalu najdemo tudi prostor za kuhinjske pripomočke, čistilna sredstva, primerno umestimo stole in mize ter samo postavitev bara, solatnih bifejev, recepcije in drugih elementov, ki jih za našo dejavnost potrebujemo.

Pri gostinskih stolih ne bomo izbirali zgolj samo iz oči estetike. Pazili bomo tudi na material (testil, usnje, les, kovina, alu ogrodje), težo stola ter njegovo obliko.

gostinska oprema
Opremljanje jedilniške restavracije

Cene posameznih barskih stolov se odvisno od mizarja lahko gibljejo od 60€ navzgor za najenostavnejše stole ter čez 130€ v kolikor gre za povsem po meri izdelan stol z lesenim podnožjem in oblazinjenim sedalom.

Mizne plošče so lahko kompaktne, za vrtne mize, ultrapas mizne plošče za notranje prostore, laminat mizne plošče za vrt ali interier, mizne plošče iz inoxa in ostalo.

Barske mize so lahko lesene, s kovinskimi podnožji, v celoti kovinske, steklene, kombinirane z različnimi materiali in v različnih barvah.

pohištvo za restavracije

Pri zasnovi gostinskega pohištva upoštevamo želje strank ter predlagamo rešitve za celotno stilsko opremo za gostinske lokale.

Če potrebujete informativno ponudbo ali naš predlog, vabljeni, da nas kontaktirate.