» » » Opis možnosti izdelave lesenih stopnic

Opis možnosti izdelave lesenih stopnic

V našem mizarstvu se zraven proizvodnje in prodaje raznovrstnih končnih pohištvenih izdelkov za dom in poslovne subjekte, ukvarjamo tudi z izdelavo lesenih stopnic – tako za gospodinjske kot tudi poslovne objekte.

Izdelava lesenih stopnic in možnosti

izdelava lesenih stopnicIzdelava lesenih stopnic je lahko klasična. V tem primeru gre za samonosilne lesene stopnice, ki so tudi najpogosteje uporabljana vrsta stopnišča. Izdelava lesenih stopnic s klasično izvedno je lahko v tem primeru v odprti ali zaprti obliki. Zaprta oblika pomeni, da imamo nekje med stopniščem prečno stopnico. Izvedba lesenih klasičnih stopnic je omogočena z izbiro različnih materialov in stilov.

Druga verzija stopnišča je izdelava lesenih stopnic, ki so skupaj z ograjo nasajene na notranjo in zunanjo stranico stopnišča. Takšen stil stopnišča velja za zelo lahkotnega in je zato še posebej primeren pri prenovah stanovanj in tudi v tipih starejših hiš, ki zahtevajo v zgornjih prostorih lažje materiale.

Izdelava lesenih stopnic, ki so zložene, je najpogostejša v modernih stanovanjih. Omogočajo uporabo različnih materialov, s tem pa tudi sodobne in moderne dizajne. Z ostalim pohištvenim ambientom se lahko lepo dopolnjujejo, kombinirane pa so lahko z ograjami iz legiranega jekla, lesenimi ročaji ali ograjami iz varnostnega kaljenega stekla.

Nekatera gospodinjstva se odločajo za izdelavo lesenih stopnic brez stranic in ograj. Priljubljene so zaradi svojega modernega videza, hkrati pa je pri tovstnih stopniščih ograja glavni nosilni element stopnišča.

Med ostale priljubljene možnosti izdelave lesenih stopnic sodijo tudi različne kombinacije s kovinskimi konstrukcijami, pri katerih so lahko ograje iz različnih vrst aluminija, legiranega jekla ali varnostnih stekel.

 

Med najbolj klasične postavitve sodi izdelava lesenih stopnic na betonske podlage. Toplina lesa in njegova lepota povzročita, da se mnogi odločijo za zaprtje betonskega stopnišča z lesom. Takšno stopnišče je lahko samo pohodno ali pa zanj uporabimo pohodne in prečne stopnice. Tudi pri tej različici je mogoče uporabiti različne vrste ograj in dodatkov dekorja.

Med praktične rešitve s stopnicami sodi tudi izdelava lesenih stopnic za podstrešja ali za dostop v manjših prostorih, kjer ne želimo zapraviti preveč prostora za samo stopnišče.