» » » Kako zapreti stopnišče

Kako zapreti stopnišče

kako zapreti stopniščeZapiranje stopnišča je možno na več različnih načinov. Najprej moramo biti pozorni na to, da bo po zapiranju stopnišča ostalo dovolj svetlobe zato, da bo “sprehod” po stopnišču še varen.
Nato je dobro, da izberemo materiale. Odločimo se za takšne, ki se bodo skladali z našim obstoječim pohištvenim ambientom. Če smo pristaš lesu in, če hodnik ali stopnišče krasi les, lahko v podobnem tonu zapremo tudi stopnišče.

Za zapiranje stopnišča se lahko odločamo iz več razlogov. Prostor želimo vizualno zapreti, prostor želimo dodatno toplotno izolirati, razdeliti želimo prostor v primerih, ko so stopnišča skupna ali pa kadar nas moti vonj ali hrup uporabnikov v primerih, ko nekatere prostore in stopnišča delimo z drugimi.

Materiali, ki jih uporabljamo pri zapiranju stopnišč so lahko različni. Še vedno je v največji veljavi uporaba lesa. Predvsem modernejša stanovanja in hiše ter sodobne gradnje pa za zapiranje stopnišč uporabljajo tudi steklo in druge materiale.

Če se zanimamo za to kako zapreti stopnišče, pri tem upoštevajmo tudi samo konstrukcijo stopnic. Ali gre za samostoječo konstrukcijo kjer bomo stopnišče in del, ki bo stopnišče zapiral naslonili na stopnice same ali na železne podkonstrukcije (v kolikor te obstajajo), ali pa nam bo za oporo pri zapiranju stopnišča služila stena.

Pri zapiranju okroglih stopnišč si lahko pomagamo tudi z polikarbonatnimi ploščami, imenovanimi lexan. Ta material omogoča, da tudi okrogle stopnice (in ostale nepravilnosti) obdamo in dosledno zapremo.