» » » O komodah in predalnikih v spalnicah

O komodah in predalnikih v spalnicah

Komode s poljubnim številom predalov in narejene po meri, še danes sodijo v sam vrh priljubljenega pohištva. Temu botruje predvsem dejstvo, da jih je mogoče postaviti v prav vsak prostor. Še posebej, če jih je mogoče izdelati po meri in je zraven samostojne izbire dimenzij (tako predalčnikov v komodi kot same komode), mogoče izbirati tudi vrsto materiala ter barve komode, se priljubljenost tega pohištvenega elementa samo še poveča.

komode
Komode enakega izgleda kot drsna vrata vgradne omare

Komode tako danes najpogosteje uporabljamo v spalnicah. Tam so praktične predvsem zato, ker si lahko na njih omislimo poljubno število predalov za drobnarije in perilo ter vse kar v sodobno spalnico sodi. Nogavice, spodnje perilo, rokavice, šali, kape, serviete, robčki, majhne in velike brisače – vse to najde svoj prostor v komodah.

Nekatere postavimo v spalnici kot samostojne pohištvene elemente. V teh primerih nad njih postavimo ogledala, dekor in svetila.

komode
Praktična komoda z velikim številom predalnikov

Če prostor v spalnici omogoča, lahko komode damo tudi v prostor vgraditi. Nižji regali in predalniki odlično izkoristijo prostor v spalnicah, ki se nahajajo v mansardnih prostorih ali v prostorskih nišah v katere težko postavimo omare klasičnih dimenzij.

Ostala priljubljena “zatočišča” kamor najpogosteje postavljamo komode, so predsobe in hodniki, dnevne sobe, jedilniški prostori in sobe za goste ter seveda kopalnice, kjer moramo vsako komodo posebej prilagoditi prostoru pod umivalnikom ali prostoru ob kopalniški kadi.

Pravzaprav ga ni prostora, ki ne bi imel takšne ali drugačne vrste tega kosa pohištva.

komode kopalnica
Po meri izdelane komode za kopalnice
Komode kod del celotnega pohištvenega prostora

Nekatere komode kraljujejo prostorom kot samostojni pohištveni elementi. Te tako po dimenzijah, kot po uporabi materialov ter izgledu in obliki, povsem izstopajo od ostalega pohištva v prostoru.

V drugih primerih jih je mogoče uskladiti z ostalim pohištvenim ambientom – na primer spalnice ali dnevnega prostora. V takšnih primerih si lahko omislimo enake predalčnike, kot jih ima recimo naša vgradna omara po meri, enake ličnice na vratih kot jih imajo nočne omarice v spalnici ali enak izgled lesa kot ga ima posteljni okvir naše postelje.

Na tak način bomo prostor estetsko in funkcionalno opremili kot celoto v enotnem izgledu.

komode
Moderne komode v stilu celotne spalnice