» » » Različne možnosti kopalniških omar

Različne možnosti kopalniških omar

Glede na vse naše nasvete in že objavljene primere opremljanja kopalnic v različnih stilih in v povezavi z raznovrstno keramiko, je več kot očitno, da so med kopalniškim pohištvom, kopalniške omare, eden izmed tistih pohištvenih elementov, po katerih stranke, kar se tiče kopalniškega pohištva, tudi najbolj povprašujejo.

.

kopalniško pohištvo omare
Elegantne kopalniške omare linije Cool Line.

.

Medtem, ko ponavadi želimo, da pod umivalniški regalnik in ogledalna omarica, v prvi vrsti, predvsem estetsko sovpadata s pripadajočim umivalnikom ali dvema, zasledujemo pri kopalniških omarah še več drugih ciljev in potreb.

V prvi vrsti je za želeno kopalniško omaro, v marsikateri kopalnici, sploh potrebno najti primeren prostor, nato med kopalniškimi omarami želimo izbrati takšno, v katero bomo lahko pospravljali kopalniške pripomočke za celotno družino, na koncu pa si tudi želimo, da kopalniška omara estetsko sodi v celoten kopalniški ambient.

NASVET STROKOVNJAKA: V večini primerov se za kopalniške prostore, svetujejo in priporočajo kopalniške omarice, pohištvo in elementi, v visoko sijajni, beli barvi. Belo kopalniško pohištvo in bloki so enostavni za čiščenje, vizualno bistveno povečajo majhne kopalnice in utesnjene kopalniške prostore, hkrati pa je k belemu pohištvu in kopalniškim blokom, mogoče kombinirati najrazličnejše stile kopalniške opreme, keramične ploiščice v kopalnici in sanitarno opremo. Pri izboru kopalniškega pohištva ne pozabite tudi na prednost modularnega pohištva, ki vam omogoča, da posamezne pohištvene elemente v kopalnici razporedite glede na zmožnosti v prostoru, hkrati pa kopalnica ostane pregledna in funkcionalna ter izkoriščena v celoti.

.

klasične bele kopalniške omare
Klasično, belo kopalniško pohištvo v moderni preobleki.

.

Material iz katerega so izdelane kopalniške omarice je ponavadi oplemenitena iverica v visokem sijaju, mediapan, mdf plošče ali pa so izdelane iz umetnih mas.

Po svoji estetiki so kopalniške omare seveda dobavljive v najrazličnejših barvnih odtenkih in kombinacijah, v pastelnih ali visoko sijajnih barvah ter v barvah naravnih lesnih vzorcev.

Po izgledu se posamezne kopalniške omare med seboj ločijo po višini, širina in globina sta večini kopalniških omar, dokaj skupni.

.

kopalške omare zaobljenih linij
Kopalniške omare zaobljenih linij.

.

Največkrat uporabljana razporeditev elementov znotraj enega korpusa kopalniške omare sta višje in nižje ležeča kopalniška regala, ki ju vmes loči ena ali dve odprti polici.

Mehanizmi zapiranja regalov na omarah v večini primerov vključujejo mehko in neslišno zapiranje regalov z blažilci.

Odvisno od modela kopalniške omare, imajo nekatere izmed njih vgrajena stikala in vtičnice ter dodatna svetila, opcijsko pa je pri nekaterih kopalniških omarah, mogoče dobiti tudi dodatne nogice za dvig omare od tal.

.

kopalniška omara v lesnem vzorcu
Kopalniška omara v naravnem lesnem vzorcu in v obliki vala.

.

Klasična kopalniška omara po kateri je največ zanimanja in kadar se le ta kupuje ločeno od ostalega kopalniškega pohištva, je ponavadi v beli barvi, visokega sijaja, hkrati pa opremljena z dodatnim ogledalom, nekatere pa imajo dodatno izdelane tudi steklene vstavke.

Ročaji in noge omar so največkrat kromirani ali aluminijasti.

Kozmetične artikle in kopalniške manjše pripomočke ponavadi shranjujemo v zgornje dele omar, spodnji del je bolj praktičen za pospravljanje različno velikih brisač.

.

kombinacija visokega sijaja in lesnih vzorcev
Kopalniške omare v kombinaciji lakiranega, visokega sijaja in naravnega lesnega vzorca.

.

Glede tipa vgradnje kopalniških omar se te ločijo na viseče kopalniške omare, samostoječe omare, premične omare in tudi takšne, ki jih je mogoče zavrteti okrog svoje osi in služijo kot premična ogledala.