» » Kuhinje po meri – primeri izdelav v modernem in klasičnem stilu

Kuhinje po meri – primeri izdelav v modernem in klasičnem stilu

Kupci, ki se odločajo za kuhinje po meri, ponavadi kuhinjske rešitve, iščejo za prostore nepravilnih oblik in dimenzij, za nestandardne postavitve kuhinj ali za kuhinje, ki jim preprosto želijo vdahniti unikatnost in edinstvenost. Tako kar se tiče izbora materialov, razporeditve kuhinjskih elementov, kot tudi izbora barv ličnic in delovnega pulta ter izbora pripadajočih in ustreznih gospodinjskih aparatov.

Klasična postavitev kuhinje, ki jo najdemo tako pri tipskih postavitvah kuhinj, kot pri kuhinjah, ki so izdelane po meri, zajema delovno površino, pomivalno korito in pod njim prostor za koš, prostor za kuhalno ploščo in pečico, ob straneh pa še prostor za hladilnik.

V prispevku v nadaljevanju so predstavljene različne možnosti kuhinj po meri.

.

Moderne, vgradne kuhinje po meri

.

kuhinje po meri
Moderna kuhinja v belem. Po merah razpoložljivega prostora.

.

Na prvi sliki (zgoraj) gre za postavitev moderne, vgradne kuhinje po meri.

Kuhinjski elementi so razporejeni kotno, ob levi in hrbtni stenski krak, na način, da sta obe steni v celoti izkoriščeni in zapolnjeni s kuhinjskimi elementi. Ti zapolnjujejo prostor od ene do druge zidne stene ter do kota ter tudi ves prostor od tal do stropa kuhinje.

Za barvo ličnic je izbrana bela v visokem visokem sijaju, predali so brez ročajni, pa tudi delovni pult je v svetlem tonu. S takšnim izborom, po meri izdelana kuhinja, deluje prostorno, sveže, estetsko in moderno hkrati.

V spodnjem kuhinjskem nizu so elementi razdeljeni na izvlečne predale z mehkim zapiranjem ter na klasično odpirajoče predale s krilnimi vrati.

Zgornji kuhinjski niz je v celoti izdelan iz enakomernih, visečih, kvadratastih, kuhinjskih elementov, le za izkoristek kotnega dela, so fronte od ostalih, ožje.

Spodnji kuhinjski niz se v enaki globini, na desni, nadaljuje še z vgradnim vertikalnim kuhinjskim elementom, v katerega so vgrajeni mikrovalna pečica, vgradna pečica ter hladilna omara za vino in ostale pijače.

Zidna obloga je v beli barvi, prav tako kot ličnice kuhinjskih elementov, obdelana v visokem sijaju.

Pogled na levi kuhinjski krak, je prikazan na spodnji sliki:

.

kuhinja po meri
V celoti izkoriščen kuhinjski prostor. Vgradni kuhinjski elementi do stropa.

.

Kuhinjski pomivalnik na desni je enojni, nad kuhalno ploščo pa je montirana tudi vgradna kuhinjska napa.

Gospodinjski aparati so skladno z modernim pohištvenim stilom kuhinje, sodobni in trendovski (kuhinjska armatura, indukcijska kuhalna plošča, vgradni pečici in hladilna omara).

.

Manjše, moderne kuhinje po meri

.

manjša moderna kuhinja po meri
Po merah manjšega kuhinjskega prostora, izdelan in v celoti izkoriščen kuhinjski sestav.

.

Zgornja kuhinja je zasnovana na podoben način kot prvi prikazan primer.
Le, da je v tem primeru, kuhinjski prostor v celoti izkoriščen v manjšem kuhinjskem prostoru enosobnega stanovanja.

Tudi to, po merah razpoložljivega prostora, izdelano kuhinjo, sestavlja zgornji in spodnji kuhinjski niz, pri kateri pa so za barvno osnovo, vzete tri tople, naravne in med seboj skladne barve.

Spodnji kuhinjski niz sestavljajo brez ročajni kuhinjski elementi v sivi, zgornji kuhinjski niz je v sivo rjavi naravni barvi, vmes je za prehod med enim in drugim delom, uporabljen povezujoč odtenek svetlejše rjave.

Kuhinjski pult je iz masive in v vidnem lesnem vzorcu.

Tudi ta primer prostor namenjen kuhinji, izkorišča v celoti, saj so tudi tu elementi vgrajeni od ene do druge zidne stene ter od tal do stropa.

Po podobni zasnovi kot v prvem primeru, je tudi tukaj, hladilni, vgradni del, po globini poravnan s spodnjim kuhinjskim nizom ter izstopa od ožjega niza z visečimi kuhinjskimi elementi.

Pomivalni del je umaknjen na levo, ob vgradni omari za hladilnik z zamrzovalnikom, pa sta v delovni pult, vgrajena manjša in klasična kuhalna plošča ter pečica v spodnjem delu.

.

manjša moderna vgradna kuhinja
Notranjost predalov v barvi zunanjih ličnic.

.

Klasične kuhinje po meri –
primer izdelave za manjšo mansardo

.

Približno polovica strank se namesto za izdelavo moderne, zanima za izvedbo klasične kuhinje po meri.

Tudi te kuhinje so lahko vgradne, v enovrstnem nizu, v dveh vrstah, z visečimi kuhinjskimi elementi, kotne, s polotokom, v obliki črke U ali izdelane za mansardne prostore.

Po svoji obliki, se v večini primerov, od modernih razlikujejo po ličnicah kuhinjskih elementov, ki so izdelane z najrazličnejšimi intarzijami ali kombinirane s stekli, opremljene s klasičnimi ročaji ter v naravnem in polnem, masivnem lesu.

Primer kuhinjskega niza dvovrstne klasične kuhinje po meri prostora v mansardnem stanovanju, je prikazan na spodnji sliki:

.

klasične kuhinje po meri
Po meri mansardnega prostora izdelan kuhinjski pult v klasičnem izgledu.

.
Zunanji kuhinjski niz, ki gleda proti jedilnemu prostoru, je izdelan iz štirih omarnih prekatov, od katerih je v levega, montirana sodobna, a v klasičnem izgledu, vgradna pečica.

Za ličnice front je uporabljena bež barva, ki se lepo poda naravnemu lesu in kontrastno temnejšim ročajem v starinskem izgledu.

V zgornji del je nad pečico vgrajena kuhalna plošča, zunanja stran kuhinjskega niza pa je opremljena s štirimi vrati z ličnicami z belim motnim steklom ter vmesno, leseno, križno dekoracijo (slika spodaj):

.

kuhinjski pult
Uporabnost kuhinjskega pulta iz jedilniške strani.

.

Manjši, zidni in hrbtni del kuhinje v mansardnem prostoru, je prikazan na spodnji sliki:

.

zidni del kuhinje v mansardi
Zidni del kuhinje v mansardi. Tradicionalen izgled.

.

V hrbtnem delu manjšega mansardnega stanovanja, je za kuhinjski prostor, izkoriščena celotna zidna stena pod poševnim stropom.

Spodnji del sestavljajo trije elementi in enojni pomivalnik, v zgornjem delu pa sta v tradicionalnem in starinskem izgledu, izdelani še dve odlagalni polici za začimbe. Pod spodnjo je montirana obešalna palica za zajemalke, cedilke in podobno.

Hladilnik na desni je za kontrast izbran v zeleni barvi.

.

Široka, moderna kuhinja po celotni zidni steni

.

V spodnjem primeru je ponovno prikazana izdelava moderne kuhinje po meri, tokrat po širini celotne zidne stene.

.

moderna kuhinja po celotni steni
Moderna kuhinja po širini celotne stene.

.

Izdelana kuhinja na zgornji sliki, v celoti zapolnjuje večjo, razpoložljivo zidno steno, za barvne tone kuhinjskega niza pa sta uporabljeni kombinacija črne in svetlejšega naravnega lesnega tona z vidnimi letnicami in lesno strukturo.

Zunanji obod s kuhinjskimi elementi in omarami, ki segajo od ene do druge stene ter od tal do stropa, je v celoti, izdelan in obdan s črnimi, matiranimi ličnicami, delovno, kuhalni prostor pa se od zunanjosti loči po svojih naravnih lesnih tonih.

Hladilnik z zamrzovalno omaro je vgrajen v desni del in je tako bližje kuhalni plošči.
Kuhinjska napa je, podobno kot v prvem primeru moderne kuhinje, na vrhu tega prispevka, vgradna in nevidna.

Tudi ta kuhinja po svojem izgledu sodi med moderne kuhinjske lepotice, izdelane po merah razpoložljivega prostora, elementi ne vsebujejo ročajev, v celotnem sestavu pa so med seboj kombinirani kuhinjski elementi s klasičnimi, krilnimi vrati ter izvlečni predali (na mehko zapiranje) za pospravljanje pribora in ostalih pripomočkov.

Pogled na kuhinjo iz druge strani, je viden spodaj:

.

velika kuhinja po meri
Pogled iz druge strani.

.

Z izborom barv in vrste materialov se kuhinja zelo lepo poda v celoten prostorski ambient, posebno pozornost pa se splača nameniti tudi izjemno širokim in modernim izvlečnim predalom, ki so montirani v spodnji del kuhinjskega niza, levo od kuhalne plošče.

.

Kuhinje po meri za skupne prostore, čajnice, ipd….

.

Kot zadnji primer, po merah razpoložljivega prostora izdelane kuhinje, je prikazan primer izdelave kuhinje v skupni čajnici in kuhinji.

V tem primeru se je bilo potrebno z izdelavo kuhinje, prilagoditi zidni steni, v samo izdelavo kuhinjskega ambienta pa sodi tudi izdelava jedilnih miz.

Kuhinjski niz na spodnji sliki, je izdelan tako, da je v zgornjem delu, prilagojen zidni steni do okna in okenske police, v spodnjem delu pa v celoti zapolnjuje prostor od ene do druge zidne stene.

Skrajno desno je izdelana vgradna omara za hladilnik z zamrzovalnim delom, kot pa je pri tovrstnih kuhinjah že stalna praksa, pa je tudi za to kuhinjo, izbrana bela barva, svetli materiai ter klasična razporeditev elementov po prostoru.

.

skupna kuhinja
Izdelava skupne kuhinje

.

***********

.

Če ste tudi sami interesent za izdelavo kuhinje po meri, se priporočamo čez kontaktne možnosti.
Z veseljem se bomo pogovorili in pripravili informativno ponudbo za vaš primer.

Seveda je v izdelavo kuhinje, vključena tudi dostava in montaža, naše kuhinje pa izdelujemo in dostavljamo za celotno Slovenijo.