» » » Lesene vrtne ograje

Lesene vrtne ograje

Medtem, ko današnja sodobna trgovina ponuja celo paleto ograj iz najrazličnejših materialov (inox, kovane ograje, žičnate ograje,…), v tradicionalno ograditev prostorov še vedno na prvo mesto spada postavitev lesene ograje.

lesene ograje
Lesene ograje z okrasnimi lesenimi stebrički

Lesene ograje se tradicionalno najpogosteje izdelujemo iz macesna ali smreke. Površine lesnih ograj morajo bitii dobro obdelane (najmanj dvakratno brušene), če pa bomo za svoje ograje izbrali ustrezno suh in zdrav les, pa bomo pripomogli tudi k temu, da se ograje ne bodo ukrivljale in razpokale. Dobro posušen les, zaščiten s primernimi barvami, zelo dobro prenaša vremenske vplive, saj se manj razteza in odziva na vplive.

Dobre lesene ograje boste prepoznali po tem, da se v njihovih površinah ne nahajajo strženi (sredine hlodov), s čimer je zmanjšana možnost nastanka razpok zaradi vremena.

Izdelava lesene ograje

Izdelava ograj iz lesa zahteva meritev, načrtovanje točkovnih temeljev, izdelavo vrat (različnega števila kril), izdelavo morebitnih okrasnih in dekorativnih stebričkov ter montažo.

Lesene ograje dobavimo zraven različnih materialov tudi v različnih oblikah. Tako se lahko odločite, da boste z njimi zakrili celoten pogled na vaše domovanje (samostojna izbira višin), sami določate želene oblike ograj (zaobljene, standardno ravne, z utori, z dekorjem, klasične ograje,…) in drugo.

preproste lesene ograje
Lesene vrtne ograje srednje velikosti
Kako poteka naročilo lesene ograje

Zainteresiranim za ograje najprej opravimo izmero (v kolikor nimajo te narejene že sami). Nato na podlagi izmere, izbranih materialov ter želene oblike pripravimo predračun za izvedbo. V tega lahko vključimo izdelavo lesene ograje na ključ, ki vključuje dostavo, montažo, pripravo temeljev, končno finalno obdelavo lesnih in kovinskih materialov, pripravo robnikov in ograjnih nosilcev v železnih ali lesnih materialih.

Lahko pa na željo stranke, pripravimo samo lesni del ograje, stranka pa si nato sama pripravi teren in opravi montažo lesnega dela ograje.

lesene ograje za vrt
Lesene ograje kot pregradne stene

Pri izbiri lesa za ograje predlagamo, da ste dodatno pozorni tudi na stopnjo impregnacije lesa, ki znatno vpliva na življensko dobo lesenih ograj.

Možnosti za enostavne lesene ograje
lesene ograje
Možnosti izdelave preprostih lesenih ograj za vrt