» » » Trije najpomembnejši elementi kakovostne (tekstovne) vsebine za vašo spletno stran

Trije najpomembnejši elementi kakovostne (tekstovne) vsebine za vašo spletno stran

Napisano v: Blog, Btb | 0

Naši spremljevalci, naročniki in tudi tisti, ki se morda ogrevajo za sodelovanje z nami, vidijo, da (trenutno) spletni nastop Mizarstva.si, temelji na pripravi tekstovnih vsebin.

Sicer nas, podobno kot smo izdelovali že na nekaterih drugih spletnih projektih v preteklosti, v prihodnosti čakajo še ostali spletni kanali (socialna omrežja, infografike, z nekaterimi naročniki morda ppc,…), ampak, ker pride vse na vrsto ob svojem času, tokrat o treh najpomembnejših točkah za tiste mizarje, opremljevalce in trgovce s pohištvom, ki tudi sami razvijajo svoj kanal čez tekstovno, vsebinsko ustvarjanje.

O tem, da bodo vaše vsebine na spletnih straneh kakovostne (se pravi, da bodo uvrščane visoko v Googlu in, da bodo konvertirale v povpraševanja) bodo, vsaj po moji dosedanji izkušnji, odločale tri reči:

Pozornost na pravilno SEO ustvarjanje

Pisati SEO pravilno, načeloma ni težko. Na spletu in na trgu obstaja ena gora ponudnikov, ki to obvladajo. Večina spletnih hiš v Sloveniji, po svoje tudi ponuja storitev vsebinskega marketinga.

Mogoče bi samo v opozorilo dal bralcem to, da storitev SEO in storitev vsebinskega marketinga, nista povsem eno in isto.

Obenem obstaja na spletu (pač odvisno od platforme na kateri stoji vaša spletna stran) ena gora vtičnikov s katerimi si lahko pomagate SEO pravilno ustvarjati.

(če ste WP pristaš, recimo ti. Na povezavi jih je kar 40. Plačljivih za drobiž).

Med brezplačnimi za WP prevladujeta All in one SEO pack in Yoast.

V večini primerov boste z uporabo enega izmed teh orodij (ni potrebe, da uporabljate dva hkrati), dosegli s časom in disciplino to, da bo vaša spletna stran začela pridobivati na obisku.

Če boste ob tem še dodatno pozorni na izbor dobrih ključnih besed in dobro analizirali le te, uspeh za novim spletnim prometom, ne bo zaostal. Sigurno ne.

Pozornost na semantično iskanje in sinonime

Ker je Google iz dneva v dan bolj pameten tako kar se tiče tekstovnega iskanja, kot slikovnega in video (ter drugih), z vsako novo posodobitvijo iskalnega algoritma, vedno bolj upošteva semantično iskanje.

Kaj je to?

Ogromno res koristnih vsebin na to temo boste našli tukaj.

Zelo konkreten in poglobljen prispevek na temo semantičnega iskanja, pa tudi tukaj.

Webmojstri, ki načrtno pri kreiranju vsebin za splet, upoštevajo semantiko, dosegajo boljše rezultate. Predvsem učinkovitost SEA in vsebinskega ustvarjanja je boljša (ker se z upoštevanjem semantike z manj vsebinami dosega večja SEO vidnost).

Pozornost na rdečo nit

Obe točki zgoraj, vplivata na SEO vidnost vaše spletne strani.

Ker pa smo vsi podjetniki in nimamo spletnih strani za to, da pokažemo kako lepi in pametni smo, ampak za to, da z njimi naredimo posel (prodajo), žal, še tako vsebinsko (tekstovno, slikovno in video) bogata stran, ni nobeno zagotovilo za povečanje prodaje in povečanje spletnih konverzij (povpraševanj).

Za to, spletni mojstri (tudi v Sloveniji) radi uporabljajo preprost izrek: “da bi delovala prodaja na spletu, se morajo “poklopiti vse reči”.

Zelo, zelo koristne reči na to temo boste našli tukaj.

Toliko danes.

V prihodnosti morda tudi konkretneje o vsaki izmed njih.

Vabljeni k spremljanju še naprej.

p.s.: zgornje morda tudi odgovarja na to, zakaj smo pri vsebinskem ustvarjanju za naše naročnike tukaj na Mizarstvo.si, malenkost bolj “zakomplicirano dosledni” na komentarje ustvarjanih besedil za naročnike.

Lapsusi in zatipkanja so sestavni del posla. Za te smo hvaležni, če nam jih sporočite.

SEO tehnikalije še tudi lahko (načeloma) spremenimo.

Pri semantiki in “rdeči niti” celotne zgodbe ter spisanja vsebine tako, da sodi v zgodbo naših obiskovalcev, pa z veseljem pojasnimo zakaj smo nekatere vsebine napisali, kot smo jih.

Pregled ponudbe za sodelovanje na Mizarstvo.si

Pregled celotnega bloga