» » » Ideje za dnevne sobe v belih barvah

Ideje za dnevne sobe v belih barvah

Snežno bela kraljica

.

Bela barva ima že sama po sebi kopico pozitivnih lastnosti. Z njo boste vsak prostor vizualno povečali, mu dali svežino, energijo in življenje. Iz čisto praktičnega vidika pa se na belem pohištvu, prah ne vidi tako izrazito kot na ostalih barvah.

Za ljubitelje prestižnega izgleda svoje dnevne sobe, predlagamo, da beli barvi dodajo srebrno. Ali kose pohištva v steklu. Zavese naj bodo bele, tla svetla, na sredino sobe postavite belo, debelejšo preprogo.

Na police dodajte kos ali kristalnega pribora ali sklede, najdite kot za postavitev velike bele vaze v katero lahko položite umetno obeljene veje dreves ali bele okraske in dobili boste snežno belo, razkošno in privlačno dnevno sobo v belem.

Tukaj slika:

moderno pohištvo dnevne sobe
Snežno bela dnevna soba.

.

Bela barva je odlična za vlivanje kontrastov

.

Če nismo pristaš popolne beline, lahko lepoto bele barve uporabimo kot podlago ostalim. Najbolj klasična, nekoliko v retro stilu, je kombinacija bele barve s črno. Se pa belo pohištvo odlično poda tudi rdeči, zeleni, svetlo rjavi in zlati barvi.

V kombinaciji s črno boste svoji dnevni sobi dali pridih retro stila. Takšna izbira vam tudi omogoča umeščanje standardnih avdio in video naprav, ki jih več ali manj najdemo v vsaki dnevni sobi.

Če boste belemu pohištvu dodali samo steklene ličnice dnevnih regalov, morda mizico v črni barvi ali pa zgolj namestili belo pohištvo v objem sodobnih elektronskih in računalniških naprav, boste nedvomno svojemu prostoru dodali pridih osemdesetih. Čas, ko so “šahovnice” šele začenjale svoj pohod.

.

moderno pohištvo dnevne sobe
Bela v kombinaciji s črnino.

.

Bela v starinskem stilu

.

Za ljubitelje starinskega izgleda svojih prostorov in za pristaše starinskega pohištva, sem izbrskala naslednjo idejo. Belo, starinsko pohištvo, se fantastično poda z zlatimi obrobami, kaminom v dnevni sobi in tudi kosom dekorja ali dveh iz lesa.

Dopolnite svojo dnevno sobo še s starinskim lestencem v steklu, zlati ali srebrni barvi, namestite stensko razsvetljavo in že se boste počutili kot kralj v lastnem domu.

.

moderno pohištvo dnevna soba
Starinski izgled dnevne sobe v beli barvi.

 

Moderno pohištvo dnevne sobe bele barve

.

Pohištvo, ki ga boste postavili v dnevno sobo svetlih in belih tonov, lahko za kontrast, pustite z odprtimi policami. V tem primeru, se bo dekor, zložene knjige in fotoalbumi, v katerih shranjujete svoje spomine, čudovito podali celotnemu izgledu prostora.

Morda si samo za garderobni del, ki ga želite imeti shranjenega v dnevni sobi, omislite vrata klasične izvedbe (ali drsna). Ki so pa spet lahko svetla, bela ali v ogledalih.

V slovenski ponudbi mizarjev in opremljevalcev s pohištvom po meri, je ogromno teh, ki vam želeno pohištvo lahko naredi.

.

moderno pohistvo dnevne sobe
Dnevna soba v beli barvi s pohištvom po meri.

.

Za predlog opremljenosti vaše dnevne sobe, se priporočamo.