» » » Nadstrešek z letno kuhinjo

Nadstrešek z letno kuhinjo

Predvsem pomlad in poletje sta letna časa, ko povpraševanja in zanimanja za nadstreške na dvoriščih, travnikih in vrtovih, narastejo. Med vsemi vrstami nadstreškov, se v tem času, tudi več povpraševanj, pojavi za nadstrešek z letno kuhinjo.

Na spodnjih dveh slikah prikazujemo primer postavitve takšnega nadstreška.

Postavljen je na travnik ob hiši, ravno na prehodu proti vrtu in letnemu kaminu, pred njim.

Za postavitev takšnega nadstreška z letno kuhinjo, je bilo predhodno potrebno pripeljati tako vodovodno kot elektro inštalacijo, urediti betonsko pohodno ploščo ter seveda poskrbeti za odvod meteornih voda.

Kasnejša obdelava nadstreška, po postavitvi, je zajemala še obdelavo odprte terase s keramičnimi ploščicami, izdelavo strehe in strešnih obrob ter dokončno impregniranje in zaščito vseh lesnih delov nadstreška.

Na prvi sliki (spodaj), lahko vidite, da je nadstrešek z letno kuhinjo zasnovan tako, da je obrnjen vstran od ulice in vstran od dovozne poti k hiši. Na ta način je nadstrešek odprt proti travniku ob hiši, proti kaminu in proti vrtu.

Njegove zunanje dimenzije obsegajo cca. 7 x 6 metrov, v svojem desnem (na sliki, sprednjem) delu pa je nadstrešek iz obeh strani odprt in prehoden proti travniku.

Letna kuhinja se nahaja ob robu odprtega dela nadstreška (kar je razvidno iz druge slike, nekoliko nižje).

.

nadstrešek z letno kuhinjo
Nadstrešek z letno kuhinjo.

.

Električna inštalacija je napeljana tako, da je razsvetljava omogočena tako na dovozni strani k hiši (s čimer je zvečer osvetljena dovozna pot), na urejenih poteh k nadstrešku (luči v liniji pralnih, pohodnih kock, ki vodijo do nadstreška iz hiše in iz vrta), na odprtem delu nadstreška (na terasi) ter tudi v notranjosti samega nadstreška.

Odprta terasa nadstreška meri cca. 4 x 5 metrov.

Iz odprte terase vodijo vrata (na zaklepanje) v notranji, zaprti del nadstreška. Ta je namenjen spravilu vrtnega orodja, pospravljanja vrtne garniture, kosilnice in podobnega. Letna kuhinja se, kot rečeno, nahaja na levi strani odprtega dela terase (slika spodaj):

.

nadstrešek z letno kuhinjo in teraso
Pogled na odprto teraso in letno kuhinjo.

.

Kuhinjski sestav na odprtem delu omogoča pomivanje in pripravo hrane (pripeljana vodovodna inštalacija), kuho (pripeljana elektro inštalacija in vgrajena kuhalna plošča), hkrati pa tudi hlajenje pijače (vgrajen hladilnik).

Za prijetno senco sta na zunanjo leseno, prečno lego, kasneje dodana dva roloja, ki se po potrebi lahko razgrneta ali pospravita.

Zunanji kuhinjski elementi so vgradni in izdelani po meri prostora, ki je predviden za letno kuhinjo.

Sama streha nadstreška vsebuje pločevinasto kritino s pločevinastimi obrobami. Iz spodnje strani je podeskana in estetsko obdelana z impregnacijo in barvno zaščito.

V notranjosti nadstreška je postavljena dodatna vrtna garnitura, izdelana po meri.