» » » Pogovor s podjetjem, ki postavlja lesene nadstreške, podjetjem Homont d.o.o.

Pogovor s podjetjem, ki postavlja lesene nadstreške, podjetjem Homont d.o.o.

Napisano v: Blog, Btb, Pogovori | 0

V novembru smo pogovor opravili s podjetjem, ki se ukvarja s proizvodnjo, prodajo in montažo lesenih nadstreškov.

Gospod Hohnjec, ravno ped 14 dnevi ste postavljali enega izmed nadstreškov v okolici Ljubljane. Če se ne motim, ste povpraševanje zanj dobili ravno čez našo spletno stran, Mizarstvo.si. Glede na to, da ste z nami skoraj od začetkov, ko se je zgodba Mizarstva.si šele začela postavljati, kako bi ocenili to sodelovanje in kakšen je vaš pogled na tak pristop k strankam.

Vsak posel, tako moj kot vaš, zahteva svojo angažiranost, znanje, izkušnje, pristop in jasno tudi vztrajnost in porodne krče. Res sem zraven od praktično prvih začetkov postavljanja te zgodbe in, ker sam nisem toliko vpet v spletni nastop, še manj pa sploh spremljam zakonitosti učinkovitega spletnega nastopa, lahko rečem, da nisem na začetku ne povsem verjel, ne razumel kaj točno sploh nameravamo početi.

Tudi iz vaše strani mi je bilo razloženo predvsem v detajle določene reči, ki pa jih nisem čisto uspel zaokrožiti v celoto. Vsaj ne v smislu, da bi dejansko prepoznal koristi in prednosti pristopa, ki ga ponuja Mizarstvo.si.

Čez čas, ko so začela prihajati prva povpraševanja, se je zgodba spremenila.

Naša naloga je na prejeta povpraševanja odgovoriti maksimalno hitro in potruditi se čimprej s potencialnim kupcem, vzpostaviti odnos.  V tem primeru je realizacija posla verjetna.

nakup lesenega nadstreška za avto
Postavljanje lesenega nadstreška.
Kako danes, po nekaj mesecih sodelovanja, razumete delovanje strani Mizarstvo.si?

Odkrito povedano, ne kaj drugače kot na začetku. S to razliko, da razumem, da mi vsega ni potrebno razumeti 🙂
Navsezadnje zame in za naše podjetje štejejo pridobljena povpraševanja in pridobljeni posli.

Na prvi frontni liniji je Mizarstvo.si, ki se trudi pridobivati povpraševanja za nas. V drugi bojni črti pa smo še vedno mi, ki moramo s svojim znanjem in izkušnjami, posel pripeljati do realizacije.

Prednosti sodelovanja iz naše strani so seveda iz stroškovnega vidika vidne na daljavo. V preteklosti smo želeli spletni nastop izvesti sami. S svojo spletno stranjo, s svojo zgodbo, v okviru znanj in potenciala v hiši.

Če dobro pomislim, bi to vzelo svoj denar in svoj čas. Enako vzame tudi sodelovanje z Mizarstvom.si. S to razliko, da na vaši strani ekipa že razume in izvaja preverjene korake, ki funkcionirajo za pridobivanje novih kupcev preko spleta. Mi, sami, bi najbrž čez to še morali iti.

nakup lesenega nadstreška za avto

Da ne bova samo o Mizarstvu.si. Kakšen je posel s proizvodnjo, montažo in prodajo lesenih nadstreškov. Kako se je s tem ukvarjati v Sloveniji?

Naš posel je težak. Kateri pa ni 🙂

Konkurenca, kot vsepovsod, je strašna, cenovno posamezni postavljalci nadstreškov hodimo drug po drugem, a vseeno menim, da se, kdor se ukvarja bolj s tem kako bo izboljšal svojo storitev do končnega uporabnika in ne kako bo “pohodil” konkurenco, nima česa bati.

Sezonsko postavljanje nadstreškov nima pravih nihanj. Edino čas, ko se le ti ne postavljajo, je hud mraz in močna zima. Drugače pa se sezona zaključi pozno jeseni in začne zgodaj spomladi.

Kar se tiče strank, le te iz leta v leto zahtevajo več in prav je tako. Boljše materiale, boljšo celostno storitev, z vključeno dostavo in montažo vred, ter dostikrat tudi s poprodajnimi aktivnostmi in nasveti. Ter tudi vključenimi zemeljskimi deli.

Če se odrežeš dobro, pa te tako ali priporočijo naprej ali pa ti zaupajo še kakšno, sorodno mizarsko delo.

nadstrešek terasa

Kako ocenjujete kupno moč današnjega kupca nadstreškov?

Konkurenca pri postavljanju nadstreškov je huda. Ne samo iz vidika mizarjev, ki se s tem ukvarjamo, temveč tudi iz vidika ponudbe, ki je na trgu. Kovinski nadstreški, plastične izpeljanke te ali one vrste, kombiniranja nadstreškov, zidani nadstreški,…

Kdor vztraja samo na enem segmentu, se mu po mojem mnenju, ne piše nič kaj dobrega. Če znaš slišati trg in, če se znaš dovolj hitro prilagoditi novim povpraševanjem ter seveda vpelješ v svoje delo novosti in zadnje trende, potem lahko ponudiš več.

Več opcij pa nikoli ni bila slaba rešitev 🙂

Detajl, s katerim je prikazano , kako so postavljeni stebri
Detajl, s katerim je prikazano , kako so postavljeni stebri.
Kaj bi priporočili bralcem in obiskovalcem Mizarstvo.si?

Preprosto.

Celoten najin pogovor spremljajo slike našega zadnjega izdelka, ki smo ga izdelovali v povezavi z vašim spletnim mestom.

Če naju spremljajo drugi mizarji, toplo priporočam, da stopijo na vlak spletnega nastopa MIzarstvo.si.

Če naju berejo končni kupci, se vabim za izdelavo informativne ponudbe.

Prepričan sem, da smo konkurenčni. Tako cenovno kot kakovostno.

Hvala, g. Hohnjec

.

Vsi pogovori

Ste mizar ali opremljevalec? Intervjuvamo lahko tudi vas – brezplačno.