» » » Zakaj bi tudi vi morali razmisliti o nakupu počivalnika

Zakaj bi tudi vi morali razmisliti o nakupu počivalnika

Če ste se končno odločili za nakup udobnega in prijetnega počivalnika, niste pa čisto prepričani, zakaj bi ga imeli in kakšnega, svetujemo, da preberete spodnji prispevek. Na kratko predstavimo bistvene lastnosti počivalnikov in razložimo, kakšne so vaše opcije. Vsekakor številne.

pocivalnik-s-taburejem

Zakaj počivalnik?

Vas vaša staromodna zofa ali fotelj, ki se že slabih 10 let nahajata v dnevni sobi, dolgočasita, sta neudobna za uporabo? Radi bi ju zamenjali, pa ste izgubljeni v poplavi številnih možnosti na današnjem tržišču. Prvi nasvet, ki ga lahko damo je, da vedno izberite estetsko privlačno in udobno pohištvo, ki bo nadgradilo lepoto vašega bivanja.

Druga ideja, je, kaj pa če bi izbrali počivalnik? Počivalniki so danes ne samo dodatek, ampak tudi odlična alternativa klasičnim kavčem in zofam, saj so lahko ravno tako udobni in prijetni.

Poleg tega lahko zgledajo osupljivo in dodajo prefinjen element vašemu prostoru. Na voljo so v različnih oblikah in za različne namembnosti, tako da lahko izberete glede na vaše želje. Od najbolj enostavnih, iz lesa ali ratana z dodatno blazino ali bogato oblazinjenih, kjer lahko počivata tudi dva. Ne glede na izbiro je počivalnik preprosto povedano udoben stol, kjer se boste lahko odpočili, pogledali najljubšo nanizanko, prebrali napeto knjigo ali rešili težko križanko. Lahko ga postavite v dnevno sobo, otroško sobo, konec koncev tudi kuhinjo ali jedilnico.

počivalnik-butterfly

Prednosti počivalnikov

Pred nakupom počivalnika vedno prej razmislite, kakšen kos pohištva želite in določite, kam ga boste postavili.

Počivalniki so vedno optimalna izbira za prostore, kot so dnevne sobe, spalnice, jedilnice in ostale prostore, kjer preživljate največ prostega časa.

Ker zagotavljajo odlično mero udobja in prijetno sprostitev je povsem super, če ga postavite v delovno sobo, za tisti polurni počitek, ki ga nujno potrebujete.

Počivalniki so običajni oblazinjeni, sicer pa sami dodate udobne mehke blazine. Kaj več bi si sploh še radi želeli? Če pravilno izberete so lahko izjemen stilski dodatek v vašem prostoru. Brez skrbi, v široki ponudbi vzorcev in barv (npr. na opremisidom) boste brez dvoma našli takega, ki bo idealen za vaš prostor.

Lahko se odločite za brezčasno eleganco iz lesa, ste pogumni z drznimi živahnimi barvami ali pa izberete umirjeno klasiko v žametni preobleki.

Pocivalnik-z-otomanom-Hampton-600x563

Lastnosti počivalnikov

So izjemno vzdržljivi.

Tkanina na počivalnikih je zelo enostavna za vzdrževanje, saj jo ponavadi preprosto obrišete (sploh usnje), po potrebi pa globinsko očistite (žametno blago). Dobri in kakovostni počivalniki se pravzaprav ponašajo s tkanino, ki je odporna proti madežem.

Počivalniki so zasnovani z velikim smislom za eleganco in udobje hkrati. Lahko najdete klasične lesene izvedbe ali pa bolj drzne moderne barve in oblike.

Ponavadi oblazinjena naslonjala za hrbet in roke omogočajo največjo stopnjo udobja in pravilnega položaja za telo.

Podnožja so zaščitena s posebnim materialom, ki ne poškoduje tal.

Na voljo v različnih stilih – klasični, retro, moderen, vintage …

Izdelani iz različnih materialov – les, kovina, jeklo …

pocivalnik-knut

Iz kakšnega materiala so noge počivalnikov?

Noge so najpomembnejši del vsakega pohištva, ker dajejo oporo in pri tem elementu je treba biti še posebej pazljiv pri izdelavi. Noge so ponavadi izdelane v razmerju z velikostjo počivalnika, material pa je zelo različen in ravno tako odvisen od materiala in oblike celotnega počivalnika.

Tako boste npr. našli noge iz:

  • lakiranega jekla
  • kromiranega jekla
  • kakovostnega lesa (mahagonij, breza, bukev, bor …)
  • ostalih lahkih kovin

Počivalnik z visokim ali nizkim naslonom?

Se sprašujete, ali potrebujete ležalnik z visokim ali nizkim naslonom za hrbet? Svetujemo, da razmislite raje o visokem naslonu, ker ponuja več udobja in boljšo sprostitev. Višji ko je naslon, bolj prijetno se boste počutili.

Kateri tkanino izbrati?

Izbira tkanine je izključno stvar vaših osebnih želja in okusa, nikakor pa ne bo vplivala na udobje vašega počitka. Nekateri zaradi lažjega vzdrževanja prisegajo na usnje, drugi zaradi prijetnega dotika vedno izberejo žamet. Lahko izbirate med številnimi materiali, npr:

  • različne tkanine (žamet, vodoodporne, akril, vzorčaste, semiš)
  • usnje (eko, umetno, naravno)

Kaj pa dimenzije?

Svetujemo, da pred končno izbiro počivalnik vedno izmerite, saj so na voljo v različnih dimenzijah – višini in širini. Merjenje vam pomaga najti popoln počivalnik glede na prostor, kamor ga boste postavili. Razmislite o tem, da bi izbrali srednje velik počivalnik. Preveč veliki počivalniki lahko dajo težek in neurejen videz.