» » » Pogovor z g. Draganom Gostimirovičem, lastnikom dveh salonov kuhinj DanKuchen v Ljubljani in Kranju

Pogovor z g. Draganom Gostimirovičem, lastnikom dveh salonov kuhinj DanKuchen v Ljubljani in Kranju

Napisano v: Blog, Btb, Pogovori | 0

Tokrat smo se pogovarjali z g. Draganom Gostimirovićem, lastnikom dveh vrhunskih prodajnih salonov DanKuchen v Ljubljani in Kranju.

Dragan, za začetek prosim opiši svojo zgodbo. Kako je nastala ideja za nastanek salonov s kuhinjami? Koliko časa se že ukvarjaš s to dejavnostjo? Kako bi jo opisal?
Ideja se je porodila, ko sem bil vodja prodaje kuhinj DanKüchen na slovenskem trgu. Ker sem videl potencial in še veliko možnosti za izboljšavo ponudbe ter storitev, sem se odločil, da grem samostojno podjetniško pot.
.
Leta 2012 se mi je ponudila ta možnost. Zagrabil sem jo in prevzel salona v Ljubljani ter Kranju ter ju naredil za najboljša prodajna salona DanKuchen kuhinj v Sloveniji. Za to smo dobili tudi priznanje QUDAL, ki so ga potrošniki ocenili za najboljšo kuhinjsko pohištvo in podjetje v Sloveniji.
.
Drugače se s planiranjem kuhinj in na splošno s pohitšvom ukvarjam več kot 10 let. Ta dejavnost mi daje navdih, saj opremljaš domove in kuhinje družin, ki večini predstavljajo kritičen bivalni prostor…
nakup vrhunske kuhinje
Od kod ideja za zastopstvo tako renomirane znamke, kot je DanKuchen? Kupci kuhinj imamo občutek, da gre za visok cenovni razred kuhinj. Je v Sloveniji dovolj manevrskega prostora in kupne moči za takšne znamke?
DanKuchen je za moje pojme optimalna kombinacije cene in kvalitete. Z njo se enostavno dobi najbolj kakovostno kuhinjo za vaš denar.
.
Doživljenjska garancija na okovja, izjemen dizajn in uporabljeni najboljši materiali, dajejo argumente, s katerimi ne moreš zgrešiti.
DanKuchen je sicer malenkost višjega ranga, vendar vedno izvajamo določene akcije naših kuhinj, s katerimi približamo naše kuhinje kupcem in smo tudi zaradi tega konkurenčni.
.
Poleg tega ponujamo razna obročna odplačevanja, s katerimi močno olajšamo nakup. Manevrskega prostora je dovolj, vendar je vsako leto vse več dobaviteljev in trgovin, tako, da je konkurenca vse močnejša. To nas tudi poganja, da ustvarjamo vedno nove ideje in storitve.
nakup vrhunske kuhinje
Kako je zastopati “tujega” proizvajalca kuhinj v Sloveniji? Je to plus ali  minus? V čem je prednost tega? Kje so morebitne ovire pri tovrstnem poslovanju?
Tuji prozivajalci, sploh nemški in avstrijski, imajo dober odziv v Sloveniji, saj je to kot nek sinonim za kakovost. Iz mojih izkušenj je to plus, saj slovenski proizvajalci (nekateri), preveč varčujejo na kakovosti. Slovenski proizvajalci bi morali malo več delati na kakovosti in prodajni mreži, da bi bili lahko tudi bolj konkurenčni. Če bi pa bila kakovost DanKuchna v slovenskih rokah, bi se bistveno več prodajalo, saj bi svoje naredil še “patriotizem”.
Nas, obiskovalce in kupce kuhinj zanima ponavadi dvoje. Kakovost in cena? Kako je z dostavo? Kako je z morebitnimi servisi kuhinj DanKuchen? Kako je z garancijo teh kuhinj?
Kot rečeno, je po mojem mnenju, (in sem delal z večimi tujimi in slovenskimi dobavitelji), odločilni faktor za nakup kuhinje, optimalno razmerje med kakovostjo in ceno.
Mi za naše stranke dostavimo, znosimo in zmontiramo brezplačno, kjerkoli po Sloveniji in tudi na Hrvaško ob bližjih mestih.
.
Servise kuhinj opravljamo sami za naše stranke, ki kupijo kuhinje v našem salonu, dobavitelj nam pa priskrbi potrebne kose. Potrebno pa je opozoriti, da servisiramo samo naše stranke in ne stranke, ki kupijo kuhinjo v drugih salonih ali trgovinah po Sloveniji.
nakup vrhunske kuhinje
Iz oči kupca, je salonov DanKuchen v Sloveniji kar nekaj. Ali to pomeni, da so drugi saloni DanKuchen, tvojima dvema konkurenca? Je iz vidika kupca, vseeno kje se odloči za kuhinjo DanKuchen? Oziroma, v čem je dodatna prednost izbire kuhinj pri vas?
Tako je. V bistvu smo in nismo konkurentje. Vsi specializirani saloni ponujajo DanKuchen in krijejo “svoje območje” ter skrbijo vsak za svoje stranke.
Ni pa vseeno, kje se kupi, saj ima vsak salon svojo politiko, je svoje podjetje in skrbi samo za svoje stranke ter morebitne reklamacije.
Mi se lahko pohvalimo, da imamo sigurno najizkušenejše svetovalce, ki delajo in prodajajo DanKuchen že več kot 15 let, so izobraženi s strani DanKuchna in imajo nekateri tudi visoko izobrazbo.
Poleg tega imamo več eksponatov in izkušenj, saj je dejstvo, da prodamo in montiramo tudi do 60 kuhinj mesečno.
Sodelujemo tudi z nekaterimi arhitekti in delamo tudi kakšne večje projekte ter izpolnimo skoraj vsako željo stranke (predelave itd..).
Zraven tega imamo tudi lastno ekipo monterjev ter s tem omogočimo tudi kvalitetno montažo – brezplačno. Tudi naše akcije so ponavadi ugodnejše kot kje drugje 🙂
moderne bele kuhinje
Na spletni strani opažamo, da gre pri nastopu na trgu, za skupino DK. Kaj to pomeni?  V čem je biti član skupine DK prednost?
DK Skupina je podjetje, ki je bilo ustanovljeno izključno za prodajo kuhinj DanKuchen. Tako zagotavljamo najvišjo možno raven kakovosti storitev v Sloveniji. Kot sem povedal že na začetku, na tak način smo tudi dobili QUDAL, priznanje s strani švicarske organizacije. Lahko rečem, da smo postali vodilni pri prodaji DanKuchen kuhinj v Sloveniji, saj dobimo veliko strank s strani priporočil.
Kako ocenjuješ stanje na področju prodaje kuhinj v Sloveniji danes? Še posebej v luči recesije, najbrž ni rožnato. 🙂 Kako se “trudite” kupcem približati kuhinje DanKuchen.
Recesija je malo “prefiltrirala” ponudbo in nam dala zagon za razmišljanje v drugo smer. Stvari se napram lani izboljšujejo in vemo, da se bo situacija izboljšala.
Recesija nas je “prisilila” ali bolje rečeno naučila, kako bolje pristopiti k strankam, kako se pravilno reklamirati in poslušati stranke po njihovih potrebah. Jaz vzamem recesijo kot pozitivno izkušnjo, saj nas je dvignila iz cone udobja 😉
kuhinja bela
Če imaš še kakšno sporočilo za naše obiskovalce… tukaj je primerno mesto 🙂
Če želite kakovostno kuhinjo, ste vedno prisrčno vabljeni v naš salon v Kranju ali BTC-ju. V vsakem primeru pa si za izbor kuhinje vzemite čas, saj je kuhinja kritičen del prostora in bivanja, ki vas bo spremljala vsaj 15 ali več let.
Lp, Dragan

.

Vsi pogovori

Ste mizar ali opremljevalec? Intervjuvamo lahko tudi vas – brezplačno.