» » » Omare za pisarno – 6 primerov izdelave po meri

Omare za pisarno – 6 primerov izdelave po meri

V prispevku so, v nadaljevanju, predstavljene omare za pisarno, obenem pa tudi primeri celovitega opremljanja poslovnih prostorov.

Na prvi sliki (spodaj) je prikazana izdelava omare v manjšem predavalniškem kabinetu. Del poslovnega prostora je zaprt s stekleno pregradno omaro. Prostor pred njo je namenjen manjši predavalnici s projekcijskim platnom na levi zidni steni, del istega prostora za omare pa je namenjen več delovnim prostorom zaposlenih.

.

omare za pisarno
Pisarniška omara s prozornimi, steklenimi, drsnimi vrati.

.

Omara je tro delna, s steklenimi drsnimi vrati, polnilo drsnih vrat pa je narejeno iz kaljenega, prozornega stekla.

Notranjost omare je izdelana iz treh vertikalnih prekatov, ki so enakomerno opremljeni s premičnimi, odlagalnimi policami.

Po tipu izdelave, je ta pisarniška omara vgradna (izdelana od tal do stropa), sicer pa lahko o vseh možnih tipih omar za pisarne, preberete še več v prispevku Pisarniško pohištvo in omare.

Okovje drsnih vrat, spodnja tirnica, zgornje vodilo in obrobni ročaji, so iz srebrnega aluminija.

.

Omare na zaklepanje

.

Nekatere večje pisarniške omare in pa tudi pisarniške omare, ki se nahajajo v odprtih in prehodnih delovnih prostorih, čakalnicah, sprejemnicah in recepcijah, konferenčnih sobah in podobno, si želimo opremiti s ključavnicami za zaklepanje.

Spodaj je prikazana takšna omara.

.

pisarniška omara na zaklepanje
4 delna pisarniška omara s ključavnicami za zaklepanje.

.

Pisarniška omara je 4 delna, omarna vrata se odpirajo klasično, krilno, vsi omarni prekati pa omogočajo njihovo zaklepanje s ključavnicami.

Po tipu izdelave spada ta omara med samostoječe in klasično izdelane omare za pisarno, za obod omare je uporabljen iveral v črni barvi, za ličnice krilnih vrat pa je uporabljen naraven lesni vzorec z vidno lesno strukturo in prečno potekajočimi lesnimi letnicami.

Ročaji za odpiranje so srebrni in utopni, kot pa ima izdelano večina podobnih omar, ima tudi ta, zgornji del zapolnjen s štirimi omarnimi prekati za arhivsko dokumentacijo in fascikle.

.

Kombinirane pisarniške omare

.

kombinirana pisarniška omara
Kombinirana pisarniška omara.

.

Na zgornji sliki je prikazano opremljanje pisarne s kombinirano pisarniško omaro.

Njen levi del je vgraden in omogoča zapiranje z dvojnimi, steklenimi drsnimi vrati, levi prosti del, pa je izkoriščen za manjši pisarniški regalnik s štirimi širokimi in izvlečnimi predali ter tremi odlagalnimi stenskimi policami na vrhu.

Vmes je dovolj prostora za fotokopirni stroj.

Celoten sestav je ponovno izdelan iz iverala v nevtralno sivi barvi, regal in omara skupaj, pa sta izdelana točno po širini razpoložljive stene.

Tudi v tem primeru je celotna omara, vključno z desnim sestavom, zasnovana do stropa pisarne.

.

Nizke omare za pisarno in pisarniške mize

.

nizke omare za pisarno
Nizke omare za pisarno in pisarniška miza.

.

Na zgornji sliki je prikazan primer opremljanja pisarniških prostorov z nizko omaro, pisarniško mizo ter večjo pisarniško omaro v sosednjem prostoru.

Nižja, ob leseno pregradno steno, postavljena pisarniška komoda meri cca. 2,40 v širino ter 80 cm v višino.
Globina je standardna za tovrstne omare in znaša slabih 40 cm.

Omara je tro delna, z drsnimi vrati ter v notranjosti opremljena z dvema vrstama prečnih, odlagalnih polic.

Pisarniška miza v ospredju ima delovno površino ukrivljeno, dodatno pa je na levi spodaj, opremljena z regalnikom s tremi predali in enim odprtim odlagalnim mestom.

V sosednjem prostoru je iz istih materialov in barv, vgrajena še dodatna, dvodelna, pisarniška vgradna omara.

.

Razstavne vitrine in omare 

.

razstavna vitrina
Razstavna vitrina.

.

Nemalo pisarniških in poslovnih prostorov (razstavni saloni, galerije, kozmetični saloni, frizerski saloni, …) imajo delovne prostore zasnovane tako, da v njih potrebujejo tudi omare, ki služijo za predstavitev izdelkov ali za delovne pripomočke.

Tak primer omare v delovnem prostoru je prikazan na zgornji sliki.

Podobno kot v prvem primeru, na vrhu tega prispevka, je omara izdelana s steklenimi drsnimi vrati, le, da je ta omara dvodelna in vgrajena ne samo od tal do stropa, ampak tudi od enega do drugega zidu.
Enaka omara se nadaljuje tudi desno od vmesne zidne stene.

Notranjost omare je pregledna s pomočjo odlagalnih polic, odpiranje in zapiranje omare pa spet poteka preko drsnih vrat, ki so za pisarniške prostore enostavno bolj primerne, ker vzamejo manj prostora.

.
Opremljanje po meri

.

Na zadnji sliki (spodaj) je prikazano opremljanje manjšega pisarniškega prostora z opremo prilagojeno prostoru.

.

manjša pisarna
Opremljanje manjših delovnih prostorov.

.

Delovno mesto na zgornji sliki je namenjeno enemu zaposlenemu, ker pa je prostor manjši, je bilo v njem potrebno povsem po merah razpoložljivega prostora, prilagoditi pisalno mizo, sprejemni pult (v ospredju) in nizke omare za pisarno na levi.

Delovna pisarniška miza se razprostira od okenske stene pa do zidnega zoba, od katerega je na levo izdelana manjša miza za sprejem stranke.

Ob levi zidni steni je postavljena manjša pisarniška omara z regali in možnostjo odložitve tiskalnika na njo.

.

*******

.

Če se tudi sami zanimate za omare za pisarno, vas vabimo, da nam preko kontaktnih možnosti, sporočite svoje želje in z veseljem bomo pripravili info ponudbo za vaš primer.