» » » 4 ideje za opremo otroške sobe

4 ideje za opremo otroške sobe

Otroške sobe se od ostalih prostorskih ambientov razlikujejo predvsem v tem, da se potreba po drugačnem pohištvu in njegovi uporabnosti menjuje hitreje kot drugod.

Otroci odraščajo in, če smo še nekaj let nazaj iskali komodo na kateri bomo previjali dojenčka, nas zdaj zanima miza, kjer se bo otrok učil in police na katere bo odlagal iz leta v leto težje knjige.

oprema otroške sobe
3d izris opreme otroške sobe

Zato se, kljub široki ponudbi pohištvenih kosov za otroško sobo in možnostim nabave cenovno resnično ugodnih otroških sob, pogosto zgodi, da skozi leta, opremo otroške sobe preplačamo bolj kot katerikoli drug prostor našega stanovanja.

Kuhinja se je v gospodarskem razcvetu Slovenije in v času, ko so se stanovanja in hiše prodajala in gradila za med, menjavala vsakih 7 let. Danes je povprečna doba kuhinje okrog 15 let.

Pohištvo v otroški sobi zdaleč ne dosega teh časov.

Pohištvo, ki ga potrebujemo za dojenčka (zibelka, komode za previjanje, police za odlaganje brisačk in podobno) nam bodo prišle prav največ 2 leti.

Nato dojenček postaja otrok. Otroška doba polna igrač, zanimivosti in spoznavanja sveta traja do predšolskega obdobja. Največ do 6. leta otrokove starosti.

Nato sledi osnovna šola. Miza postane povsem “učilniška”, z odraščanjem postajajo vse bolj izrazite potrebe po večjih garderobnih omarah, večjih, trpežnejših in stabilnejših regalih za vse težje knjige in učna gradiva, komode in skrinje za igrače izginejo iz sobe, na policah in odlagalnih mestih nastaja vse več prostora za sodobno avdio in video tehniko, internet in računalniške naprave.

oprema otroške sobe
Sestava kotnega pograda za dva otroka v eni otroški sobi

Da ne govorimo o tem, da se iz časov otroške dobe, ko se lahko spoglejujemo z odprto razporeditvijo pohištva po otroški sobi, s starostjo, stopnja želene zasebnosti odraščajočega otroka samo še stopnjuje.

Kakšna oprema otroške sobe je torej primerna za našega otroka je povečini odvisno od tega koliko je naš otrok star, kako gledamo na njegovo odraščanje in spremembo potreb po drugačnem pohištvu. Obenem pa moramo imeti v mislih tudi, jasno, debelino naše denarnice, saj najbrž ne bomo po menjavi pohištva v otroški sobi posegali vsako leto.

Kot praktične in dolgoročnejše rešitve za opremo otroških sob so se tako pokazale tiste, kjer je mogoče posamezne kose pohištva skozi čas spreminjati, dodajati jim funkcionalnosti, spremeniti namembnost ali enostavno dopolniti.

oprema otroške sobe
Oprema manjše otroške sobe

Izvlečni posteljni okvirji, ki jih je enostavno mogoče povečati, postelja, ki se pospravi v omaro, kotni pogradi, ki v celoti izkoristijo prostor v kotih otroških sob, mize, ki omogočajo pospravljanje računalniških tipkovnic pod delovni pult, omare, ki jih je mogoče vgraditi od tal do stropa in od ene do druge stene in podobno, so se zato izkazali za najpogosteje uporabljane kose pohištva v otroških sobah.

V našem podjetju se z načrtovanjem in proizvodnjo po meri izdelanega pohištva za otroške sobe ukvarjamo že vrsto let.

Naši svetovalci vam lahko preko spodnjega obrazca pripravijo informativno ponudbo že na podlagi telefonskega razgovora in vaših želja), po potrebi pa vas lahko obiščejo na domu in pripravijo natančno informativno ponudbo za opremo otroške sobe.

oprema otroške sobe
Po meri izdelana otroška postelja