» » » Ko je prostora za kopalnico malo

Ko je prostora za kopalnico malo

Še posebej za družine, katerih kopalnice ne zavzemajo ravno največ prostora, je pomembno, da si tako kopalniško opremo kot kopalniško pohištvo, zasnujejo tako, da je v prvi vrsti funkcionalno uporabno, praktično, estetsko in seveda tudi cenovno sprejemljivo.

V tokratni predstavitvi modernih kopalniških sestavov, ki jih ponujamo v okviru našega programa, zato estetsko vrhunsko dovršena kopalniška linija, ki jo je mogoče poljubno, glede na prostor in dimenzije kopalnice, umestiti v kopalnico.

Predstavljen kopalniški sestav hkrati zaznamuje vrhunski izgled ter možnost izbire različnih dimenzij. Zato si lahko tak sestav omislite tako v večjih, kot tudi v manjših kopalniških prostorih.

oprema za kopalnice maribor
Moderen kopalniški sestav, primeren za različne velikosti kopalnic.

Vmesno ploščo (na sliki zgoraj v svetlo vijolični izvedbi med umivalnikom in spodnjima izvlečnima predaloma) je mogoče dobiti v 22 različnih barvah.

Sam kopalniški sestav omogoča tiho zapiranje predalov in vratc.

Osnovni sestav je mogoče dobiti v različnih dimenzijah (600 mm, 900 mm, 1200 mm, 1400 mm) in ga sestavljajo omarica pod umivalnikom, umivalnik in ogledalna omarica).

oprema za kopalnice maribor
Ravne linije modernega kopalniškega sestava.

Kot v vseh drugih sestavih, ki jih predstavljamo na povezavi, je tudi pri tem, mogoče dodatno naročiti še vertikalne omarice, police in led osvetlitev umivalnika.

Kako z razporeditvijo kopalniških elementov, če je prostora v kopalnici malo?

Za začetek je pomembno, da velikost in razporeditev notranje opreme v kopalnici uskladimo sorazmerno z njeno velikostjo. Izberimo na primer zračne barve elementov in veliko ogledal, ki odbijajo svetlobo in tako vizualno povečajo prostor.

Racionalno izkoristimo tudi kote prostora, kamor lahko namestimo kotne elemente, ki ne zavzemajo preveč prostora, na primer police. Svetujemo tudi, da se pri opremljanju majhne kopalnice odločite za bolj kakovostne materiale.

oprema za kopalnice maribor
Kopalniški sestav za različno velike kopalnice.

Bodisi simetrični bodisi asimetrični kotni umivalniki so zelo funkcionalni za utesnjene kopalnice, v katerih ni veliko manevrskega prostora. Postavimo jih lahko v kateri koli kot. Če smo uporabili gladke svetleče površine in ogledala, se v majhnih kopalnicah priporoča uporaba marmorja, porcelana, keramike z glazuro in podobnega.

Izbrane ploščice naj bodo manjših dimenzij, vgradnja pa naj poteka natančno: pazljivo moramo izvesti rezanje ploščic, da se le te, dobro prilegajo v kote in ob robove. V nasprotnem primeru je učinek ravno nasprotni. Izberimo ploščice z grobo teksturo, ki ne drsijo.

oprema za kopalnice maribor
Kopalniška rešitev Cool Line.

Vabljeni, da nas spremljate v naših predstavitvah še naprej.

Ali, da povprašate za informativno ponudbo.
Z veseljem se bomo odzvali.