» » » Osnovna razdelitev pohištva za pisarne

Osnovna razdelitev pohištva za pisarne

V večini primerov se oprema za poslovne prostore ne išče po velikih trgovskih in pohištvenih centrih, saj tam kupci praviloma najdejo pohištvo standardnih dimenzij in pohištvo namenjeno masovni rabi (spalnice, postelje, omare in podobno).

Tudi zato se naše mizarstvo precej usmerja na kupce, ki jih zanima oprema za pisarne po meri. Opremljamo celotne pisarne, od miz različnih velikosti, materialov in oblik, konferenčnih dvoran in poslovnih prostorov namenjenih sestankom. V takšne prostore sodijo tudi stoli, omare in komode, police za odlaganje delovnih gradiv ter tudi stavbno pohištvo kot so vrata, parketi in podobno.

Oprema za pisarne je lahko klasična ali moderna

Klasične izvedbe ponavadi pomenijo izdelavo iz masivnih vrst lesa (hrast, smreka), zaobljene linije ter povsem individualne rešitve glede na vsakega naročnika posebej.

Moderna oprema za pisarne pa ponavadi predstavlja vgradnjo vgradnih omar, odprtih polic za odlaganje, velikih konferenčnih miz, nizkih in stilskih komod in podobno.

Za načrtovanje celotnih poslovnih prostorov je dobro, da imamo pred samim opremljanjem prostorov dorečena delovna mesta in namen posameznih prostorov, urejene inštalacije (elektriko in vodo).

Ob opremljanju poslovnih prostorov moramo paziti tudi na zakonske predpise, ki določajo (odvisno od dejavnosti) dostop do prve pomoči, obvezne izhode iz poslovnih prostorov, potrebne označbe ter tudi ustrezno toplotno in svetlobno pokritost prostorov.

Nenazadnje pri opremljanju poslovnih prostorov gledamo tudi na to, da bo oprema za pisarne postavljena in izdelana tako, da se bodo ob njeni uporabi in pri vsakdanjem delu z njo, zaposleni v njej počutili dobro in jo funkcionalno izrabljali.

Miza v pisarni
Miza v pisarni

Gledati na vse to, hkrati pa zadovoljiti tudi cenovne zmogljivosti strank je zato včasih kar prava znanost. V našem mizarstvu se skozi desetletja delovanja trudimo strankam čimbolj ustreči tako glede potreb, časovnih rokov in tudi stroškovnih zmogljivosti.

S široko paleto materialov in individualnih možnosti poskušamo najti rešitev, ki bo za stranko uporabna, praktična in tudi cenovno sprejemljiva.