» » Organizacija zabave pri vas doma – 6 koristnih nasvetov

Organizacija zabave pri vas doma – 6 koristnih nasvetov

Napisano v: Najnovejše objave | 0

Zadnja leta so prinesla številne spremembe, med drugim tudi to, da se številna druženja in zabave selijo v zasebne domove. Če ste tudi vi eni izmed tistih, ki se raje družijo v svojih prostorih in želite za vaše družinske člane in prijatelje priredite kar se da nepozabna srečanja, berite dalje. Organizacija zabave pri vas doma je sicer prijetna, a včasih naporna naloga.

V prispevku bomo zapisali 6 nasvetov ki jih morate upoštevati pri organizaciji prostorov vašega doma, da bo zabava potekala prijetno in sproščeno.

1. Razmislite o vrsti zabave

Preden se lotite organizacije, najprej razmislite, za kakšno zabavo gre. Bo to filmski večer, športni ogled z glasnim navijanjem, celodnevna zabava, ležerna večerja ali druženje ob koktajlih, tik pred sončnim zahodom?

Ali boste zabavali prijatelje in sosede z mladimi otroki, ali vas bodo obiskali zgolj odrasli? Kako pogosto želite organizirate srečanja in zabave?

Bolj kot boste definirali odgovore na zgornja vprašanja, lažje boste lahko ocenili razporeditev in namestitev v vaših prostorih.

2. Ustvarite odličen prvi vtis

Ko razmišljate o organizaciji vašega doma za srečanja in zabave, upoštevajte vse načine, na katere lahko spremenite vhod v prostor za dobrodošlico. Ne glede na to, ali imate široko predsobo ali utesnjen hodnik, za vse opcije obstajajo načini, ki spremenijo dolgočasen vhod v prijeten pozdrav.

obesalna-stena-colorado-barv-44561

Na steno lahko obesite izvrstno umetniško delo, na tla položite dramatično preprogo ali pa dodate manjše barvno kosovno pohištvo, npr. garderobno omarico, ki vabi s čudovitimi barvami. Dodajanje lončnic ali šopka je ravno tako odličen način za prijetno povabilo na zabavo. A ne pozabite na funkcionalnost. Dodatna omarica za čevlje, stenske kljukice in obešalniki bodo obiskovalcem pomagali pri odlaganju, sploh pozimi.

3. Omogočite več področij za sedenje

Sploh če načrtujete večjo zabavo je pomembno, da vašim gostom omogočite čim več mest za sedenje.

To pomeni, da boste po vsej verjetno morali namestiti dodatna sedišča, kar najlažje storite z ustvarjenjem posameznih področij za sedenje. Okoli kamina ali v bližini okna lahko npr. dodate kotiček s klubsko mizico in nekaj tabureji. V kuhinjo namestite dodatne jedilniške stole, odlična ideja so tudi barski stoli. Izkoristite vašo sobo za goste in pisarno ter ju spremenite v „lounge“.

barski-stoli

Z nekaj domišljije in pravih dodatkov tako lahko vse notranje prostore začasno spremenite v prostor za zabavo.

4. Ne pozabite na zunanji del

Eden od najboljših načinov za ustvarjanje večjega prostora za zabavo v vašem domu je, da upoštevate zunanji prostor. Ne glede na to, ali imate ogromno teraso ali majhen balkon, razmislite o tem, kako lahko kombinirate zunanji prostor z notranjostjo.

Če imate dovolj prostora, lahko npr. intimno večerjo preselite na mizo na terasi, notri pa se vrnete kasneje, ko postane hladneje. Je na zabavi veliko otrok? Zakaj ne bi organizirali iger in ostalih dejavnosti zunaj, tako da ostane v notranjosti več prostora za starše?

Razmislite torej o vseh načinih, kako čim bolj učinkovito povezati notranje in zunanje prostore. Lahko npr. izberete glavno barvo, ki bo del dekoracije tako notri kot zunaj ali pa se odločite za druge dekorativne elemente, ki bodo prevladovali povsod, npr. blazine, odeje, lončnice …

Enaki elementi v vaši dnevni sobi in terasi lahko pomagajo, da se ta dva ločena prostora dojemata kot en velik in združen prostor za zabavo.

5. Ustvarite naravno gibanje

Pomembno je, da gostom omogočite prijetno in neutesnjeno gibanje po vaše prostoru.

Če imate odprt koncept prostorov, si lahko pomagate s kosi pohištva. Sedalni kotički, kje se nahajajo klubske mizice, tabureji ali manjše zofe, lahko npr. ločijo prostor in ustvarijo prehodne poti.

klubske-mizice

Morda lahko uporabite dekor in oblikovalske elemente, da bi spodbudili svoje goste k raziskovanju. Samopostrežni bar, ki je ločen od kuhinje, lahko pomaga, da kuhinja ostane bolj prostorna. Organizirajte aktivne in pasivne prostore, npr. igralnico, medijsko sobo in sobo za sproščanje in poskrbite, da se vaši gostje počutijo udobno.

6. Dodajte elemente za boljše razpoloženje

Ne glede na velikost prostora za zabavo razmislite elementih, ki vam lahko olajšajo zabavo. Dodajanje vgrajenega zvočnega sistema vam npr. lahko pomaga, da se bo glasba slišala v vseh sobah. Razmislite o osvetlitvi – želite, da so nekatere sobe mani osvetljene, bi radi, da je v nekaterih prostorih več dramatične razsvetljave? Ali vam je pomembno, da lahko nadzorujete vso osvetlitev iz pametnega telefona?

Bolj kot boste o namestitvi razmišljali pred zabavo, bolj se boste lahko na zabavi sprostili. Naj bo torej organizacija zabave pri vas doma prijetna tako za vas kot kasneje goste.