» » » Kako priti do poceni pisalne mize?

Kako priti do poceni pisalne mize?

Spodaj smo, za naše spremljevalce, tokrat pripravili nasvete predvsem za tiste, ki se pri nas (in tudi drugod) zanimate za takšne ali drugačne, pisalne mize. Glede na to, da pa so pisalne mize, med seboj lahko zelo različne, smo se posebej osredotočili pomagati tistim, ki iščete predvsem poceni pisalne mize.

.

Prepričani smo, da boste s spodnjimi nasveti, zagotovo prihranili kak evro, še posebej pa čas, ki ga sicer lahko za iskanje ugodnega  pohištva, porabimo precej. Še posebej, ker vemo, da niso ravni vsi mizarji, zainteresirani za izdelavo cenejših in posameznih kosov pohištva.

.

Da bi kar se da najhitreje prišli do poceni pisalne mize, vam v prvi vrsti svetujemo, da  ne izbirate med pisalnimi mizami, ki so izdelane iz naravnega in celo masivnega lesa, hkrati pa, da ne posegate po iskanju rešitev za izdelavo pisalne mize po meri.

.

poceni pisalna mizaVso pohištvo, ne samo pisalna miza, ki je izdelana po merah vnaprej določenega prostora, je sicer izjemno praktično, še posebej, ker z njim največkrat v celoti izkoristimo nek del prostora oz. sobe, a, je že samo zaradi tega, ker je izdelano specifično za vaš primer, nekoliko dražje.

.

Razlog za višjo ceno se skriva ponavadi v nastavitvah mizarskih strojev in orodij, ki se morajo prilagoditi ustreznim in želenim dimenzijam pohištva, obenem pa si unikatno oz. edinstveno pohištveno rešitev, ponavadi omislijo tudi tisti, ki potrebujejo neko specifiko, ki jo sicer na tipsko izdelanem pohištvu, pogrešajo.

.

Pri pisalnih mizah, se zato cena največkrat povzdigne zaradi posebnih zahtev po dodatnih regalih in odlagalnih policah, zaradi zahtev po spremenjenih dimenzijah pisalne ploskve, nemalokrat pa tudi zaradi želja po uporabi materialov, ki jih sicer v klasičnih pisalnih mizah, ne najdemo.

.

Čeprav se interesenti za cenejše pisalne mize, največkrat odločajo za obisk klasičnih in spletnih trgovin s pohištvom, kot so Lesnina, Momax, Mimovrste, Pohištvo123 in podobni, pa ne bo odveč nasvet, da se poceni pohištvo lahko naroči in izdela tudi preko mizarja, a je, vsaj kar se tiče uporabe materialov, dobro predhodno vedeti, kateri materiali posamezne pohištvene elemente, podražijo in kateri pocenijo.

.

Kot smo že večkrat napisali v naših zapisih, velja klasična iverica (ki je lahko različnih debelin) za enega izmed najbolj standardnih predstavnikov materialov iz katerih je izdelano cenejše pohištvo. Razlog, da je tako priljubljena pri mnogih kupcih in tudi razlog, zakaj je z njo mogoče pri pohištvu dosegati dobro ceno, se skriva v njeni enostavni uporabi in prilagodljivosti samega lesa.

.

Obenem iverica omogoča poljubne in vedno trendovske vzorce lesa, kar pa vodi do tega, da je posamezno pohištvo, mogoče tako barvno kot stilsko, med seboj lepo kombinirati. Od tod tudi moderne pohištvene rešitve, ki iverico kombinirajo s steklom, ogledali, inoksom in alunimijem ter ostalim.

.

Nekoliko dražji material za izdelavo pisalnih miz je mdf plošča in celo furnir. Res, da gre predvsem pri mdf-u za bolj kompakten material, ki je tudi nekoliko težji od iverice – s čimer bo pisalna miza tudi bolj stabilna, a je vseeno v veliki večini primerov za pisalne mize, povsem dovolj iverica, medtem, ko so iz mdf-a izdelane npr. specifične mize za specifične potrebe (ordinacije, čakalnice, javne službe, prostore z veliko frekvenco ljudi in gibanja, itd…).

.

Še hitreje in ugodneje boste do poceni pisalne mize prišli, v kolikor se v istem stilu ter z istimi materiali,odpravljate k opremi celotnega prostora, saj bo v tem primeru, mizar iverno ploščo, ki sicer ostaja, po tem, ko je miza izdelana, lahko uporabil tudi za ostalo pohištvo (npr. ličnice regalov in predalov, dodatne poličke ali morebitno izlečno polico za računalniško tipkovnico, ipd…).

.

V kolikor tudi sami iščete cenovno ugodno rešitev pisalne mize, ki ne potrebuje specifične izdelave, svetujemo, da se obrnete na eno izmed zgoraj omenjenih spletnih strani, sicer pa, v kolikor, vseeno potrebujete pisalno mizo po meri, lahko za ponudbo povprašate tudi pri nas. Ali si nekatere izmed rešitev ogledate tukaj.