» » » Pograd za otroško sobo v mansardi

Pograd za otroško sobo v mansardi

Nedvomno je precej stanovanj in hiš danes grajenih tako, da so otroške in mladinske sobe postavljene v višje etaže in mansardne prostore.

Še posebej, ko v eni sobi, bivata in ustvarjata dva, se vsaj, kar se tiče ležišča in posteljnih okvirjev, pogosto moramo obrniti proti proizvajalcem, ki so sposobni izdelati pograde po merah in dimenzijah naših otroških sob.

Saj je ogromno otroških sob, kot rečeno, s poševnimi (mansardnimi) stropi.

Pograd za otroško sobo v mansardi – primer iz prakse

pograd za otroško sobo
Po meri izdelan pograd za mansardo.

Da gre za po meri izdelan pograd za otroško sobo v mansardi, je na sliki zgoraj razvidno na levi strani.

Pod nižji del poševnega stropa smo umestili nižjo (prilagojeno višini) omarico s krilnim odpiranjem vrat. Njeno notranjost smo v celoti opremili s policami, ki jih je mogoče prestavljati po želji.

Z namenom maksimalnega izkoristka prostora tudi v nadaljevanju poševnine, smo takoj za to omarico, umestili zgornje ležišče, prostor pod njim pa uporabili za dodatno omarico z dvojnim, krilnim odpiranjem vrat. Pod njo smo izdelali dva izvlečna predala, ki služita za pospravljanje spodnjega perila, nogavic in podobnega.

Zgornje ležišče smo dodatno zaščitili z zaščitno ograjo.

pograd za otroško sobo v mansardi
Ličnice in fronte posameznih površin je mogoče poljubno barvno usklajevati.

Spodnji posteljni okvir smo nekoliko dvignili od tal. Ravno toliko, da smo pod njega uspeli izdelati še dva široka izvlečna predala, ki bosta služila za odlaganje dodatne posteljnine in rjuh.

Na desno od posteljnega okvirja pa do končne stene, smo prostor izkoristili za postavitev višje garderobne omare, med njo in zgornjim posteljnim okvirjem pa izdelali omaro z dodatnimi policami za odlaganje.

Pograd za otroško sobo v mansardi kot kombinacija dveh ležišč in velikega števila omar

S predstavljeno zasnovo pograda, smo se trudili zadovoljiti več ambicij hkrati.

Po eni strani gre za maksimalen izkoristek prostora na čim manjši površini sobe, ki se nahaja v mansardnem prostoru, po drugi strani pa smo na enako površino uspeli zgostiti vse potrebne garderobne omare in poličnike, ki jih zahteva bivanje dveh otrok.

Izdelana rešitev je zato izjemno primerna za manjše otroške sobe, za ambiente, kjer tipske rešitve ne pridejo v poštev in še posebej v prostorih kjer nadobudneži tako za igro, kot spanje in učenje, uporabljajo isti prostor.

pograd za otroško sobo
Pograd v otroški sobi in izkoristek zgornjega dela za dodatne omare.

V kolikor smo vas z izdelkom prepričali, bomo veseli vašega povpraševanja.
Z veseljem se bomo odzvali in pripravili našo idejno rešitev tudi za vaše otroke.