» » » Poročilo o rezultatih za Januar 2015

Poročilo o rezultatih za Januar 2015

Napisano v: Blog, Btb | 0

Za tiste, ki Mizarstvo.si spremljajo bolj redno, kot vedno, v začetku meseca, pripravim pregled rezultatov minulega meseca. Toliko, da vidijo kaj je novega, kako se Mizarstvo.si razvija in v katero smer gremo.

.

Število ujetih povpraševanj

.

Screenshot 2015-02-02 at 11.09.59
Povpraševanja po mesecih od začetka projekta Mizarstvo.si.

.

Spremljanje pridobljenih povpraševanj smo v novem letu morali dopolniti s pregledom ujetih povpraševanj glede na leto. Modra na grafu prikazuje povpraševanja v letu 2014, 2015 sem označil z rdečo.

Če se je leto 2014 (December) končalo s približno enakim številom ujetih povpraševanj, kot v Novembru 2014, je Januar postregel s kar velikim poskokom. Ujeta povpraševanja so se ustavila na številki 148. Do prvih letnih primerjav (april 2014/april 2015) pa nas v bistvu ločijo še samo trije meseci.

Končni cilj za prvo leto dela ostaja 200 ujetih mesečnih povpraševanj na mesec. Za tiste, ki nas ne spremljajo redno – gre za organsko pridobljena povpraševanja (torej povpraševanja preko spleta brez plačane reklame).

Število downloadov priročnikov in vodnikov

.

Screenshot 2015-02-02 at 11.15.56

.

Slika zgoraj prikazuje rezultate pridobljenih sledi povpraševalcev na podlagi downloada raznoraznih priročnikov in vodnikov. Tudi to je naraslo in, če smo še v poročilu iz prejšnjega meseca ugotavljali, da je padec (morda) posledica tega, da je SERP prispevka na katerem je postavljeno downloadanje enega izmed priročnikov, padel, smo v tem mesecu opazili, da je SERP tega istega prispevka ponovno na prvem mestu.

Da ne bo pomote – za to si ne štejemo nobenih zaslug, ker nobene izmed vsebin, iz katere tako pridobivamo sledi, ne dvigujemo namensko. Vsebine imamo postavljene zgolj za test in “dokazilo” morebitnim naročnikom, na kak način lahko tudi pridobivamo sledi (ki so ponavadi dobre za emailing, ipd….).

.

Delež kakovosti povpraševanj

.

Screenshot 2015-02-02 at 11.20.30

Na sliki zgoraj boste opazili, da je “srednji razred” povsem izginil. Srednje kakovostnih pridobljenih povpraševanj v minulem mesecu nismo zaznali. Sicer pa predvsem na tem področju za prihodnost napovedujemo še največ sprememb.

V Decembru 2014 smo namreč še natančneje definirali marketinške ambicije in jih ločili od prodajnih. Kjer se tudi sami na določenih programih podajamo v prodajo produktov in spremljanje natančnejših podatkov glede prodajnih rezultatov (ne samo marketinških rezultatov).

Na ta način si obetam, da bi že v letošnjem letu, lahko poslovnim partnerjem ponudili iz tujine tako opevan podatek “revenue”, ki dejansko meri, koliko je realizirane prodaje iz katerega programa. Obenem nam tak način tudi omogoča, da se povezujemo s slovenskimi partnerji, ki iščejo dodatne ne samo marketinške poti, ampak predvsem tudi prodajne.

Seveda bodo pri tem imeli prednost direktni proizvajalci in ne toliko posredniki – saj nam je v interesu biti na trgu konkurenčen.

.

Povpraševanja po segmentih

.Screenshot 2015-02-02 at 11.28.54

.

Zadnja slika, kot vedno, prikazuje povpraševanja po segmentih. Glede različnih programov, se je največ povpraševanj zgodilo na programih, kjer logično, pozicije vsebin, zasedajo najvišja mesta v Googlu. Pri čemer me še posebej veseli, da je v porastu število povpraševanj na programih, kjer so razlike v cenah in rabati za naše naročnike, najbolj zadovoljivi.

Kot že veste, te podatke, v interesu naročnikov, ne razkrivam v celoti.

Vabljeni, da naše delo spremljate še naprej.

Pregled ponudbe za sodelovanje na Mizarstvo.si

Pregled celotnega bloga