» » » Ideje za barvite sedežne garniture

Ideje za barvite sedežne garniture

Sedežne garniture ponavadi krasijo najrazličnejši tekstili in umetna usnja. Da bi jih stilsko uskladili z že predhodno postavljeno notranjo opremo v našem prostoru, moramo pogosto pregledati kar široko paleto možnosti in rešitev, ki obstajajo na trgu.

sedežne garniture
Zakaj ne bi bil vsak element sedežne garniture drugačne barve?

Zadnja leta vse bolj v veljavo pri opremljanju stanovanj prihaja tudi ombre efekt. Ombre efekt predstavlja prelivajoče se barve in njegove začetke lahko najdemo seveda najprej pri predstavnicah ženskega spola. Navdih prelivajočih se barv smo tako zelo hitro zaznali v tekstilni industriji, ta pa je, vsaj kar se opremljanja stanovanj tiče, takoj našel v vsem kar je s tekstilom povezano tudi v stanovanju. Zavese, tekstilne pregrade, posteljna pregrinjala, tudi prti ter seveda sedežne garniture.

sedežne garniture
Kontrastne barve sedežne garniture poudarijo center dogajanja v prostoru

Sedežne garniture, ki jih v vsakem primeru krasi “neka vrsta tekstila” zato postajajo pravi hit pri poizvajalcih, ki so sposobni ponuditi sedežne garniture tudi na tekstilnem področju po meri.

Medtem, ko masovni trg kjer se prodajajo sedežne garniture v glavnem ponuja vnaprej izdelane modele vnaprej določenih dimenzij ter omejeno paleto možnosti izbire pripadajočih tekstilov, se na drugi strani najdejo proizvajalci, ki nam omogočajo izbiro tudi takšnih tekstilov kot je primer “ombre efekta”.

sedežne garniture
Tudi svetle barve lahko kombiniramo med seboj.
Sedežne garniture s prelivajočim se tekstilom ali z raznobarvnimi površinami posameznih sedal so zato vse bolj priljubljene

Kdor se ne počuti “varno” pri vnašanju novih kontrastov in efektov v svoj prostor, lahko svoj “pohod” k eksperimentiranju začne pri drobnarijah in malenkostih. Začnite z nekaj blazinami na sedežnih garniturah, začnite s preoblačenjem sedežnih blazin na jedilniških stolih. Opazujte spremembe na zavesah v manjših prostorih ali namesto celotne prenove stanovanja, izberite najprej prenovo v prelivajočih se barvah v eni sobi.

Sedežne garniture kontrastnih barv bodo vašo dnevno sobo razgibale, jo popestrile in ji dale življenje in energijo. In v takšnih dnevnih sobah se bodo odlično počutili tako vaši gosti kot člani vaše družine.

sedežne garniture
Klasično bela sedežna garnitura v kontrastu s temnimi tlemi.

Ker si lahko prelivajoče in kontrastne barve za sedežne garniture omislite ne glede na vrsto tekstila, se igrajte tudi z možnostmi prelivanja barv na stenah, preverite tudi možnosti barv samega pohištva ter seveda ne pozabite tudi na barvo tal.

Pogumni bodo vse skupaj “začinili” z barvno drznostjo, ki pogosto, nasprotno od naših prvotnih strahov, prostor samo naredijo še bolj privlačen in igriv.