» » » Sestavi in regali za moderno dnevno sobo

Sestavi in regali za moderno dnevno sobo

Glede na to, da je današnja zasnova dnevnih prostorov, v večini primerov načrtovana (in izvedena) tako, da so prostori dnevne sobe povezani, tako z jedilniškim prostorom, predprostorom in pa v nadaljevanju tudi s kuhinjo, smo za tokratni prispevek izbrali nekaj nasvetov predvsem za tiste družine, ki obožujejo moderen pohištveni stil, obenem pa se zanimajo za enostavne pohištvene rešitve ter praktične sestave za dnevne prostore in regale, ki sodijo predvsem v moderno opremljene dnevne sobe.

.

sestavi in regali moderna dnevna soba

.

Ena izmed najbolj očitnih značilnosti moderno opremljene dnevne sobe, v katero želimo umestiti enostavne regale in stenske police v sodobnem trendu, je uporaba svetlih barv in raznolikih (sodobnih) materialov.

Svetla barva kot je npr. bela, bež, naravni les v belem tonu in podobne, vsak prostor dodatno vizualno povečajo in mu dajo prostornino in svežino, če pa jo kombiniramo s tradicionalno prestižnimi barvami (zlata, srebrna, steklo), pa bo naša svetla dnevna soba, zraven pridiha modernosti, izražala tudi občutek razkošja in prestiža.

NAMIG: PROSTOR ZA SODOBNE IPTV IN AUDIO NAPRAVE V DNEVNI SOBI

Največ “skrbi” pri opremljanju dnevnih prostorov in pri iskanju ustreznih regalov za vse najsodobnejše avdio, video in tv naprave, ki jih želimo umestiti v prostor dnevne sobe, predstavlja ravno izbira ustreznega regala (tako iz vidika cene in estetike, še posebej pa iz vidika možnosti ustrezne žične napeljave ter povezanosti želenih naprav. Glede na to, da sodobne IPTV naprave (set top box-i, tv box-i,…), v večini primerov delujejo že preko domačih wi-fi omrežij, bodite med izbiro regalov za tovrstne naprave, osredotočeni predvsem na možnost električnega napajanja teh naprav. Večina ostalih povezav med napravami v dnevni sobi, danes že poteka preko brezžičnih omrežij.

V moderno opremljene dnevne prostore, namesto klasičnih omar za dnevne sobe, odlično sodijo raznovrstne, vgradne in odprte knjižne police, lični in manjši regalniki, ki jih je mogoče poljubno po dnevnem prostoru, prestavljati in pa tudi ostali pohištveni elementi, ki zajemajo izbran stil.

Opremljanje dnevne sobe v modernem stilu zato največkrat zaključimo v minimalističnem stilu, kjer v prostor, prej namestimo manj pohištvenih elementov, kot več, drobni elementi (regali, klubska mizica, minibar, ipd..) pa prej služijo kot dekor, kot resnično funkcionalno pohištvo.

Moderna dnevna soba mora dihati, slednje pa nemalokrat, najlažje in najceneje dosežemo tako, da dnevni prostor načrtujemo ob večje okenske površine (ki jih po možnosti ne zakrijemo z večjimi omarami in predalniki).

.

moderna dnevna soba

.

Za razliko od tradicionalnega opremljanja dnevnih sob, kjer je vrsto let prevladoval naraven, a temnejši les, danes za moderno opremljene dnevne sobe, velja, da v njih najdemo materiale, ki jim sicer ni prvotno mesto, namestitev v dnevni prostor.

Talne obloge v modernih dnevnih sobah niso več “samo” iz klasičnega parketa ali laminatov, sodobna dnevna soba lahko ima tla opremljena tudi s širokimi keramičnimi podlogami, med ostalimi materiali, ki takoj izdajo, da gre za sodobno opremljen dnevni prostor, pa boste našli ogromno inoxa, aluminija, ostale kovine ter tudi stekla in ogledal.

Nizke omarice in regali za dnevne prostore so prej stalnica moderno opremljenega dnevnega prostora, kot klasično opremljenega.

V kolikor je bivalni prostor dnevne sobe, povezan tudi z ostalimi prostori (kuhinjo, jedilnico), lahko pridih sodobno opremljene celote, prenesemo s celovito notranjo opremo v modernem stilu.

Če zmanjka finančnih sredstev za novo in moderno opremo dnevne sobe, bo zadoščalo, da v dnevni prostor začasno namestimo manj pohištva, saj bo sodobno opremljena kuhinja ali jedilnica, ki pa sta v celoti dokončani, bolj izrazito izžarevala sodobne pohištvene trende tudi v dnevni prostor, če le ta, ne bo natrpan s preveč pohištva.

Tak primer sodobno opremljene dnevne sobe, si lahko ogledate na spodnji sliki:

.

dnevna soba moderna

.

Sestavi in regali za moderno dnevno sobo, so, v kolikor je dnevni prostor manjši, v največ primerih, osredotočeni na osnovnega, multimedijskega oz. televizijskega (t.i. tv regal), levo in desno od njega se nahajata, po možnosti ločljiva vertikalna omarna korpusa (s poljubno opremo ličnic regalov in poljubno določljivimi barvami ter številom polic), največkrat pa se v manjšo dnevno sobo v modernem stilu, doda še nizka komodica, ki služi za pospravljanje spominskih fotoalbumov, knjižnih zbirk in podobnega.

Nanjo ponavadi postavimo kak moderen dekor oz. namizno luč.

Na spodnji sliki je prikazan primer regalov in celotnega sestava za dnevno sobo v modernem stilu, še več regalov in pohištvenih elementov za dnevne sobe, opremljene v modernem stilu, pa si lahko ogledate na povezavi: https://www.pohistvo123.si/pohistveni-blog/dnevna-soba-4-2017

.

regali v moderni dnevni sobi

.