» » » Regali in omare za štampiljke za otroke ter odrasle – lično in uporabno!

Regali in omare za štampiljke za otroke ter odrasle – lično in uporabno!

Štampiljke za otroke so največkrat lesene, ker tako omogočajo boljši oprijem. Nič drugače tudi ni s tistimi za odrasle, čeravno je res, da danes na trgu srečamo tudi štampiljke s plastičnimi ročaji ali pa celo samo silikonske. Težava nastane, ker so lesene štampiljke razmeroma volumsko potratne, hitro nastane kaos, hkrati s tem pa izgubimo pregled nad njimi. A ni nujno, da je temu tako!

 

Za lesene štampiljke uporabite predalnike


Priporočljivo je, da lesene štampiljke hranite v temnih prostorih, da UV svetloba ne poškoduje gume, posledica česar bi bil slabši odtis. Zato je pametno, da štampiljke hranite v temi, kot so škatle ali predali oziroma jih vedno obračate na način, da svetloba ne sije direktno na gumo. Nekateri se najraje odločajo za predalnike, saj omogočajo celovitejši nadzor nad motivi. Uporabite predale, ki niso visoki, kot so na primer od priznane skandinavske pohištvene trgovine (1). Ti merijo v višino okoli 8 cm, kar je primerno za največ dve plasti lesenih štampiljk. Če boste imeli obrnjene štampiljke z gumo navzdol in motivom navzgor, boste že samo z odprtjem predala vedeli katere motive imate na razpolago.

 

štampiljke za otroke
Lesene štampiljke za otroke in odrasle pospravljene v predalnikih – pregledna in učinkovita rešitev hrambe štampiljk.

Police za štampiljke za otroke lahko izdelate tudi sami


Enostavnejša varianta hrambe štampiljk pa je polica ali regal, ki ga lahko na razmeroma enostaven način izdelate kar sami. Potrebujete najmanj 12 mm OSB ploščo, ki jo razdelite na več enakomerno oddaljenih dolžin. Na ta mesta boste pritrdili 5 cm široke deščice, ki imajo po eni strani vzdolž svoje dolžine centimetrski rob. Prečni prerez take deščice bi spominjal na prekucnjeno črko »L«. Z vijaki pritrdite deščice na OSB ploščo in na koncu vse skupaj pobarvajte z belo ali kako drugo poljubno barvo. Ko bo suha, začnite nanjo zlagati lesene štampiljke. Seveda jih postavljate pokonci, na način, da se s spodnjim robom zataknejo ob rob horizontalne poličke. (Če želite, lahko dodate še dve krili (pritrdite na tečaje), da ustvarite omarico.) Tudi v tem primeru imate vse štampiljke hipoma na vpogled: dolgotrajno iskanje štampiljke po škatlah in posodah bo tako samo še neprijeten spomin.

 

štampiljke za otroke 2
Z osnovno hrbtno ploščo in deščicami v obliki črke L lahko sestavimo regale, na katere potem odložimo štampiljke za ustvarjanje.

Kam namestiti regale in police za lesene štampiljke

 

Kam boste namestili predalnik z lesenimi štampiljkami za ustvarjanje je težko svetovati, ker ta na vsak način potrebuje svoj prostor – kje ga imate, pa veste le vi. Drugače pa je pri regalih ali poličkah s štampiljkami. Ker le te zasedejo velik prostor po površini, zelo malo pa po debelini – spomnite se, omenili smo 5 cm poličke – jih nekateri zelo radi namestijo kar za vrata. Da, za vrata ustvarjalne sobe ali kjer koli jih že uporabljate. Navadno so to tako imenovani »mrtvi prostori« stanovanja, ki mu boste na ta način dali namembnost in uporabnost.

 

Štampiljke za vrati
Prostor za vrati je kot nalašč za tovrstne regale in omare.

 

Štampiljke za otroke ter seveda tudi za odrasle, bodo tako vedno na svojem mestu, pregled nad njimi pa bo odličen, kar vam bo prihranilo čas in skrbi. Če ste malo vešči ustvarjanja z lesom, lahko izdelate prav lične regale, omarice in predalnike, ki bodo estetsko dopolnjevali vaš notranji interier.