» » » Ko se zanimamo za steklena drsna vrata

Ko se zanimamo za steklena drsna vrata

Steklena vrata za opremljanje notranjosti ponavadi zanimajo družine in gospodinjstva, ki se zanimajo za moderno in trendovsko notranjo opremo svojega doma. Namestimo jih lahko kot vrata s klasičnim odpiranjem, še pogosteje pa steklena vrata uporabljamo kot material pri namestitvi drsnih vrat.

steklena vrata
Steklena drsna vrata za zapiranjem regalov v dnevni sobi
Kakšna steklena vrata je mogoče izbirati?

Najcenejša izvedba steklenih drsnih vrat prihaja s polnilom iz navadnega stekla. V tem primeru je mogoče izbrati med različnimi barvami stekel – pri nas svojim naročnikom ponujamo čez 40 barv barvnih stekel.

Med ostale vrste stekel sodijo še zatemnjena stekla, kaljena stekla ter protilomna stekla. Namesto montaže stekel se lahko pri drsnih vratih odločite za ogledala. Tudi ta pa je mogoče dobiti v več izvedenkah (zatemnjena, protilomna, rahlo obarvana ogledala).

Ljubitelji stekla se lahko odločijo, da bodo vrata dodatno okrasili z gravurami na steklih ali peskanjem.

Še posebej priljubljena pa so drsna steklena vrata, kjer uporabimo kombinacijo različnih materialov med seboj. V tem primeru del drsnih vrat zapolnimo z iveralnimi materiali, del vrat pa s steklom ali ogledalom.

steklena vrata
Steklena vrata s prozornim steklom na prehodu dveh prostorov
Steklena vrata in čiščenje

Steklo velja kot vsepovsod drugje (okna, mize, steklene police) za material, ki ga je mogoče enostavno očistiti z mokro krpo. Tako kot se lotite čiščenja oken, miz in ostalih steklenih površin, tako se lotite tudi čiščenja steklenih drsnih vrat.

steklena vrata
Steklena drsna vrata na omari
Steklena vrata in varnost

Ker se večina tistih, ki se zanimajo za steklena vrata sprašuje kako je z varnostjo takšnih vrat, naj povemo, da za steklena vrata ne velja nobena večja stopnja “nevarnosti” kot v primeru drugačnih vrat. Zraven tega so današnja steklena vrata vsa opremljena s kaljenimi in protilomnimi stekli, kar pomeni, da se steklena vrata v primeru nesreče razbijejo podobno kot pri avtomobilu na nešteto število drobnih, človeku nenevarnih koščkov.

Obenem, če se zanimamo za steklena drsna vrata, imajo le ta montirana blažilce, ki onemogočajo sunkovito in močno treskanje z vrati ob njihovem odpiranju in zapiranju. S pomočjo teh se vrata nekaj centimetrov preden se dotaknejo vodila (stene na katero se naslanjajo), samodejno upočasnijo in zaprejo počasi.

S tem dosežemo počasno in tiho zapiranje, hkrati pa tudi onemogočimo možnost loma in nesreče pri rokovanju z njimi.

steklena vrata
Barvna steklena vrata z okrasnimi fototapetami na garderobni vgradni omari v spalnici