» » » Pred izdelavo notranjih drsnih vrat je dobro vedeti…

Pred izdelavo notranjih drsnih vrat je dobro vedeti…

vrata

Odvisno od potrebe, želja in na koncu koncev tudi cene, bomo ponudbo za vrata najbrž iskali na več koncih. Ker imam možnost na tem spletnem mestu napisati nekaj več o vratih, izkoriščam ta prispevek za koristne nasvete za te, ki jih zanimajo vrata.

Na ceno za vrata lahko zelo vplivate s količino

Najprej ločite ali vas zanimajo morebiti samo zunanja ali samo notranja vrata. Z namenom, da boste kasneje prišli do dobre ponudbe za izdelavo vrat, razmislite koliko vrat dejansko potrebujete. Cena pri marsikaterem proizvajalcu bo namreč odvisna tudi od tega koliko vrat imate namen naročiti.

Vrata in dimenzije

Nato se poigrajte z dimenzijami. Niso vse odprtine vrat enake, kakor niso enako debeli tudi vsi zidovi na katere boste montirali vrata (kar še posebej velja za starejša stanovanja in hiše, ki jih prenavljamo).

Če je vaša želja vsa vrata imeti v enakem stilu, je dobro, da vnaprej preverite pri izdelovalcu ali vam za različne dimenzije vrat omogoča enak izgled in kompozicijo vrat. Da ne boste kasneje ugotovili, da boste za različne odprtine morali iskati druge mojstre ali pa, da cena odstopa zaradi drugačne izdelave vrat.

Nato razmislite o dekorju in izgledu vrat. Pri posameznih izdelovalcih preverite vrsto in možnosti materialov (tako polnil, kot zapiralnih mehanizmov in podbojev), način izdelave in roke izdelave.

Klasična vprašanja, ki se jih splača postaviti mizarjem, katerim nameravate dati izdelati ponudbo za izdelavo vrat, naj vključujejo:

  • rok izdelave vseh vrat
  • pogoje plačila vrat
  • dostavne in montažne pogoje
  • garancijske pogoje
  • servisne pogoje (na primer v primerih, ko bodo vaša vrata potrebovala dodatne, kasnejše nastavitve ali popravke)

Dodatno predlagam, da pred izbiro izvajalca preverite tudi med referencami in priporočili izvajalca, na njegovi spletni strani preverite kako dolgo se posamezni izvajalec z dejavnostjo že ukvarja, njegovo prisotnost na trgu, njegovo odzivnost pri izdelavi in vaši komunikaciji z njim in, če poznate katero izmed njegovih strank, preprosto vprašajte po izkušnjah, ki so jih ti imeli z njim.

In nato izberete.