» » » Zakaj izbrati visokotlačni sistem za vodno megljenje?

Zakaj izbrati visokotlačni sistem za vodno megljenje?

Odgovor vam podajamo kar takoj na začetku, brez predstavitev vseh različnih opcij hlajenja z vodo – zato, ker visokotlačni sistemi omogočajo bolj »fino« ultra vodno meglico, ki jo nizkotlačni sistemi ne morejo doseči.

Kaj pomeni v praksi meglenje z vodnimi kapljicami?

Visokotlačni sistemi proizvajajo tako drobne vodne kapljice, da so vidne v obliki megle. Vodna megla poskrbi, da se poveča vlažnost v zraku in se okolica ohladi, ne da bi se pri tem karkoli zmočilo. Takšno meglo omogoča pritisk, ki ga ustvari visokotlačni sistem, skozi šobe pa pride ven končni rezultat delovanja in to je vodna megla.

Kje vse ga lahko uporabimo?

Zaradi dejstva, da ti sistemi ne mokrijo tla, se lahko uporabljajo v večih sektorjih kot bi morda na prvo žogo lahko pomislili.

Kar zadeva zunanjo uporabo lahko umestimo meglilne sisteme na terase gostiln, barov, restavracij. Lahko se brez zadržkov uporabljajo na kakšnih dogodkih kot so sejmi, pikniki, poroke, koncerti, športne prireditve…

Pogosta je uporaba tudi v okolju, kjer je potrebno odstranjevanje drobnih delcev prahu ali pa umazanije, pri čemer se odstranjuje oz. omili neprijeten vonj. Svoj čar z vodnim hlajenjem boste dosegli tudi pri urejanju krajinskih ureditev.

Pri notranji uporabi je ključnega pomena, da se dosledno upošteva navodila in smernice za področje v katerem se določena dejavnost izvaja. V večini primerih je tu mišljena optimalna relativna vlaga in temperatura. Ker takšni sistemi omogočajo tudi regulacijo in nadzor omenjenih faktorjev, so tovrstni sistemi primerni tudi za uporabo v notranjih prostorih.

Ravno zaradi navedenega dejstva se uporaba veča v industrijskih procesih kot so proizvodnja papirja, prehrambena industrija, tekstilna industrija, hlajenje hal namesto klime itd.

Prav tako pa se s pridom vse koristi hlajenja uporablja tudi kmetijstvu – živinoreja, perutninarstvo, prašičjereja, rastlinjaki itd.

Vzemite si čas in razmislite o možnosti uporabe visokotlačnega sistema v vašem okolju in na kakšen način bi ga maksimalno lahko izkoristili v vročih poletnih temperaturah.