» » » Primeri 3d vizualizacij razstavnih prostorov

Primeri 3d vizualizacij razstavnih prostorov

3d vizualizacija razstavnega prostora nedvomno zanima podjetja, ki se želijo predstaviti na različnih sejemskih in drugih javnih prireditvah. Ker je zasnova razstavnega prostora povezana z občutkom za funkcionalno izrabo razpoložljive površine, prav tako pa tudi občutkom za smiselno razporeditev razstavljanih komponent, slednje pa se znajde tudi v branži snovanja in notranjega opremljanja hiš in stanovanj, nekaj predstavitev 3d vizualizacij objavljam tudi tukaj, na spletnem mestu Mizarstvo.si.

3d vizualizacija razstavnega prostora
Primer 3d vizualizacije razstavnega prostora za kotno sejemsko postavitev.

Kaj vključuje 3d vizualizacija razstavnega prostora?

Pri snovanju koncepta za razstavni prostor je potrebno upoštevati več reči.

Najprej moramo biti pozorni na smiselno in funkcionalno razporeditev elementov, ki jih želi naročnik prikazati. Pri tem se upoštevajo  dimenzije razstavnega prostora ter njegova postavitev v luči celotnega sejemskega ambienta (kotna postavitev, vzdolžna postavitev, postavitev na sredini,…).

Ko imamo znane dimenzije in dostope ter vidne zorne kote razstavnega prostora, moramo upoštevati napeljane in predvidene inštalacije.

Za večino srednje velikih razstavnih prostorov predvidimo poseben servisni kotiček za spremna in delovna gradiva razstavljalcev in zaposlenih, nato pa še sprejemni pult ali recepcijo za hitro predstavitev mimoidočim (za deljenje letakov, brošur in katalogov).

3d vizualizacija razstavnega prostora
Primer 3d vizualizacije manjšega razstavnega salona podjetja s trženjem tekstila.

Če prostor in dejavnost predvideva sprejem poslovnih partnerjev za omizje, načrtujemo seveda tudi prostor za uporabo le tega tako, da ne moti ostalih funkcij razstavnega prostora.

V branžni razstavljanja notranjega interierja in pohištvene opreme, se pri zasnovi razstavnega prostora, upošteva tudi skladnost prostora s celostno grafično podobo podjetja, barvna in materialna uskaljenost prostora z razstavnimi produkti, obenem pa tudi namen predstavitve na sejmu. Ter seveda cena.

3d vizualizacija večjega razstavnega prostora
Primer 3d vizualizacije večjega razstavnega prostora za indijsko turistično agencijo.

Manjši razstavni prostori imajo ponavadi funkcijo predstavitev prodajnih programov, pobiranje zainteresiranih kontaktnih podatkov potencialnih strank, pobiranje kontaktnih podatkov preko nagradnih iger in podobno.

Večji razstavni prostori, zraven osnovne funkcije, ponujajo tudi možnosti pogostitev, predstavitev pohištvenih ambientov kot so npr. spalnic, garderobnih sob, kuhinj in drugih.

razstavljalec
Primer 3d vizualizacije razstavnega prostora na sejmu AGRA 2014 za podjetje I&J Trta.

Hvala za spremljanje in v kolikor vas zanima informativna ponudba, da se tudi za vaše podjetje izdela 3d vizualizacija razstavnega prostora, se bom z veseljem odzval preko spodnjih kontaktnih možnosti.