» » » 3d vizualizacija notranje opreme prostora v vikend brunarici

3d vizualizacija notranje opreme prostora v vikend brunarici

Pretekli teden sem objavo namenil predstavitvi nekaterih vizualizacij za opremljanje in razporeditev razstavnih in sejemskih prostorov. Tokrat prikazujem primer stranke, ki jo je  zanimalo naročilo vizualizacije notranje opreme.

Snovanje ambienta notranje opreme vključuje več reči. Zraven finančnih zmožnosti za kasnejšo realizacijo projekta, se pri vizualizaciji notranje in tudi zunanje opreme, upošteva

  • razporeditev prostorov
  • osvetljenost prostorov
  • funkcionalna in praktična izraba prostorov
  • napeljane obstoječe ali nameravane inštalacije
  • projektna dokumentacija
  • stil notranje opreme
  • skladnost notranje opreme z ostalimi prostorskimi ambienti
  • skladnost postavitve notranje opreme v povezavi z materiali in namenom uporabe posameznih prostorov

Primer, v katerem je šlo za naročilo vizualizacije notranje opreme za dnevno sobo tradicionalnega izgleda, prikazujem najprej na spodnji sliki:

naročilo vizualizacije notranje opreme
Primer 3d vizualizacije razporeditve opreme v dnevni sobi.

Slika lepo prikazuje kaj vse smo upoštevali pri digitalni vizualizaciji opremljenosti prostora. Prostor je nevsakdanje oblike s posebnim zidnim utorom, izbočenim na zunanjo stran stene, ki je hkrati zapolnjena z oknom.

Dodaten dotok naravne svetlobe je v prostor omogočen skozi okno stene na hrbtni strani sedežne garniture.

Za tla smo v vizualizaciji predvideli površino v izgledu naravnega lesa. Temno rjavim okenskim zavesam, tradicionalno obdelanim lesenim oknom ter svetlo zeleni barvi sten, se poda tudi klasična postavitev opreme (kotna sedežna garnitura po meri, postavitev klasičnega nizkega pohištva ter umestitev delovno pisalne mize v levi kot, razmeroma široke dnevne sobe).

Prostoru smo z izborom barv  in umestitivijo dekorja (vaze za rože, svetila) smiselno dopolnili tudi ostalo opremo in ga v celoti opremili v klasičnem in nevsiljivem ter neizstopajočem stilu.

Notranjost sobe ni vsiljivo zapolnjena s preveč pohištva, soba diha in je primerna za postavitev v vikend hiše, v naravo in k družinam, ki v svojem domovanju iščejo mir in sprostitev.

Spodnja slika (zunanjost) prikazuje 3 vizualizacijo objekta iz zunanje strani (ki hkrati samo potrjuje, da gre za naraven, vikend objekt – brunarico).

vikend brunarica 3d vizualizacija
3d izris predloga zunanjega izgleda vikend brunarice.

Naročilo vizualizacije notranje opreme ima glavno prednost ravno v tem, da prostore in opremo v njih vnaprej stilsko predvidimo in umestimo v ambient. Tako v povezavi z zunanjim izgledom objekta, kot tudi kasneje s finančnimi zmožnostmi za realizacijo zasnovanega.

Če je tudi pri vas potreba po vizualizaciji posameznih prostorov, vabim, da se spoznamo preko spodnjega kontaktnega obrazca.