» » » Dnevni regali – Vse kar je potrebno vedeti pred njihovim nakupom

Dnevni regali – Vse kar je potrebno vedeti pred njihovim nakupom

Za tiste, ki vas zanimajo dnevni regali, so spodaj podane uporabne in koristne informacije o dnevnih regalih (kako izberemo ustrezen tv regal, na kaj pazimo pri nakupu regala, na kaj paziti pri montaži regalov,…)

Dnevni regali s steklenimi klasičnimi in drsnimi vrati

Dnevni regali, ki so opremljeni s steklenimi vrati, se ločijo na regale, ki se odpirajo in zapirajo s pomočjo klasičnih, krilnih vrat regalov in na regale, ki se odpirajo in zapirajo s pomočjo steklenih drsnih vrat. Seveda pa med obojimi danes obstoji še nešteto raznovrstnih kombinacij, kjer je zraven stekla kombiniran še les, umetni materiali, v dražjih variantah regalov pa tudi kamen, inox ter aluminij.
Dnevni regali s steklenimi, klasičnimi, krilnimi vrati

Klasična, t.i. krilna vrata na regalih za dnevne sobe, so popularna že iz preteklosti. Razlog se skriva v preprostosti in praktičnosti njihove uporabe, hkrati pa tak dnevni regal deluje v dnevnem prostoru tudi kot vitrina oz. izložbeno okno kot npr. knjižni regal, mini bar v dnevni sobi, okrasna vitrina s spominki iz potovanj, steklena vitrina z glasbeno zbirko, fotoalbumi ali podobno.

Primer modernega dnevnega regala s steklenimi vrati:

moderni regal steklena vrata

Dnevni regali s steklenimi, drsnimi vrati

Dnevni regali z drsnimi vrati so zanimivi predvsem za tiste kupce, katerih dnevni prostori so nekoliko manjši in jim je v prvi vrsti glavna prioriteta pri opremljanju dnevne sobe, prihranek prostora.

Za razliko od klasičnih, krilnih vrat na najrazličnejših pohištvenih elementih dnevne sobe, drsna vrata prihranijo bistveno več prostora, saj pred njimi ne potrebujemo “obveznega” prostora, ki je sicer potreben, če imamo v dnevni sobi, omaro, ki se odpira s krilnimi vrati (najmanjša potrebna dimenzija potrebnega prostora pred omaro s krilnimi vrati mora biti enaka najmanj širini najširšega vratnega krila, omare).

Med vsemi drsnimi vrati, ki jih je mogoče montirani v dnevne regali, prednjačijo stilsko in moderno zasnovana steklena drsna vrata, saj so takšna vrata, danes ne samo primerna za moderne dnevne sobe, temveč tudi izjemno hvaležna, kar se tiče čiščenja vrat in vzdrževanja celotnega regala.

V pohištveni industriji zato na nekaterih področjih, steklo že prevzema primat v primerjavi z lesom, saj je tudi iz vidika obstojnosti, dlje časa uporabno, se ne uniči in zahteva izjemno nizke stroške vzdrževanja.

Hkrati se steklo v dnevni sobi lahko uporabi tudi za vitrine, večja okna ter tudi kot material za klasična vrata na omarah.

Dodatne informacije za drsna vrata, najdete na povezavi.

dnevni regal steklena vrata
Montaža steklenih krilnih vrat na omaro, ki bi v dnevni sobi lahko služila kot knjižna omara.

Tv regali in elementi
Med ene izmed najbolj iskanih regalov za dnevne sobe, sodijo t.i. tv regali oz. regali, ki jih z namenom, da nanje postavimo televizijo, namestimo v kot dnevnega prostora.

V preteklosti so bili tv regali praviloma izdelani tako, da so omogočili namestitev televizorja na sredino celotne omare v dnevni sobi.

S prihodom ploskih televizorjem in s prihodom možnosti, da se televizorji montirajo kar na zidno steno dnevne sobe, pa je večina starejših in klasičnih tv regalov, izginila.

Pomanjkljivost in tudi glavni razlog zakaj so klasični tv regali v okvire ene, velike omare v dnevni sobi, izginili, pa je tudi v tem, da ob menjavi televizorja, večina lastnikov tovrstnih regalov, ni mogla nabaviti večjih televizorjev, saj je bila odprtina za televizor, z regalom in izdelano omaro, vnaprej določena.

Zato so se s časoma in z vse pogostejšim menjavanjem televizorjev v dnevnih sobah, bolj uveljavili majhni in nizki tv regali, ki so kvečjemu omogočili namestitev avdio in tv opreme v odprti regal pod televizijo, nad njimi pa se na vsake 5 let, “pojavi” vedno večji televizor z vedno večjo diagonalo zaslona in dimenzijami.

moderen tv regal dnevna soba
Viseč tv regal

V primerih manjših dnevnih sob (ki smo jim priča pretežno v blokovskih stanovanjih, se za potrebe ustreznega tv regala, uporabijo nizki regali, v katere ponavadi pospravimo daljinske upravljalnike, priročnike, foto albume, kakšno glasbeno zbirko in podobno.

Na spodnji sliki je prikazan moderen tv regal, ki je postavljen povsem v kot moderne dnevne sobe, sicer pa se njegov horizontalni del, dopolnuje še z visečim, vertikalnim regalom, ki je namenjen zbirki kozarcev ali knjižne zbirke, ki jo želimo imeti shranjeno v dnevnem prostoru.

viseč tv regali
Moderen, nizek tv regal, primeren za kot dnevne sobe. Z možnostjo nadgradnje z vertikalnimi regali (na sliki, na desni od televizorja).

Moderni regali za dnevne sobe

Moderni dnevni regali v svetu iskanega pohištva zasedajo dokaj visoko mesto, saj se potreba po njih, še posebej takšnih, ki so narejeni po meri, nenehno stopnjuje.

.

dnevni regali
Praktičnost in prostornost velikega števila uporabnih polic.

.

Časi, ko smo v dnevne sobe “tlačili” celotne kose dnevnega pohištva, ki je zajemalo knjižne regale, police za dekor, minibar, odprtino za televizijski sprejemnik ter še nekaj večjih omar za pospravljanje zimske garderobe, so mimo.

Današnje dnevne sobe krasijo dnevni regali različnih materialov, oblik, izgledov in dimenzij. V časih, ko nas tako ekonomska situacija “prisiljuje”, da minimalizem (manj je več) pride prav tudi iz ekonomskih razlogov, se dnevni regali najdejo v najrazličnejših oblikah.

.

dnevni regali
Po višinah nastavljivi odprti in zaprti dnevni regali.

.

Moderni dnevni regali in njihove možnosti

.

Med najpogostejše rešitve, ko iščete ideje za opremljanje dnevnih sob, tako sodijo stekleni dnevni regali, nizki dnevni regali za več avdio in video naprav ter montažni dnevni regali, ki jih je mogoče poljubno sestavljati ter po potrebi tudi prestavljati iz prostora v prostor.

Med materiali s katerimi so opremljeni dnevni regali prevladujejo lesna polnila v različnih barvah visokega sijaja. Mehanizmi za odpiranje predalov so mehki, polavtomatski in predvsem tihi ter enostavni za rokovanje z njimi.

Posamezne dnevne regale lahko postavimo na poljubno visoke noge, določimo jim ustrezne globine za naš prostor ter seveda vključimo željo, da ti regali tako funkcionalno kot estetsko sovpadajo z ostalim pohištvom v dnevnih prostorih.

.

dnevni regali
Regali s steklenimi ličnicami, preproste police in zaprti dnevni regali.

.

Med barvami, s katerimi se kitijo dnevni regali, prevladujejo svetle barve, ki so več ali manj, “zaščitne” barve celotnih prostorov dnevnih sob. Okrašeni in dopolnjeni s steklenimi policami in steklenimi ličnicami v gravurah baroka ali renesanse ter s primerno led in drugo osvetlitvijo, dajejo naši dnevni sobi čar modernosti, okusa in stilskosti.

Ob njih postavljene nizke mizice v enakih materialih in barvnih odtenkih bodo vašemu dnevnemu prostoru dali izgled smiselne in elegantno zaključene celote, ki zraven izgleda ponuja celo vrsto praktične uporabnosti in funkcionalnosti.

.

dnevni regali v dnevni sobi
3d izris idejne skice opreme dnevne sobe z nizkimi dnevnimi regali.

.

Če si želite celovitega svetovanja za opremo vaše dnevne sobe, bomo veseli vašega kontakta.