» » » Dvokapni nadstrešek za avto

Dvokapni nadstrešek za avto

Dvokapni nadstrešek za avto lahko ob tem, da z njegovo postavitvijo poskrbimo za dodatno pokrito parkirno mesto za naše vozilo, služi tudi kot okras. O različnih izvedbah lahko veliko koristnih informacij najdete tudi v naših ostalih prispevkih.

Zelo pomembno je, da pri načrtovanju nadstreška pazimo predvsem na to, da je dovolj velik, ob tem pa tudi, da ne pretiravamo z njegovo višino.

.

Dvokapni nadstrešek za avto kot samostojen objekt

.

S tokratnim prispevkom želimo predstaviti primer dvokapnega nadstreška, ki je postavljen v vogal dvorišča. Izdelan je iz naravnega suhega žaganega lesa, postavljen pa je na sedmih nosilnih stebrih. Za pritrditev stebrov v podlago so uporabljeni vroče cinkani podstavki, zabetonirani v podlago ter obdelani s tlakovci.

.

dvokapni nadstrešek za avto
Dvokapni nadstrešek za avto, postavljen v vogal dvorišča.

.

Konstrukcija je narejena tako, da na delu, ki je namenjen dovozu za vozila, ni potreben podporni steber. Takšna izvedba omogoča več manevrskega prostora ter lažji dostop z vozilom in parkiranje.

.

nadstrešek za avto
Pogled na dvokapni nadstrešek za avto s sprednje strani.

.

Stebri so z vzdolžnima legama povezani s podpornimi rokami. Da zagotovimo zadostno stabilnost konstrukcije tudi v delu, kjer ni stebra, na tem mestu uporabimo daljšo roko, kar je dobro vidno na spodnji fotografiji.

.

nadstrešek za avto
Takšen način izdelave omogoča lažji dostop z vozilom.

.

Strop nadstreška je obdelan z opažem, ki ob tem, da poskrbi za lepši in kompaktnejši videz, dodatno pripomore k stabilnosti same konstrukcije.

.

nadstrešek za avto
Za lepši in kompaktnejši videz je strop konstrukcije obdelan s smrekovim opažem.

.

Tudi obe čelni strani strešne konstrukcije sta z obeh strani obdelani z opažem.

Zaključne obrobe, ki so v tem primeru lesene, namestimo že pred montažo strešne kritine. V našem primeru je streha pokrita s pločevinasto strešno kritino s peščenim posipom, oblikovano v stilu klasičnih tradicionalnih kritin.

.

nadstrešek za avto
Tudi čelni strani strešne konstrukcije sta obdelani z opažem.

.

Prostor, ki nastane med stropom objekta in slemenom, lahko tudi koristno uporabimo za skladiščenje orodja in pripomočkov. V ta namen v stropu pustimo odprtino, ki jo zapremo z dvižnimi vrati, lahko pa za še lažji dostop uporabimo tudi podstrešne stopnice.

O različnih izvedbah in možnostih izdelave lahko prebirate tudi v naših ostalih prispevkih, za vse, ki pa vas zanimajo podrobnosti, pa smo pripravili tudi vodnik za izbiro lesenega nadstreška.

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.