» » » Dvokapni nadstrešek za avto

Dvokapni nadstrešek za avto

Dvokapni nadstrešek za avto lahko ob tem, da z njegovo postavitvijo poskrbimo za dodatno pokrito parkirno mesto za naše vozilo, služi tudi kot okras. O različnih izvedbah lahko veliko koristnih informacij najdete tudi v naših ostalih prispevkih.

Zelo pomembno je, da pri načrtovanju nadstreška pazimo predvsem na to, da je dovolj velik, ob tem pa tudi, da ne pretiravamo z njegovo višino.

.

Dvokapni nadstrešek za avto kot samostojen objekt

.

S tokratnim prispevkom želimo predstaviti primer dvokapnega nadstreška, ki je postavljen v vogal dvorišča. Izdelan je iz naravnega suhega žaganega lesa, postavljen pa je na sedmih nosilnih stebrih. Za pritrditev stebrov v podlago so uporabljeni vroče cinkani podstavki, zabetonirani v podlago ter obdelani s tlakovci.

.

dvokapni nadstrešek za avto
Dvokapni nadstrešek za avto, postavljen v vogal dvorišča.

.

Konstrukcija je narejena tako, da na delu, ki je namenjen dovozu za vozila, ni potreben podporni steber. Takšna izvedba omogoča več manevrskega prostora ter lažji dostop z vozilom in parkiranje.

.

nadstrešek za avto
Pogled na dvokapni nadstrešek za avto s sprednje strani.

.

Stebri so z vzdolžnima legama povezani s podpornimi rokami. Da zagotovimo zadostno stabilnost konstrukcije tudi v delu, kjer ni stebra, na tem mestu uporabimo daljšo roko, kar je dobro vidno na spodnji fotografiji.

.

nadstrešek za avto
Takšen način izdelave omogoča lažji dostop z vozilom.

.

Strop nadstreška je obdelan z opažem, ki ob tem, da poskrbi za lepši in kompaktnejši videz, dodatno pripomore k stabilnosti same konstrukcije.

.

nadstrešek za avto
Za lepši in kompaktnejši videz je strop konstrukcije obdelan s smrekovim opažem.

.

Tudi obe čelni strani strešne konstrukcije sta z obeh strani obdelani z opažem.

Zaključne obrobe, ki so v tem primeru lesene, namestimo že pred montažo strešne kritine. V našem primeru je streha pokrita s pločevinasto strešno kritino s peščenim posipom, oblikovano v stilu klasičnih tradicionalnih kritin.

.

nadstrešek za avto
Tudi čelni strani strešne konstrukcije sta obdelani z opažem.

.

Prostor, ki nastane med stropom objekta in slemenom, lahko tudi koristno uporabimo za skladiščenje orodja in pripomočkov. V ta namen v stropu pustimo odprtino, ki jo zapremo z dvižnimi vrati, lahko pa za še lažji dostop uporabimo tudi podstrešne stopnice.

O različnih izvedbah in možnostih izdelave lahko prebirate tudi v naših ostalih prispevkih, za vse, ki pa vas zanimajo podrobnosti, pa smo pripravili tudi vodnik za izbiro lesenega nadstreška.

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.

The following two tabs change content below.
Mizarstvo.si

Mizarstvo.si

Mizarstvo.si združuje čez 40 najboljših slovenskih mizarjev in notranjih opremljevalcev. Za informativne in neobvezujoče ponudbe vas naprošamo, da nam pišete preko elektronskega naslova: info@mizarstvo.si. Prosimo vas, da v zanimanju podate tudi vašo telefonsko številko in lokacijo od kod prihajate.