» » » Energija v zdravem domu – (nasveti za odlično počutje v vašem domu)

Energija v zdravem domu – (nasveti za odlično počutje v vašem domu)

Energija v zdravem domu ni nekaj samodejnega, temveč nekaj, kar se načrtno ustvari.

.

Človek je v nepretrganem odnosu z okoljem, ki ga obdaja, le redki pa se tega zares zavedate. O zdravju vašega doma običajno začnete razmišljati takrat, ko nekdo zboli oziroma, ko se vaše splošno dobro počutje poruši in ni videti pravih razlogov za to.

.

Kako energije v vašem domu vplivajo na vas?

.

Energija v zdravem domuEnergije v vašem domu na vas vplivajo ves čas. Doma se lahko počutite varno, sproščeno ter umirjeno in takrat dom služi svojemu namenu: je vaše pribežališče pred vsemi energijami in pritiski okolja.

.

Takšen dom vas varuje in vam omogoča samozdravljenje skozi spanje. Če pa dom ni narejen po določenih zakonitostih, ki jih opisuje posebna veda feng shui (1), pa se počasi začnejo dogajati pritiski na vse vaše energije: kopičijo se skrbi, čustveno se začnete zapirati vase ali v svoj prostor, družinski odnosi se ohladijo in slej ko prej pride do fizične izčrpanosti, ki pelje v slabo počutje ali celo bolezen.

.
Energije okolja in prostorov vplivajo na fizično, emocionalno in mentalno stanje vsakega posameznika tako podnevi kot ponoči. Širšega okolja ne morete spreminjati, lahko pa ustvarite harmoničen dom. Ustvarite svoje notranje okolje tako, da vas podpre v dobrem počutju in življenju.

.

Zakaj se v svojem domu lahko slabo počutite?

.
Energije v domovih, po posameznih prostorih lahko spodbujamo na različne načine, vseeno pa je za osnovo najbolj pomembno, da dom očistimo vse stare navlake (nasvete, kako počistiti prostor, najdete na koncu prispevka). Če je v vašem domu že kdo zbolel, je to potrebno narediti najkasneje v treh mesecih.

Zdrav domTako kot po naravni poti, človekova energija z lahkoto teče po telesu, se to dogaja po naravni poti v domu, ki je zgrajen po principih, ki so določeni za optimalen dom.

.

Iz energijskega vidika večino zdravstvenih težav povzročajo motnje v normalnem pretoku. Blokade se pojavijo tam, kjer energija zastaja, je stisnjena, teče prehitro ali jo primanjkuje. Fizična obolenja se lahko pojavijo tudi takrat, kadar je tok energije izkrivljen. Ker je človeška energija podrejena energiji doma, je torej energijsko zdrav dom, osnova za dobro počutje vseh, ki prebivajo v njem. To imenujemo energija v zdravem domu.

.

Za prenovitev svojih osebnih energij lahko hodite na terapije, sprostitvene in meditacijske delavnice in sprostitvene delavnice, tečaje, na dopust, itd, a dokler ne uredite energijskega pretoka v svojem domu, se bodo vaši vzroki za slabo počutje ponavljali.

.

Energija v zdravem domu – kako jo najlažje ohranite?

.

Na splošno je lažje ohraniti dobre energije v domu, ki je:

.

 • izpostavljen naravni svetlobi in dobi vsaj nekaj sonca,
 • je iz naravnih materialov,
 • ima veliko raznovrstnih rož,
 • je opremljen z izdelki iz naravnih tkanin in materialov,
 • je vsak dan prezračen,
 • leži na območju, kjer je zrak čist in ne-onesnažen,
 • ga obkroža nekaj naravne vegetacije in dreves.

.

PROSTOR je energijski odsev človeka in OBRATNO

.

Še tako zdrav in vitalen človek v energijsko slabem in razdiralnem prostoru postane šibkejši in sčasoma brez moči, po drugi strani pa lahko šibek in brezvoljen človek v dobrem okolju razvije večjo moč, svoj skriti potencial. Zato dobro preglejte svoj dom in določite, kateri prostori potrebujejo očiščenje ali morebitno prenovo.

.

Vse, kar je živega, prinese v dom več žive energije in prav z rastlinami je to najlažje doseči. Ta dejavnik je zelo pomemben, saj sodobnim zgradbam pogosto manjka energije zaradi uporabe sintetike in izolacijskih materialov, ki preprečujejo pritekanje energije v dom.

.

Okolje je sestavljeno iz številnih energijskih vibracij, ki jih oddaja vsaka barva, vsak predmet, vsaka slika, vse, kar je del prostora. Tako se tudi vi ne morete izključiti ali popolnoma izolirati iz sodelovanja in prepletanja s temi vibracijami.

.

Katerim prostorom v vašem domu, se je potrebno najbolj posvetiti?

.

.

kuhinja in zdrav dom

vplivata na energije, ki jih sprejemamo v telo, zato je dobro, da je vibracija v teh prostorih povezana z zeleno barvo in ljubeznijo. Za dvig vibracij se lahko uporabi energijski sprej za prostor (Kuan Yin),

.

.

vpliva na način obnavljanja energij telesa in duha ponoči, kjer je dobro, da so vibracije sprostitve in sprejemanja novih energij skozi spanje, zato se priporoča poseben energijski sprej za prostor (Lakshmi),

.

 • kopalnica

.

vpliva na način izločanja, očiščevanja telesa, kjer je pomembno, da se energije ne ustavljajo, temveč da vse teče čisto in jasno. Tukaj se priporoča uporaba energijskega spreja za prostor Harmonia.

.

Kako energijsko počistiti prostor?

.

Energijsko čiščenje prostorov je po navadi potrebno storiti predvsem:

.

 • ob vselitvi,
 • v starejših stanovanjih ali hišah v katerih so že pred vami živeli ljudje,
 • v starejših zgradbah z vprašljivo zgodovino in
 • v prostorih, kjer je ležala bolna oseba ali je tam celo umrla.

.

Za to lahko uporabimo različne postopke:

.

.

 • lifebox
  Lifebox za energijsko obnovo domov.

  za trajno energijsko čiste prostore, pa je bil ustvarjen Life box, ki je po naravnih principih sestavljen kot generator čistih energij.

.

Naj energija v zdravem domu spremlja tudi vas.