» » » Primeri po meri izdelanih posteljnih okvirjev

Primeri po meri izdelanih posteljnih okvirjev

Za tiste, ki jih zanima izdelava lesenih posteljnih okvirjev po naročilu, smo sicer pripravili že prvi prispevek v priloženi povezavi.

Tokrat predstavljamo nekaj izmed možnosti lesenih posteljnih okvirjev, ki jih je mogoče naročiti na slovenskem trgu, povsem po individualnih merah.

Večina predstavljenih modelov ima sicer vnaprej določene dimenzije, med katerimi je mogoče izbirati pri posteljnih okvirjih. Če za, vam všečen model, ni želene dimenzije, predlagamo, da nas kontaktirate in preverili bomo ali je vam izbran model mogoče dobiti tudi v vam želenih dimenzijah.

.

Moderen izgled lesenih posteljnih okvirjev po meri

.

Takšen (spodaj) posteljni okvir se izdeluje v standardnih in nestandardnih dimenzijah. Med standardne sodijo širine: 90, 100, 120, 140, 160, 180 in 200 cm ter dolžine 190, 200, 210 in 220 centimetrov. Če so vaše želje po takšnem posteljnem okvirju izven teh dimenzij, se kot rečeno, lahko izdela postelja tudi v drugih dimenzijah.

.

Kako določiti dimenzije vzmetnice za takšne posteljne okvirje?

.

Ker je ta posteljni okvir prilagodljiv na dimenzije vzmetnice, za potreben prostor za postavitev takšne postelje, preprosto prištejte 14 cm k dolžini in širini vzmetnice.

Izdelava posteljnega okvirja kot je na sliki je iz lesa bukve, prve kakovosti in vrhunsko zaključno obdelavo. Okovje, ki je uporabljeno pri tej izdelavi, prihaja od vrhunskega dobavitelja pohištvenih mehanizmov, Häfele.

.

izdelava lesenih posteljnih okvirjev
Leseni posteljni okvir po merah naročnika.

.

Nogice posteljnega okvirja so prav tako v lesu bukve. Stilsko zaključujejo in sodijo v celoten posteljni okvir.

.

izdelava lesenih posteljnih okvirjev
Nogice posteljnega okvirja.

.

Posteljni okvirji po meri in, ki se lahko dvignejo

.

Med zelo priljubljenimi posteljnimi okvirji, katerih ljudje iščejo izdelavo po meri, so tudi posteljni okvirji, ki se lahko dvignejo. Njihova praktičnost se kaže predvsem v tem, da z dvigom pridobimo precej dodatnega prostora pod posteljami (za posteljnino in zimsko garderobo).

Pri takšnih posteljnih okvirjih se splača biti pozoren na dvižne mehanizme, saj se ti med seboj ločujejo na poceni (in lahke) ter dražje, a trpežnejše, robustnejše in lažje za rokovanje.

Spodaj primer lesenega posteljnega okvirja po meri. Pri katerem se lahko ležišče dvigne.

.

izdelava lesenih posteljnih okvirjev
Dvižni posteljni okvir.

.

Boljši posteljni okvirji omogočajo tudi več stopenj, v katerih lahko ustavimo dvignjeno ležišče. Na ta način nam ni potrebno medtem, ko pospravljamo ležišče, z eno roko držati dvignjenega dela ležišča (ker se ležišče lahko v določenem položaju zaskoči).

Spodaj primer takšnega posteljnega okvirja:

.

izdelava lesenih posteljnih okvirjev
Dvižna postelja, ki omogoča več položajev dvignjenega ležišča.

.

Prednost izdelave lesenih posteljnih okvirjev je tudi v tem, da si lahko omislite posamezne dele posteljnega okvirja tudi oblazinjene (na sliki zgoraj oblazinjen vzglavni del), vrsto in barvo lesa ter jasno, dimenzije po željah (širino in dolžino okvirja in tudi debelino posteljnega okvirja (te so lahko 18, 25 ali 50 milimetrov).

Odvisno od izbranega dvižnega mehanizma, imajo posamezni nosilnost, tudi do 150 kg (kar pomeni, da je lahko posteljnina brez skrbi na ležišču, medtem, ko je to v dvignjenem položaju).

.

Klasični, leseni posteljni okvirji

.

izdelava lesenih posteljnih okvirjev
Klasičen, po meri izdelan, posteljni okvir.

.

Najbolj standardni, čeprav izdelani po individualnih merah, so posteljni okvirji, kot na sliki zgoraj. Mogoče jih je izdelati za najrazličnejše dimenzije vzmetnic, v različnih barvah in z različnimi stranicami.

.

Leseni posteljni okvirji s kovinskimi nogicami ter dodatki

.

Ponavadi nas, ko nas zanima izdelava posteljnega okvirja, zanima tudi izdelava “dodatkov”. Po meri. Nočne omarice in vzglavje sta že ena izmed najpogostejših zahtev, da sta enaka kot sam posteljni okvir.

Spodaj primer posteljnega okvirja s pripadajočimi, stilskimi nočnimi omaricami in podaljšanim lesenim vzglavnim delom. Celotno ležišče in nočne omarice na kovinskih nogicah.

.

izdelava lesenih posteljnih okvirjev
Leseni posteljni okvir z nočnimi omaricami in lesenim podaljšanim vzglavjem.

.

Leseni posteljni okvirji po naročilu v stilu vsega pohištva v spalnici

Spodaj še primer po naročilu izdelanega posteljnega okvirja in vseh prednosti, ki jih prinaša takšna izdelava. Stranka si lahko izbere po meri posteljni okvir, izbira vrsto in barvo materialov za vzglavje, stilsko opremi k temu nočne omarice, komodo v spalnici ter omaro v istem materialu (ali barvah).

.

izdelava lesenih posteljnih okvirjev
Primer po meri izdelane spalnice v belem.

.

Če iščete rešitev za izdelavo po meri izdelanega zgolj posteljnega okvirja ali celotne spalnice (z vzmetnicami vred), se priporočamo.

V nasprotnem, vabimo, da nas spremljate še naprej.