» » » 7 primerov masivnih lesenih vhodnih vrat

7 primerov masivnih lesenih vhodnih vrat

O notranjih vratih za hiše in stanovanja ter o vratih za poslovne prostore, smo objavili prispevka, že v priloženih povezavah.

Tokrat za tiste, ki jih zanima izdelava lesenih vhodnih vrat.

Odvisno od namembnosti prostora in za kateri prostor so vhodna vrata namenjena, izdelujemo v našem podjetju lesena vhodna vrata za različne namene (glavni vhodi, vhodi v kleti in shrambe, garažna vrata, moderna lesena vrata, vrata v starinskem stilu, ipd…)

Izdelava lesenih vhodnih vrat (primeri iz terena)

Na prvi spodnji sliki prikazujemo primer lesenih vhodnih vrat v domačo izbo v starinskem stilu. Ob njih smo v istem lesnem materialu obdelali še podboj vrat ter steno iz lesa.

Material za lesena vhodna vrata je poljuben, najpogosteje pa se uporablja macesen, hrast ali smreka. Naročnik glede na svoje želje, samostojno izbira tudi sistem zaklepanja vrat (3 točkovno zaklepanje, več točkovno zaklepanje), intenziteto tesnenja vrat (dvojno tesnenje, trojno tesnenje, možnost 68 mm profilov z zaščito proti zvijanju vrat ter različne vrste varnostnih cilindričnih vložkov).

izdelava lesenih vhodnih vrat
Lesena vhodna vrata v starinskem stilu

Na spodnji sliki primer lesenih vhodnih vrat na istem objektu s pogledom proti lesenemu stopnišču in ograji. Hišo smo tako iz zunanjosti kot notranjosti oblekli v les.

Najbollj klasična in standardna izdelava lesenih vhodnih vrat omogoča večtočkovne ključavnice, profile iz masivnega lesa, vključene varnostne garniture, po želji toplotno izolativna stekla, varnostne cilindre in trodimenzionalno nastavljiva nasadila.

izdelava lesenih vhodnih vrat
Izdelava lesenih vrat v stilu stopnišča in sten notranjosti počitniške hiše

Material, ki se priporoča za izdelavo vhodnih lesenih vrat je večslojno lepljen les, različnih debelin. Med najpogostejšimi vrstami lesa pa se priporoča za izdelavo lesenih vhodnih vrat smreka, hrast, macesen, meranti in seveda upoštevanje želja naročnikov ter barvnih lazur po željah posameznika.

V nadaljevanju še nekaj primerov izdelanih lesenih vhodnih vrat:

izdelava lesenih vhodnih vrat
Lesena vhodna vrata – stranski vhod
izdelava lesenih vhodnih vrat
Vhodna lesena vrata v kombinaciji s steklom
izdelava lesenih vhodnih vrat
Masiven in prestižen vhod v lesu
izdelava lesenih vhodnih vrat
Skrbno izdelani podboji lesenih vrat
izdelava lesenih vhodnih vrat
Lesena vhodna vrata