» » » Kako postaviti pohištvo v manjših kopalnicah

Kako postaviti pohištvo v manjših kopalnicah

Daljši prispevek o izdelavi pohištva za kopalnice po meri, sem predstavila že v priloženi povezavi. Zato v tem samo nekaj dodatnih idej za kopalniško pohištvo. Predvsem za manjše kopalnice.

Da bo naša kopalnica urejena po naših željah, pri njeni opremi upoštevajmo tako materiale in barve keramike, izgled in funkcionalnost armatur, stil in estetiko sanitarij, tuš kabine in kadi.

Za izdelavo pohištva po meri za kopalnico, upoštevajmo tudi velikost kopalnice in njene prostorske zmožnosti.

Primer po meri izdelane kopalniške komode pod umivalnikom

Komode in regali pod umivalnikom bodo najpogosteje prilagojeni obliki in dimenzijam umivalnikom. V večini primerov se nad njimi bohoti ogledalo (nemalokrat v širini celotne komode ali cele stene kopalnice).

V komode pod umivalnikom bomo pospravljali brisače, manjšim predalom (lahko tudi odprtim) bomo namenili prostor za reči, do katerih potrebujemo hiter dostop.

Material in barve pohištva v kopalnici bomo uskladili z barvami tal, izgledom keramičnih ploščic in stenami kopalnice.
.

izdelava pohištva za kopalnice po meri
Kopalniška komoda pod umivalnikom

Opremljanje ožjih kopalnic

Prostori, ki onemogočajo postavitev kopalniškega pohištva v širino, ozke kopalnice in kopalnice za goste, pogosto zahtevajo, da v njih postavimo samo pohištvo po meri. Če gre za manjši prostor, bomo takšen prostor, opremili s svetlimi barvami. Ličnice kopalniških komod so lahko v visokem sijaju bele barve, v kombinaciji z rjavo. Tudi za stensko in talno keramiko v teh primerih izberimo svetle, rjave tone. Keramika naj bo širša, saj takšna, dodaja volumen in prostornost ozkim in majhnim prostorom.

V majhne kopalnice vgradimo vgradne wc kotličke, če prostor omogoča, pa tudi vgradne omare in regale.
.

izdelava pohištva za kopalnice po meri maribor
Ureditev ožje kopalnice

Kotne rešitve za manjše kopalnice

V kopalnicah se pogosto znajdemo v situaciji, ko moramo poiskati povsem individualne rešitve za postavitev pohištva. Tak primer je zelo pogost, ko imamo skupaj wc školjo in v njeni neposredni bližini tudi odtok za umivalnik. Na spodnji sliki primer kako lahko kljub temu, da gre za majhen prostor, tega izkoristimo s kotnim regalom in nizkimi predalčniki.
.

izdelava pohištva za kopalnice po meri maribor
Kotna rešitev manjše kopalnice

Kako narediti kopalnico vizualno večjo?

Manjšo kopalnico boste vizualno povečali preprosto s tem, da ji boste namenili več svetlih barv. Ne samo pri keramiki, ampak tudi pri izbiri pohištva prav tako, posezite po beli. Na spodnji sliki kopalniški sestav v beli barvi, s predali in komodami, prilagojenimi dimenzijam stene, kjer je umivalnik in ogledalo.
.

izdelava pohištva za kopalnice po meri maribor
Bel, moderno izdelan kopalniški sestav po merah

Naj kopalniški regali služijo kot dekor

Za enostavne in cenovno sprejemljive rešitve prikazujem še spodnje.
Po meri izdelan kopalniški regal pod umivalnikom, lahko prelepite s kamnom ali keramičnimi ploščicami. Kamen je na splošno zelo priljubljen material v kopalnicah.

Izdelava takšnega lesenega regala ni draga, dekor na njem lahko uredite kar sami. Na ta način boste dobili hitro in cenovno sprejemljivo rešitev za kopalnice. In še izgled bo v estetskem in bogatem stilu.
.

izdelava pohištva po meri za kopalnice
Leseni regal, oblepljen s kamnom

Lep pozdrav do prihodnjič.

Za izdelavo predloga notranje opreme za vašo kopalnico, se priporočam. Lahko čez spodnji kontakt.