» » » Kratki nasveti za opremo mansarde

Kratki nasveti za opremo mansarde

Izdelava pohištva za mansarde se od ostalega pohištva razlikuje po tem, da se mora to ponavadi še bistveno bolj, kot ostalo pohištvo, prilagoditi prostorom. Predvsem poševni stropi, leseni tramovi ali tramovi obdani s knaufom, električne inštalacije, centralna napeljava, odvodi, odtoki od klimatskih naprav, podstrešna okna in frčade, so klasični spremljevalci, praktično v vsaki mansardi.

Na slikah spodaj pohištvene rešitve za mansardne prostore (v povezavi z opremljanjem mansard, pa predlagamo tudi ogled prispevka o po meri izdelanih omarah – toliko, da vidite nekaj primerov, na kakšne vse načine, se po meri izdelano pohištvo, lahko prilagaja prostoru).

Izdelava pohištva za mansarde in primeri:

Ker so slike iz terena je resolucija na nekaterih slikah, slabša.

izdelava pohištva za mansarde
Po meri izdelane odprte police v mansardnem prostoru
izdelava pohištva za mansarde
Po meri izdelana vgradna omara s kombiniranimi barvami na drsnih vratih
izdelava pohištva za mansarde
Izkoristek nizkega dela pod poševnim stropom
izdelava pohištva za mansarde
Po meri izdelani predalčniki pod poševnim stropom
izdelava pohištva za mansarde
Omara z zidnimi stranicami (knauf) v mansardi
izdelava pohištva za mansarde
Izdelava spalnice v mansardi
izdelava pohištva za mansarde
Izdelava omare s steklenimi vrati v mansardni dnevni sobi
izdelava pohištva za mansarde
Vgraditev omare v nišni prostor

Kaj upoštevati pri opremljanju mansarde?

Sigurno boste lastniki mansardnih stanovanj, želeli svoj prostor maksimalno izkoristiti. Pri vgrajevanju omar v nižje predele pod poševnimi stropi, zato predhodno dobro razmislite o tem kaj boste v omaro sploh pospravljali. Primerna globina za takšne omare je maksimalno do 80 centimetrov.

Bolj kot je omara globoka in nižje, kot se spusti poševni strop, težji bo dostop v še globje omare.

Za dober izkoristek prostora, postelje v mansardnem prostore ne postavite v prostore stojne višine. Če le gre, in, če le niso poševni stropi spuščeni prenizko, poskušajte postelje umestiti v nižje predele mansarde.

Ali sam premeriti prostor ali prepustiti izmero mansarde drugim?

Če je v vas kaj “merilske” žilice ali, če prihajate iz branže mizarstva, opremljanja, dizajniranja in podobno, ni nobenega razloga, da osnovne meritve, ne opravite sami.

V nasprotnem in tudi sicer, predlagamo, da meritev mansardnega prostora, opravi strokovni opremljevalec. Ker se s tem ukvarja vsakodnevno, zna biti, da bo predlagal tudi kakšno rešitev, ki ste jo spregledali.

Katerega ponudnika za izdelavo pohištva izbrati?

Nedvomno je mojstrov, ki izdelujejo pohištvo za mansarde, v Sloveniji dovolj. Preverite ponudbe na več koncih, preverite garancijske pogoje, možnosti dostave in montaže, plačilne pogoje in potem odločite.

Za informativno in neobvezujočo ponudbo lahko preverite tudi pri nas.