» » » Primeri vgradnih omar s slikovnimi opisi

Primeri vgradnih omar s slikovnimi opisi

Ker na Mizarstvo.si med celotnim programom pohištva po meri, še najpogosteje predstavljamo naš paradni konj, to so vgradne omare z drsnimi vrati, po meri (s proizvodnjo katerih, se ukvarjamo dobri dve desetletji), tokratno vsebino izkoriščamo za to, da predstavimo primere praktičnih rešitev, s katerimi želimo pokazati kako vse si lahko pomagate z vgradnjo vgradnih omar po merah.

Po meri izdelane vgradne omare lahko uporabite za zapiranje mansardnih prostorov

Na sliki spodaj smo vgradno omaro montirali v mansardni prostor s poševnim stropom. Vgradno omaro smo postavili po celotni dolžini sobe, na poševni strop pa montirali nosilce za vodila drsnih vrat. Spodnji primer prikazujemo zato, da pokažemo, da je pri, po individualnih željah izdelave vgradnih omar, mogoče izbirati ali boste imeli dno omare (ali bodo za dno služila kar tla sobe), hkrati pa na spodnjem primeru kažemo zakaj je praktična rešitev s takšno omaro tudi strop omare. Strop lahko namreč izkoristite za to, da nanj odlagate kovčke, škatle, sesalec, likalno desko in podobno.

Police v notranjosti omare smo prilagodili tako, da smo zakrili tako dimniško zidno oviro, kot odtočno cev na desni.

poceni po meri izdelane vgradne omare
Postavitev vgradne omare v mansardi

.

Z vgradnimi omarami po meri lahko zakrijete različne posebnosti

V primerih, ko bo vgradna omara recimo stala med dvema zidovoma (prikaz možnosti postavitev vgradnih omar smo naredili tukaj), se zelo pogosto zgodi, da širina med obema zidovoma spodaj in širina med obema zidovoma zgoraj, ni povsem identična. Za to se ob straneh postavijo naslonske letve (da pri zapiranju drsnih vrat ne zeva odprtina).

Včasih postavitev naslonskih letev “zmoti” okenska polica, radiatorske in druge cevi, ali pa kar radiator sam. Spodaj primer prilagajanja naslonske letve, radiatorju.

poceni po meri izdelane vgradne omare
Prilagoditev naslonske letve radiatorju

Pri po meri izdelanih vgradnih omarah lahko izbirate barve tako za notranjost kot zunanjost

Najpogosteje uporabljan primer je, da se stranke za notranjost vgradnih omar, odločijo v beli barvi. Ni pa to nujno oz. predpisano. Notranjost vgradne omare (korpus) in naslonske letve, so ravno tako kot ličnice drsnih vrat, dobavljive v paleti čez 40 barvnih odtenkov.

Na sliki spodaj kažemo tudi primer vgradne omare, ki ji stranka ni želela dodati omarnega dna. Takšna omara je primerna za predsobo in tla predsobe služijo za to, da na njih pospravimo čevlje in ostala obuvala.

poceni po meri izdelane vgradne omare
Vgradne omare po meri v predsobi

Na spodnji sliki kažemo primer vgradne omare v prostoru, kjer je montirana električna omarica. Tudi, če vaš zid zapolnjuje električna omarica, modemi, ruterji, inštalacija, odvodne cevi in drugi kabli, je mogoče vgradnjo omare prilagoditi brez spreminjanja teh.

Stranka se je v spodnjem primeru odločila tudi za dodatne gravure na steklenih drsnih vratih (prispevek o steklenih drsnih vratih tukaj)

poceni izdelava vgradnih omar po meri
Prilagajanje omarnih stranic električni omarici

Vgradne omare v stilu celotnega pohištva npr. za spalnico

Na spodnji sliki prikazujemo primer postavitve po meri izdelanih vgradnih omar, v sklopu vsega pohištva v spalnici (predstavitev naših modernih spalnic si lahko ogledate tukaj), ki se nahaja v mansardnem prostoru. Enak izgled kot ima vgradna omara, smo dali tudi nočni omarici ob postelji, po meri izdelali posteljo ter z drsnimi vrati opremili še manjšo komodo.

poceni izdelava po meri izdelanih vgradnih omar
Celotna spalnica v mansardi, izdelana po merah

V

Če brskate po kotnih rešitvah za vgradne omare, smo pripravili priložen prispevek.
Če pa imate drugačno, individualno zahtevo in izziv, pa se veselimo vašega kontakta.

Lep pozdrav do naslednjič