» » » Kako opremiti enosobno stanovanje?

Kako opremiti enosobno stanovanje?

Za opremljanje enosobnih stanovanj se zanima zelo širok spekter različnih interesentov. Od lastnikov enosobnih stanovanj, ki v teh stanovanjih živijo (in jih tudi opremljajo na novo), do tistih, ki enosobna stanovanja oddajajo v najem, do spet tretjih, ki se preprosto zanimajo za ideje kako opremiti enosobno stanovanje.

.

Za vse te, smo spodaj pripravili kratke, a praktične napotke o tem, kako urediti enosobno stanovanje tako, da bo kljub majhnosti ostalo funkcionalno in praktično, obenem pa tudi lepo in v skladu z našimi željami ter stilom in načinom življenja.

.

A najprej odgovorimo na vprašanje kako opremiti enosobno stanovanje ugodno…..

.

Kako do opreme enosobnega stanovanja na ugoden način?

.

kako opremiti enosobno stanovanje
Izjemno moderne sedalne vreče . Še posebej primerne za opremljanje dnevnih sob v manjših, enosobnih stanovanjih.

Med interesenti za opremljanje enosobnega stanovanja, je v prvi vrsti največ takšnih, ki jih seveda zanima ugodno opremljanje, njihovega enosobnega stanovanja. Do ugodne notranje opreme in predvsem osnovnega pohištva za enosobna stanovanja, pa lahko pridemo na več načinov.

Ena izmed najbolj enostavnih in lažjih možnosti je, da primerno pohištvo za naše stanovanje, poiščemo preko različnih slovenskih ponudnikov pohištva. Ki jih lahko najdemo tudi na spletu.

Spremljevalcem naše spletne strani bo verjetno poznana spletna stran Pohištvo123, ki je, vsaj po odzivih, ki jih prejemamo na naš elektronski predal, ena izmed bolj prepoznavnih in odzivnih spletnih strani, kjer praktično ponujajo vse pohištvene kose za različne prostorske ambiente.

Če se sprašujete kako opremiti enosobno stanovanje, boste na njihovi spletni strani, med predsvem ugodnimi pohištvenimi idejami našli tako osnovne pohištvene elemente (jedilnice, dnevne sobe, spalnice, predsobe,…), pa tudi posamezne kose, za primere, ko iščete  za svoja enosobna stanovanja npr. dekorne pohištvene elemente (sedalne vreče, luči, pisalne mize in podobno).

.

Kako opremiti enosobno stanovanje iz vidika prihranka prostora?

.

Iz vidika prostorskega prihranka, ki je po vsej verjetnosti, druga, v vrsti želja in potreb opremljevalcev enosobnih stanovanj, je ena izmed rešitev za opremljanje manjših in enosobnih stanovanj, tudi izdelava pohištvenih rešitev, ki so prilagojene prostorskim zahtevam in omejitvam.

.

Namesto klasičnih in pogosto preprosto prevelikih garderobnih omar, ki jih v manjša, enosobna stanovanja, preprosto ne dobimo, lahko med idejami, poiščemo vgradne pohištvene rešitve. Čeprav so vgradne omare, pogosto poznane kot omare, ki jih postavimo v posebej ločene, garderobne sobe (ki pa jih enosobna stanovanja nimajo), je mogoče omaro v stanovanje vgraditi tudi drugače.

.

.

Vgradna, garderobna omara je lahko postavljena direktno pod strop enosobnega stanovanja, vgradimo jo lahko v katero izmed manjših prostorskih niš, pod plinsko peč centralnega ogrevanja enosobnega stanovanja in podobno.

.

Na podoben način, je mogoče vgraditi tudi druge, vgradne in po merah stanovanja, izdelane pohištvene elemente.

.

Sem spadajo vgradne (tudi dvižne in skrite) postelje, pa povišani posteljni okvirji z več garderobnimi predali pod samim okvirjem, prilagojene prostorom pisalne in druge mize, dnevni regali za dnevne sobe enosobnih stanovanj in drugo…..

.

Osnova pri opremljanju enosobnega stanovanja

.

Osnovno vodilo pri iskanju odgovora kako opremiti enosobno stanovanje, naj bo predvsem to, da poskušate stanovanje opremiti s, prej manj pohištva, kot več. Zraven tega, da boste prihranili prostor, bo slednje “ugodno” vplivalo tudi na vašo denarnico. Ostanek denarja pa raje namenite za družino in aktivnosti, ki jih sicer v manjšem, enosobnem stanovanju, z družino počnete najraje.