» » » Hiter opomnik vprašanj, ki jih ne pozabite postaviti, če kupujete vgradno omaro

Hiter opomnik vprašanj, ki jih ne pozabite postaviti, če kupujete vgradno omaro

Pozdravljeni, spremljevalci naših objav, tukaj na Mizarstvo.si

Ker je skoraj že debel mesec, odkar smo zadnjič predstavili vsebino vezano na naš program vgradnih omar, ki jih (med drugim) predstavljamo tudi na tem portalu, je čas, da ponovno nekaj koristnih napotkov posredujemo za te, ki se zanimajo za vgradne omare.

Zato tokrat o vgradnih omarah iz zornega kota kupcev.

kje naročiti izdelavo vgradne omare
Primer zapolnitve kota s postavitvijo kotne vgradne omare.

Ponudba vgradnih omar na slovenskem trgu

Zadnjih nekaj let je pravzaprav izdelavo vgradnih omar, mogoče naročiti pri skoraj vsakem mizarju (tudi tukaj na Mizarstvo.si, nas je s programom vgradnih omar, prisotnih več).

Cenovno je ponudba omar, ki jih je mogoče vgraditi v najrazličnejše prostore, dejansko vezana na tri skupine:

  • vgradne omare s sestavnimi elementi, ki jih sestavimo sami (recimo samostojna vgradnja drsnih vrat)
  • vgradne omare v srednjem cenovnem razredu
  • vgradne omare višjega cenovnega razreda

Če posedujemo nekoliko lastne mizarske žilice, bomo vgradno omaro, naredili sami. Še posebej, če njena konstrukcija ne zahteva zapletenih komponent. Če želimo recimo postaviti samo police v shrambi in jih zapreti samo z drsnimi vrati, bomo brez težav, tej nalogi kos tudi sami.

kje naročiti izdelavo vgradne omare
Vgradna omara na hodniku.

Če nimamo časa ali, če iščemo med različnimi ponudniki na trgu in, če si želimo izvedbo nekoga, ki se z vgradnjo omar ukvarja dalj časa, bomo pobrskali med ponudbo mizarjev in nas, opremljevalcev.

Mimogrede: na temo cenovno ugodnih omar, smo zanimiv prispevek objavili tukaj. Sicer pa nas v vseh vsebinah na temo vgradnih omar, lahko spremljate tukaj.

Hiter opomnik pri nakupu vgradnih omar

Kljub vsem vsebinam o vgradnih omarah na splošno, pa ne bo odveč opomniti na reči, na katere se pri nakupu ali izdelavi vgradne omare, splača biti dodatno pozoren:

  • pri izbiri izdelovalca, bodite pozorni na njegove reference. Nič ne škodi, če smo kot bodoči kupec seznanjeni z izkušnjami in preteklimi izdelanimi izdelki posameznega opremljevalca.
  • pri izbiri izdelovalca ne pozabite vprašati za pogoje dostave in montaže. V izogib morebitnim presenečenjem, je lepo vnaprej vedeti ali in koliko, nas dejansko stane postavitev vgradne omare v prostor. In, da ni nobenih dodatnih in skritih stroškov, po tem, ko smo se za nekoga že odločili.
  • bodite pozorni na širino možnosti. Tako kar se tiče ponudbe barv in ponudbe materialov kot tudi izdelave posebnosti. Vgradne omare sodijo med izdelke, ki se lahko povsem prilagajajo posebnostim posameznega prostora. Z njimi lahko zakrijete na primer radiatorske cevi, električne omarice, internetne ruterje,… Celo kakšna stenska anomalija (recimo izboklina), se bo z njimi enkratno zakrila. A morali boste brskati med mojstri, ki so slednje tudi sposobni narediti.
  • kot pri vsakem nakupu, ne pozabite vprašati za možnosti in vrste plačila. Nemalo nas ima ob avansnih plačilih, dodatne popuste.
  • ne pozabite preveriti ali ni v času vašega nakupa morda “na sporedu” kakšna akcija z dodatnimi popusti. Beseda ni konj in vprašati ni greh 🙂
  • še pred nakupom je dobro poznati tudi servisne, reklamacijske in garancijske pogoje. Da nas ne presenetijo po nakupu 🙂

Toliko tokrat. Vabljeni k spremljanju naših nasvetov še naprej.

kje naročiti izdelavo vgradne omare
Primer izdelane vgradne omare v spalnici. S svetili pred njo.