» » » Klubske mizice (celoten pregled najbolj popularnih klubskih mizic pri nas)

Klubske mizice (celoten pregled najbolj popularnih klubskih mizic pri nas)

Za vse, ki opremljate svoje dnevne sobe (in tudi druge prostore), smo spodaj pripravili celoten pregled najbolj popularnih klubskih mizic za dnevne sobe (ki pa jih mnogi, uporabite tudi za druge namene npr. opremljanje čakalnic, poslovnih prostorov in pisarn, kot dodatne mizice v otroških sobah, ipd…). Vsaki skupini klubskih mizic smo dodali sliko ali dve na levi, na desni pa kratek opis značilnosti posamezne skupine klubskih mizic.

.

Majhne in poceni klubske mizice

.

majhna poceni klubska mizicaNedvomno med najbolj popularne klubske mizice, v prvi vrsti, sodijo predvsem majhne klubske mizice, ki pridejo še posebej prav za majhne dnevne sobe, kjer jih pogosto uporabimo celo kot glavne in osrednje mizice v dnevnih sobah. Sicer pa majhne in poceni klubske mizice v dnevnih sobah pretežno uporabljamo kot mizice za odlaganje tv upravljalnika, odlaganje dnevnega časopisja, kot priročne manjše mizice za serviranje prigrizkov in podobno. Majhne in poceni klubske mizice odlikuje raznovrstnost v obliki, njihova majhna teža, možnost lastne sestave in hitre montaže in pogosto tudi, zaradi raznolikosti, možnost umestitve v najrazličnejše dnevne sobe in dnevne ambiente. Verjetno ena izmed najbolj poznanih spletnih strani, ki ponuja cenovno ugodne klubske mizice v Sloveniji, je spletna stran Pohištvo123.si.

.

Moderne klubske mizice

.

moderna klubska mizicaModerne klubske mizice odlikuje predvsem kombinacija najrazličnejših materialov in elementov. Zato boste moderne klubske mizice za dnevne sobe našli v kombinacijah lesa, stekla, inoxa, aluminija, pa tudi imitacije kamna ter v povsem različnih oblikah. Še posebej v zadnjem času, smo na področju opremljanja dnevnih sob s primernimi, modernimi klubskimi mizicami, priča večjemu porastu klubskih mizic, ki so izdelane tudi iz visokega sijaja, sicer pa je tudi opaziti, da se ljudje, ki se zanimajo za moderne klubske mizice, največkrat zanimajo predvsem za sodobne mizice v beli barvi visokega sijaja (kombinirane z aluminijem in steklom). Še posebej izrazito in estetsko pridejo lepo do izraza moderne klubske mizice in kombinacija pravega lesa (npr. hrast), stekla in iverala v visokem sijaju.

.

Steklene klubske mizice

.

steklena klubska mizicaSteklene klubske mizice je mogoče izbrati takšne, ki imajo stekleno površino le odlagalno, primarno in vrhnjo površino. Obenem pa obstajajo krasne steklene klubske mizice tudi takšne, ki imajo v steklu tudi dodatno, spodnjo površino. Na katero najpogosteje odlagamo revije in dnevno časopisje. V kolikor obe stekleni površini dodatno kombiniramo z različnimi barvami stekla, dobimo stekleno mizico, ki jo lahko enkratno uporabimo tako v moderni dnevni sobi kot tudi v klasičnem dnevnem prostoru. Steklene klubske mizice odlikuje enostavnost čiščenja in vzdrževanja, zaslovele pa so predvsem kot mizice na katere je dnevno, večerne prigrizke pač mogoče bolj varno odlagati, saj stekleno površino hitreje in lažje obrišemo kot leseno.

.

Klubske mizice s predalom

.

klubska mizica s predalomZa klubske mizice s predalom se največkrat odločate lastniki dnevnih sob, ki želite stvari, ki so namenjene dnevnemu prostoru, pospravljati redno v predale in v regale. V tem primeru pridejo prav raznovrstne klubske mizice s predali, pri čemer pa boste med ponudbo tovrstnih mizic priča takšnim, ki imajo nekaj predalov odprtih, nekaj regalov pa zgolj kot dodatne odlagalne police, a brez sprednjih ličnic za zapiranje regala oz. predala. Klubske mizice s predalom so v preteklosti bile zelo znane predvsem v segmentu starinskih in stilnih klubskih mizic, danes pa klubske mizice s predali najdemo tudi v vseh ostalih segmentih (med modernimi mizicami, dizajnerskimi, klasičnimi in drugimi). Pogosto klubske mizice s predalom odlikuje njihova nizka višina, saj jih kot takšne,  nemalo družin, uporabi kot glavne in osrednje mizice v dnevni sobi.

.

Okrogle in ovalne klubske mizice

.

ovalna klubska mizicaOkrogle in ovalne klubske mizice so med opremljevalci dnevnih sob in tudi ostalih prostorov, najbrž ena izmed najbolj uporabljanih skupin klubskih mizic. Razloge za slednje gre pripisati predvsem praktičnosti okroglih in ovalnih oblik, pri katerih so tovrstne klubske mizice brez ostrih robov, zaradi tega pa tudi bistveno bolj varne za mlade družine z majhnimi otroci. Pogosta značilnost okroglih in ovalnih klubskih mizic je tudi steklena, vrhnja, odlagalna površina in pa krajše, lesene nogice, izdelane iz pravega lesa. Zelo estetsko pa pridejo do izraza okrogle in ovalne mizice, ki imajo odlagalno površino, izdelano iz pravega lesa, MDF materiala ali iverne plošče.

.

Klubske mizice na kolesih

.

klubska mizica na kolesihGlavna prednost klubske mizice na kolesih se odraža v njeni premičnosti po dnevnem prostoru. Ko nam preprosto ne ustreza več, da imamo klubsko mizico postavljeno v nekem delu dnevne sobe ali pa pri preurejanju dnevnega prostora, bo klubska mizica na kolesih prišla zelo prav, saj jo je mogoče enostavno in hitro premestiti v drugi del dnevne sobe. Obenem so klubske mizice na kolesih izjemno praktične tudi za majhne dnevne sobe, kjer občasno potrebujemo dodatno delovno površino, ne želimo pa ob teh primerih preveč časa in energije izgubljati s premikanjem pohištva in miz. Dodatno so se klubske mizice na kolesih izkazale kot izjemno praktične in uporabne kot jedilne in servirne, pomožne klubske mizice.

.

Unikatne klubske mizice in klubske mizice po naročilu

.

unikatna klubska mizicaKadar v našo dnevno sobo ne moremo umestiti prav nobene klubske mizice, bodisi zaradi prostorskih izzivov in ovir, bodisi zaradi specifičnih želja, potreb ali preprosto želje po unikatnosti, se odločimo za unikatno izdelane in klubske mizice po naročilu. Največkrat se za tovrstne mizice odločimo pri mizarjih, v okviru izdelave celotnega pohištva za opremo dnevne sobe, nemalokrat pa unikatne in klubske mizice po naročilu, naročamo tudi pri opremljanju poslovnih prostorov in javnih prostorov. Prednost unikatnih klubskih mizic se nedvomno odraža v možnosti po samostojnem izboru barv in materialov ter posledično izgledu klubske mizice, a slabost zaradi katere se manj ljudi odloči za unikatno klubsko mizico, je najpogosteje v ceni, ki je višja kot pri izboru tipske klubske mizice.

.

Starinske in stilne klubske mizice

.

stilna klubska mizicaLjubitelji klasike, tradicionalne ureditve doma in ljubitelji stilnega pohištva, boste zagotovo prisegli na stilne in starinske klubske mizice. Stilne mizice v starinskem izgledu največkrat odlikuje izdelava iz masivnega in temnejšega, naravnega lesa, najpogosteje so majhne, zaobljenih oblik ter s posebej dekoriranim lesnim vzorcem. Pogosto boste stilne klubske mizice uporabili za opremljanje knjižnih kotičkov v dnevni sobi, za opremljanje knjižnic, nemalokrat pa se ljubitelji starinskega pohištva (npr. spalnice), odločijo za uporabo starinske ali stilne klubske mizice tudi namesto nočne omarice ali namesto dodatne odlagalne poličke. Stilne mizice najpogosteje odlikujejo neravne, domače, naravne, pristne linije, še posebej veličastno pa pridejo do izraza, če jih kombiniramo tudi z ostalim starinskim dekorjem v dnevni sobi (lestenec, tv regal, itd…).

.

Dizajnerske klubske mizice

.

dizajnerska klubska mizicaDizajnerske klubske mizice bomo prepoznali po nenavadnih oblikah in po uporabi nevsakdanjih kombinacij materialov. V določenem pogledu, lahko za dizajnerske klubske mizice rečemo, da spadajo med moderne klubske mizice, a je dizajn klubske mizice mogoče umestiti tudi v druge stile klubskih mizic. Dizajnersko so lahko izdelane tudi rustikalne, tradicionalne, klasične in druge klubske mizice, nedvomno pa dizajnerske klubske mizice odlikuje praktičnost, funkcionalnost in estetskost ne glede na stil in časovno obdobje v katerega želimo umestiti določeno mizico. Med najbolj poznanimi dizajnerji in oblikovalci dizajnerskih klubskih mizic so skandinavski notranji opremljevalci in notranji opremljevalci dnevnih prostorov iz Italije.

.