» » » Lesena nadstrešnica pred dovozom v garažo

Lesena nadstrešnica pred dovozom v garažo

Postavljene primere lesenih nadstreškov najrazličnejših oblik in dimenzij, tisti, ki nas spremljate, najdete na tej povezavi. Današnja predstavitev je namenjena masivnemu nadstrešku za dva avtomobila, postavljenemu v vogal dvorišča.

Pri čemer je lesena nadstrešnica postavljena pred dovoz v garažo.

lesena nadstrešnica
Lesena nadstrešnica, postavljena pred dovoz v garažo.

Masivna lesena nadstrešnica za dva avtomobila

Lesena nadstrešnica v predstavljenem primeru se razlikuje od ostalih nadstrešnic v tem, da omogoča nemoten dovoz v garažo, ki se nahaja v kletnih prostorih objekta.

Stebri so s kovinskimi podstavki pritrjeni na betonski temelj, ki obenem služi tudi kot robnik za tlakovce. Tako vzdolžno, kot tudi prečno, so stebri s prečnimi legami ter špirovci povezani s podpornimi rokami.

Za izdelavo konstrukcije (stebrov, leg ter špirovcev), smo uporabili naraven žagan les, ki smo ga po razrezu in končni obdelavi v delavnici, zaščitili z impregnacijo.

Streha je z zgornje strani obdelana z opažem. Tudi opaž smo pred namestitvijo premazali z zaščitnim premazom. Na opaž je z zgornje strani pod letvami, na katere je pritrjena strešna kritina, nameščena tudi sekundarna kritina – paropropustna folija.

Pri izvedbah, kjer je streha “podeskana” z opažem, OSB ploščami ali deskami, lahko kritino izbiramo med sledečimi opcijami:

  • kovinska panelna kritina, ki je na voljo v različnih oblikah in barvnih odtenkih,
  • opečna kritina različnih barv, dimenzij, vzorcev ter oblik,
  • tegola – bitumenska skodla s posipom iz škrilja v različnih barvnih odtenkih in vzorcih.
lesena nadstrešnica
Takšna izvedba omogoča nemoten dostop z avtomobilom v podzemno garažo in tudi iz nje.

Pred namestitvijo kovinskih strešnih obrob, so pod njih nameščene tudi lesene čelne obrobe, ki ob dodatni zaščiti konstrukcije, poskrbijo tudi za lepši in kompaktnejši videz. Za izdelavo kovinskih strešnih obrob, nosilnih kljuk za žlebove ter žlebove, smo uporabili pločevino v barvnem odtenku, enakem strešni kritini.

lesena nadstrešnica
Velikost zadostuje za parkiranje dveh vozil.

O različnih izvedbah in možnostih izdelave si lahko preberete tudi v naših ostalih prispevkih, za vse, ki vas zanimajo podrobnosti, pa smo pripravili tudi vodnik za izbiro lesenega nadstreška.

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.