» » » Še en primer lesene nadstrešnice z lopo

Še en primer lesene nadstrešnice z lopo

O klasičnih lesenih nadstreških smo pisali že v nekaterih naših prejšnjih prispevkih. Velikokrat pa, ko se s strankami pogovarjamo o različnih rešitvah za njihove lesene nadstrešnice, skupaj pridemo do rezultata, da bi bilo dobro v sklopu nadstreška, narediti še lopo. Sam nadstrešek bo v osnovi še vedno namenjen zato, da pod njega varno parkiramo svoja vozila, bo pa del, ki ga zapremo, lahko služil kot priročno skladišče za vrtno orodje, kosilnice ter kolesa in športno opremo.

Zato v današnjem prispevku predstavljamo še enega izmed takšnih.

Lesene nadstrešnice
Primer lesene nadstrešnice z lopo.

Primer lesene nadstrešnice z lopo

V primerih, ko hiša nima niti kleti, niti garaže, kjer je običajno tudi prostor namenjen shranjevanju orodja in opreme, je izgradnja kombiniranega nadstreška idealna rešitev. V našem primeru je prostor, ki je bil namenjen za izgradnjo zadoščal, da smo v njegovem zadnjem delu izdelali tudi lopo. Dimenzije nadstreška na fotografijah so, vključno z lopo, približno 800 x 350 cm.

Ker je podlaga, kamor smo ga postavili, betonska terasa, bila že predhodno obdelana s keramičnimi ploščicami, ni bila potrebna nobena dodatna gradbena predpriprava. Za postavitev stebrov smo uporabili vroče cinkane podstavke stojke, ki imajo na spodnjem delu ploščico z luknjami. Stojke smo na betonsko podlago pritrdili z ustreznimi sidrnimi vijaki.

Lesene nadstrešnice
Primer vroče cinkanega podstavka in sidra za postavitev stebrov na betonsko podlago.

Kljub temu, da je v zadnjem delu “zmanjšan” za širino lope, tak nadstrešek še vedno omogoča, da lahko pod njega varno in udobno parkiramo svoje vozilo. Je pa takšen nadstrešek uporaben tudi kot terasa za preživljanje prostega časa in piknike.

Lesene nadstrešnice
Nadstrešek je pokrit s polikarbonatnimi ploščami Duallexan, debeline 10mm.

Konstrukcija je sestavljena iz suhega naravnega smrekovega lesa. Tudi za špirovce in letve smo uporabili žagan les. Les smo že pred dostavo pripravili in premazali z ustreznim zaključnim in končnim barvnim premazom v delavnici.

Na špirovce smo pritrdili prečne strešne letve ter streho pokrili s prozornimi polikarbonatnimi ploščami.

Lesene nadstrešnice
Masivna vrata s ključavnico poskrbijo za varnost spravljenega orodja in opreme.

Tako stene, kot tudi strop lope, so obdelane s smrekovim opažem. S sprednje in zadnje strani so v stenah puščene odprtine za okna, ki so zaprte s steklom. Tudi vrata lope so v celoti izdelana iz masivnega naravnega lesa. V vrata smo namestili tudi ključavnico, ki v zimskem času poskrbi za varno shranjevanje vrtnega orodja, kosilnic, koles, ter smuči in zimske opreme v poletnih mesecih.

Lesene nadstrešnice
Okna na sprednji in zadnji strani poskrbijo, da je v lopi dovolj svetlobe.

Vabljeni, da si preberete tudi naše ostale prispevke, pa tudi vodnik za izbiro lesenega nadstreška.

Za dodatne informacije in ponudbo, pa smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.