» » » Leseni nadstrešek s kolesarnico

Leseni nadstrešek s kolesarnico

Vsem, ki nas spremljate tudi v naših ostalih prispevkih, pa tudi vsem tisti, ki ste nas našli prvič, želimo s tem prispevkom predstaviti še en primer lesenega nadstreška. Tokrat predstavljamo leseni nadstrešek, pri katerem smo v njegovem zadnjem delu dodatno postavili kolesarnico .

leseni nadstrešek s kolesarnico
Leseni nadstrešek s kolesarnico.

Leseni nadstrešek s kolesarnico

Gre za izvedbo lesenega nastreška, postavljenega z namenom, da zagotovimo dodatno pokrito parkirno mesto za eno vozilo. Da smo v celoti izkoristili še prostor med robnikom, kjer se končajo tlakovci in živo mejo, smo v njegovem zadnjem delu postavili dodatna stebra. Del, ki sega preko roba tlakovcev na zelenico, namenjen “kolesarnici”, pa tudi za shranjevanje vrtnega orodja ter drugih pripomočkov, smo obdelali s križno pritrjenimi lesenimi letvicami.

leseni nadstrešek s kolesarnico
Nadstrešek smo podaljšali na zelenico in ta del obdelali z lesenimi letvicami.

Za postavitev stebrov smo v tem primeru namesto običajno uporabljenih vroče cinkanih podstavkov, tokrat v točkovne betonske temelje vgradili kovinske podstavke, premazane z antikorozijsko zaščito in temeljno barvo.

Na postavljene stebre sta pritrjeni osnovni vzdolžni nosilni legi, prečno pa smo na njiju pokončno pritrdili mostnice – fosne, ki smo jih z zgornje strani podeskali z oblanimi deskami. Na tako pripravljeno konstrukcijo, smo pritrdili špirovce za dvokapno streho, na njih pa pritrdili strešne letve.

Z enakimi deskami, kot smo jih uporabili za strop, smo zaprli tudi obe čelni stranici podstrešja.

Konstrukcijo smo, da smo zagotovili stabilnost, povezali s podpornimi rokami.

S takšno izvedbo med opažem in streho pridobimo dodatno “podstrešno skladišče”, vrata za vstop na podstrešje pa smo vgradili v delu, kjer se nahaja kolesarnica.

leseni nadstrešek s kolesarnico
Leseni nadstrešek s kolesarnico, postavljen v vogal dvorišča med ograjo in živo mejo.

Streho smo pokrili s kovinsko panelno kritino, prav tako pa so pločevinaste tudi vetrne, odkapne ter slemenska obroba. Kovinske so tudi kljuke za žlebove ter žlebovi.

O različnih izvedbah in možnostih izdelave si lahko preberete tudi v naših ostalih prispevkih, za vse, ki pa vas zanimajo podrobnosti, pa smo pripravili tudi vodnik za izbiro lesenega nadstreška.

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.