» » » Leseni nadstrešek s kolesarnico

Leseni nadstrešek s kolesarnico

Vsem, ki nas spremljate tudi v naših ostalih prispevkih, pa tudi vsem tisti, ki ste nas našli prvič, želimo s tem prispevkom predstaviti še en primer lesenega nadstreška. Tokrat predstavljamo leseni nadstrešek, pri katerem smo v njegovem zadnjem delu dodatno postavili kolesarnico .

leseni nadstrešek s kolesarnico
Leseni nadstrešek s kolesarnico.

Leseni nadstrešek s kolesarnico

Gre za izvedbo lesenega nastreška, postavljenega z namenom, da zagotovimo dodatno pokrito parkirno mesto za eno vozilo. Da smo v celoti izkoristili še prostor med robnikom, kjer se končajo tlakovci in živo mejo, smo v njegovem zadnjem delu postavili dodatna stebra. Del, ki sega preko roba tlakovcev na zelenico, namenjen “kolesarnici”, pa tudi za shranjevanje vrtnega orodja ter drugih pripomočkov, smo obdelali s križno pritrjenimi lesenimi letvicami.

leseni nadstrešek s kolesarnico
Nadstrešek smo podaljšali na zelenico in ta del obdelali z lesenimi letvicami.

Za postavitev stebrov smo v tem primeru namesto običajno uporabljenih vroče cinkanih podstavkov, tokrat v točkovne betonske temelje vgradili kovinske podstavke, premazane z antikorozijsko zaščito in temeljno barvo.

Na postavljene stebre sta pritrjeni osnovni vzdolžni nosilni legi, prečno pa smo na njiju pokončno pritrdili mostnice – fosne, ki smo jih z zgornje strani podeskali z oblanimi deskami. Na tako pripravljeno konstrukcijo, smo pritrdili špirovce za dvokapno streho, na njih pa pritrdili strešne letve.

Z enakimi deskami, kot smo jih uporabili za strop, smo zaprli tudi obe čelni stranici podstrešja.

Konstrukcijo smo, da smo zagotovili stabilnost, povezali s podpornimi rokami.

S takšno izvedbo med opažem in streho pridobimo dodatno “podstrešno skladišče”, vrata za vstop na podstrešje pa smo vgradili v delu, kjer se nahaja kolesarnica.

leseni nadstrešek s kolesarnico
Leseni nadstrešek s kolesarnico, postavljen v vogal dvorišča med ograjo in živo mejo.

Streho smo pokrili s kovinsko panelno kritino, prav tako pa so pločevinaste tudi vetrne, odkapne ter slemenska obroba. Kovinske so tudi kljuke za žlebove ter žlebovi.

O različnih izvedbah in možnostih izdelave si lahko preberete tudi v naših ostalih prispevkih, za vse, ki pa vas zanimajo podrobnosti, pa smo pripravili tudi vodnik za izbiro lesenega nadstreška.

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.

The following two tabs change content below.
Mizarstvo.si

Mizarstvo.si

Mizarstvo.si združuje čez 40 najboljših slovenskih mizarjev in notranjih opremljevalcev. Za informativne in neobvezujoče ponudbe vas naprošamo, da nam pišete preko elektronskega naslova: info@mizarstvo.si. Prosimo vas, da v zanimanju podate tudi vašo telefonsko številko in lokacijo od kod prihajate.